Igazából én abban hiszek, hogy az embernek van lelke... és ugyebár az nem szerv és nem az agyunkban van. Szerintem az ember legalább annyira szellemi lény mint testi (csak a modern ember egy agyonhajszolt felgyorsult világban él, ahol sem a környezet sem az idő mennyisége nem alkalmas arra, hogy ráhangolódjon a világra). A megérzések, az inspiráció, az érzelmek, a gondolatok... az, hogy sokszor olyasmit is érzékelsz/látsz, ami nincs is ott a közeledben, sőt... Vannak olyan emberek, akik egy tárgyra vagy fényképre tekintve meg tudják mondani, hogy honnan származott, ki csinálta, úgy, hogy még soha nem járt ott/látta az illetőt, még személyleírást is ad róla... és nem kamu a dolog, mivel a rendőrségen a nyomozók is kérnek segítséget bizonyos esetekben ezektől az emberektől. Nah meg olyan dolgokat megérez az ember (főleg a szeretteivel kapcsolatban), amiről egyszerűen nem tudhat. Baleset/öröm, stb... Az érzelmi impulzosokat is érzékelni tudják néhányan... akik vannak olyan szellemi szinten, mert ezek a dolgok fizikailag egyszerűen nem megmagyarázhatóak. Ha az agyad 945653727764%-át használnád, akkor is csak egy fizikai szerv lenne, ami a tested irányítja és nem lennél képes olyan dolgokra, amire egyesek képesek (de majdnem mindenki képes egyébként többé-kevésbé) szellemi szinten, szerintem.
Zsan, jöhetsz itt a fizikával/kémiával és mutogathatod az orvosi tankönyveket, de azért gondold át, amiket leírtam.

Quote (Vismajor @ 7 May 2011 19:41)
Ott a linkelt vide, semmije sem hiányzik a csávónak
Dobd el a hajad nyugodtan, de nem sikerült megérteni, amire céloztam. Neurológus vagy? Gondolom nem. végeztél kutatásokat, agyat tanulmányozva? gondolom nem. Te azt az oldalt képviseled, ahol az ORVOSOK azt állítják, agyunk a maximumon működik. És van egy rakás orvos, ha nem több, aki szerint ez baromság. Mind a kettőnek lehet hinni, hisz te is, én is totál laikusok vagyunk a témában. Javíts ki, ha tévedek. Valakitől valamit hallottál, amellett lobogtatod a zászlód, és mutatod legyőzhetetlennek, de mivel nem vagy szakértő a példának, fogalmad sincs, mivel tudnád alátámasztani, és cáfolni sem, szakértelemmel, hanem csak a saját hited és véleményed szerint. Az meg nem érdekel, pont azért nem akartam belemélyedni ebbe a témába, mert nem tudok személyes tapasztalatra támaszkodni, pedig a saját ideológiám szerint, ha egyik oldal sem tud meggyőzni, akkor a saját utamat járva kell eldöntenem, mi az igazság. Mivel mindkét érv mellett igen nagy tábor szól, én nem foglalok állást, és szeirntem ez a legbölcsebb, amit tehetek. De azért neked gl.
Én láttam egy videót, ami alapján belekontárkodtam a témába, de ha egy neurológus leülne mellém és elmagyarázná, miért faszság amt a műsorba láttam, én elhinném. És nem a másikat hülyézném le.
Ezen meg felsírtam.