d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Filmajánló > Avagy Milyen Jó Filmet Láttál Mostanában
Prev1129712981299130013011650Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 6,440.13
Nov 15 2014 08:33am
Quote (RiNGiSpiLeR @ Nov 15 2014 03:25pm)
Oké...

SZPÓÓÓÓJLERZ

- Vegyük azt a bolygót, ami a fekete lyuk körül keringett... Amikor odaértek, akkor a csávó vázolt valami elméletet, amivel időt spórolnak meg azzal, hogy peremen kívül állnak meg és egy hajóval szállnak le, majd vissza... nah most ebben semmi logika sincs - mivel ahogy a filmből kiderült végülis - attól, hogy nekik sokkal lassabban telik az idő, még mindenki másnak ugyanúgy. A másik meg az, hogy ha olyan közel van a fekete lyukhoz az a bolygó, hogy több száz méteres vízfalat képes felemelni, ami x csillió tonna, akkor majd repülővel csak úgy szálldogálnak oda meg vissza. Olyan gravitációs erőhatást megnézem mi bírna ki...
- A végén a csávó belerepül a fekete lyukba, srsly?
- Amikor a 2. bolygóra szállnak le, akkor nem tűnik fel egyiknek se, már 1 000 000 km-ről, hogy az egész bolygó jégből van? Meg nekimennek egy fagyott felhőnek... Ha leszállsz egy idegen bolygóra, ami látszólag fagyott, akkor nekimész egy felhőnek? Meg egyébként is bárminek, ami egy olyan bolygón van, amiről gyakorlatilag 0 információ van.

Az időutazós részről ne is beszéljünk. Ahhoz, hogy jövőbeli emberek meg tudják építeni azt a gépet, ahhoz túl kellett volna élniük a bolygó pusztulásást, amit nem éltek volna túl... ergó nem lenne jövő az emberiség számára, így az "időgép sem".

Nem értek a fizikához, de ... (így szoktak a faszságok kezdődni).

1. nem időt akartak spórolni (vagyis persze azt is), hanem üzemanyagot, azért magyarázták a parittya elvet
2. mintha olvastam volna valami olyasmit, hogy be lehet repülni az eseményhorizon mögé (csak volt valami arról, hogy nagy sebességgel kell nagy tömegű fekete lyuknál) de lehet csak álmodtam
3. az nem fizikai blődség, hanem emberi hülyeség...De persze én sem értettem, hogy miért nem szondákat küldtek ki és az alapján választottak célállomást.
4. az időutazásos történetet én sem értem, de az is lehet, hogy csak páran élték túl és ők meg akarták menteni az emberiséget, vagy franc se tudja. De ez nekem sem érthető.
Member
Gold: 0.00
Nov 15 2014 08:35am
Quote (Anarkin @ 15 Nov 2014 15:28)
lehet nem kéne elolvasnom a postokat, 6-kor nézem ma

Nekem már innen onnan lespoilerezték az egészet
kurva élet
Member
Gold: 18,448.52
Trader: Trusted
Nov 15 2014 08:40am
Quote (beni @ 15 Nov 2014 16:33)
Nem értek a fizikához, de  ... (így szoktak a faszságok kezdődni).

1. nem időt akartak spórolni (vagyis persze azt is), hanem üzemanyagot, azért magyarázták a parittya elvet
2. mintha olvastam volna valami olyasmit, hogy be lehet repülni az eseményhorizon mögé (csak volt valami arról, hogy nagy sebességgel kell nagy tömegű fekete lyuknál) de lehet csak álmodtam
3. az nem fizikai blődség, hanem emberi hülyeség...De persze én sem értettem, hogy miért nem szondákat küldtek ki és az alapján választottak célállomást.
4. az időutazásos történetet én sem értem, de az is lehet, hogy csak páran élték túl és ők meg akarták menteni az emberiséget, vagy franc se tudja. De ez nekem sem érthető.

/e: SZPOJLERZ
1. Az a végén volt (a csajt parittyáltatta el a 3. bolygóra). Amikor legelőször leszálltak arra fekete lyuk közeli bolygóra, akkor nem volt szó a parittyáról.
2. A bolygón, ami az eseményhorizonton kívül volt már olyan gravitációs vonzások uralkodtak, hogy x a sokadikon tonnát is simán felemelt, majd repülővel tudsz manőverezni.... nem túl valószínű, hogy rendelkezel olyan tolóerővel (pláne, hogy oldalirányú az).
3. - 4. - Egyetértek :)

This post was edited by RiNGiSpiLeR on Nov 15 2014 08:41am
Member
Gold: 13,000.00
Nov 15 2014 01:32pm
Quote (RiNGiSpiLeR @ Nov 15 2014 03:25pm)
Oké...

SZPÓÓÓÓJLERZ

- Vegyük azt a bolygót, ami a fekete lyuk körül keringett... Amikor odaértek, akkor a csávó vázolt valami elméletet, amivel időt spórolnak meg azzal, hogy peremen kívül állnak meg és egy hajóval szállnak le, majd vissza... nah most ebben semmi logika sincs - mivel ahogy a filmből kiderült végülis - attól, hogy nekik sokkal lassabban telik az idő, még mindenki másnak ugyanúgy. A másik meg az, hogy ha olyan közel van a fekete lyukhoz az a bolygó, hogy több száz méteres vízfalat képes felemelni, ami x csillió tonna, akkor majd repülővel csak úgy szálldogálnak oda meg vissza. Olyan gravitációs erőhatást megnézem mi bírna ki...
- Amikor a 2. bolygóra szállnak le, akkor nem tűnik fel egyiknek se, már 1 000 000 km-ről, hogy az egész bolygó jégből van? Meg nekimennek egy fagyott felhőnek... Ha leszállsz egy idegen bolygóra, ami látszólag fagyott, akkor nekimész egy felhőnek? Meg egyébként is bárminek, ami egy olyan bolygón van, amiről gyakorlatilag 0 információ van.

Az időutazós részről ne is beszéljünk. Ahhoz, hogy jövőbeli emberek meg tudják építeni azt a gépet, ahhoz túl kellett volna élniük a bolygó pusztulásást, amit nem éltek volna túl... ergó nem lenne jövő az emberiség számára, így az "időgép sem".

en is ezen akadtam fent
Member
Gold: 11,500.00
Nov 15 2014 02:02pm
mi a fsz volt ez a film, azt hittem normális lesz
Member
Nov 15 2014 04:01pm
Quote (RiNGiSpiLeR @ 15 Nov 2014 15:25)
Oké...

SZPÓÓÓÓJLERZ

boiler itt is

ezek nem zavartak, csak az utolsó
azt csak úgy tudom elképzelni, hogy Round 1: mégis csak valahogy túlélték a dolgokat, mindenféle wormhole nélkül
aztán meg jöhet mindenféle advanced 5D mókolás
ezesetben viszont lehet hogy jobban szerettem volna azt (is) látni a filmben, mert nekem ez a wibbily wobbly timey wimey dolog jött be a legkevésbé, főleg ezzel a gyerekszobás dologgal... az ilyenek utoljára a doctornak álltak jól, de még ott is jobban tálalják őket
0/10 de csak azért mert tényleg túlhypeoltam magamban
Member
Gold: 411.00
Nov 15 2014 04:13pm
a csaj meg az embriokolonia siman tulelte volna az uj bolygon minden idoutazas nelkul, nem? onnan feltalalodhatott volna
Member
Nov 15 2014 04:15pm
Quote (SummertimeClothes @ 15 Nov 2014 23:13)
a csaj meg az embriokolonia siman tulelte volna az uj bolygon minden idoutazas nelkul, nem? onnan feltalalodhatott volna

és hogy jut el abba a másik galaxisba a 21. században hackelés nélkül? a szaturnuszig két évbe telt
Member
Gold: 411.00
Nov 15 2014 04:16pm
Quote (Anarkin @ 15 Nov 2014 23:15)
és hogy jut el abba a másik galaxisba a 21. században hackelés nélkül? a szaturnuszig két évbe telt

ja tenyleg
hehe
Member
Gold: 80.00
Nov 15 2014 04:22pm
Quote (RiNGiSpiLeR @ 15 Nov 2014 15:25)
Oké...

SZPÓÓÓÓJLERZ

A bolygón a gravitáció miatt lassabban telik az idő, szóval egy a bolygón eltöltött óra azon a gravitációs mezőn kívül 7 év volt, ezt elmagyarázták, tiszta, az, hogy ilyen tényleg létezik-e kár rágódni, mégis csak egy scifi, elhisszük és oké.
A hullámos részhez meg, annyit, hogy a hold gravitációja is csinál eleget a földön, mégis csak egy kis valamiről van szó egy feketelyukhoz képest :D scifi

Az időutazós részről meg annyit, hogy paradox
a szuperemberek azért tudtak szuperemberek lenni mert az ő idejükben velük is megtörtént ugyan ez, paradox, timey wime wibbly wobbly (akármikor időutazás merül fel valahol, mindig úgy próbálják megfogni, hogy az idő az nem egy lineáris egyenes valami, szóval simán jó ez)
Go Back To Magyar Topic List
Prev1129712981299130013011650Next
Add Reply New Topic New Poll