d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official Politika Topic
Prev1128412851286128712881468Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 206.00
Nov 7 2021 03:11am
Quote (WolfgangAmadeusMozart @ Nov 7 2021 10:07am)
amugy nem tehetek rola hogy egy videki matektanar vagy aki nem angol kornyezetben dolgozik/eli az eletet es ezert neked egyszeru mindent magyarul irni/beszelni. az eddigi multis munkakornyezeteimben mindenki hunglishul beszelt szinte mert ugy jon az ember nyelvere. csak azert mert itt vannak ilyen tuskok akiknek kisebbsegi erzesuk lesz ha valaki angolul ir 1 szot 1 mondatban attol en meg nemfogok erolkodni hogy oket ne triggereljem

ezt meg ugy gondoltam leirom ha mar igy besetaltal tatott szajjal a faszerdobe

Értem, amikor kifogynak az érvek, jön a vidékizés meg a matektanarozas :D

Én csak annyit írtam, hogy te beszélsz még kenyszeresen így, egy rossz szót sem szóltam, csak megprobaltam kitalalni, ki vagy, úgy látom, sikerült is.
Member
Gold: 5,302.77
Nov 7 2021 03:13am
ROCK ME AMADEUS
Member
Gold: 35,350.00
Nov 7 2021 03:17am
Quote (bazdmegmarnemtudom @ Nov 7 2021 10:09am)
you have igazad, nalam is happens, hogy csak angolul jut eszembe, megertelek bro

epic

Quote (Cpt_Ghost @ Nov 7 2021 10:10am)
en azert hittem penteken a tudomanyban amikor befekudtem a lezeres szemmutetemre, es lon latok

egyebkent a tudomany az nem egy vallas vagy valami amiben hinni lehet :wacko:

nem mondtam hogy nem tud eredmenyeket elerni az orvostudomany

de sajnos pont olyan mint 1 vallas mostmar, pl ha tudomanyhivo vagy nem hiszel el semmit amire nincs kezzelfoghato bizonyitek es a szubjektiv bizonyitekot elhivoket idiotanak nezed
Member
Nov 7 2021 03:18am
Quote (Jancsipapa @ Nov 7 2021 10:11am)
Értem, amikor kifogynak az érvek, jön a vidékizés meg a matektanarozas :D

Én csak annyit írtam, hogy te beszélsz még kenyszeresen így, egy rossz szót sem szóltam, csak megprobaltam kitalalni, ki vagy, úgy látom, sikerült is.

uncsi, ez túl alja ma nekem amit kepviselsz. menj szunyalj egyet es nyugodj le pls
Member
Gold: 6,352.66
Nov 7 2021 03:20am
Quote (Cpt_Ghost @ 7 Nov 2021 10:10)
en azert hittem penteken a tudomanyban amikor befekudtem a lezeres szemmutetemre, es lon latok

egyebkent a tudomany az nem egy vallas vagy valami amiben hinni lehet :wacko:

hat nem teljesen, ha azt nezed, a tudomanyt is folyamatosan fejlodik, regi dolgokat megkerdojelezik es adott esetben meg is cafoljak.
nezd meg pl az urkutatast
most igy summazva eddig kb igy fejlodott
csak a fold van, az egbolt 1 kupola , istenek raktak oda stb
aztan jott az, hogy a fold van kozepen, es minden korulotte kering
aztan jott az,hogy a nap van kozepen, de mas csillag nincs.
most meg ott tartunk, hogy van x milliard galaxis, bnene x milliard csillaggal.
persze van aki megint ott tart, hogy a fold lapos, es a hold CGI kekw - 99,9999999% hogy idiota, de van esely, hogy neki vna igaza ofc
szoval nem feltetlen butasag megkerdojelezni.
Member
Nov 7 2021 03:29am
asdf veletlenul replire nyomtam telon

This post was edited by WolfgangAmadeusMozart on Nov 7 2021 03:29am
Member
Gold: 80.00
Nov 7 2021 03:35am
Quote (WolfgangAmadeusMozart @ 7 Nov 2021 10:17)
epic

nem mondtam hogy nem tud eredmenyeket elerni az orvostudomany

de sajnos pont olyan mint 1 vallas mostmar, pl ha tudomanyhivo vagy nem hiszel el semmit amire nincs kezzelfoghato bizonyitek es a szubjektiv bizonyitekot elhivoket idiotanak nezed

Quote (WolfgangAmadeusMozart @ 6 Nov 2021 16:53)
az orvostudomány pedig roppantul effektíven kezeli is az egész betegség jelenséget.

végülis amióta van orvostudomány azóta nincsen betegség

biztosan az a teljesen normális hogy a mai világban már az a furcsa és ritka hogyha nincsen semmi bajod és teljesen egészséges vagy

nem teljesen ertem akkor amit tamadsz, azt sztem elo ember meg nem allitotta soha, hogy a "tudomany" mar megoldott minden problemat es "nincs betegseg"
Member
Nov 7 2021 03:43am
Quote (bazdmegmarnemtudom @ Nov 7 2021 10:20am)
hat nem teljesen, ha azt nezed, a tudomanyt is folyamatosan fejlodik, regi dolgokat megkerdojelezik es adott esetben meg is cafoljak.
nezd meg pl az urkutatast
most igy summazva eddig kb igy fejlodott
csak a fold van, az egbolt 1 kupola , istenek raktak oda stb
aztan jott az, hogy a fold van kozepen, es minden korulotte kering
aztan jott az,hogy a nap van kozepen, de mas csillag nincs.
most meg ott tartunk, hogy van x milliard galaxis, bnene x milliard csillaggal.
persze van aki megint ott tart, hogy a fold lapos, es a hold CGI kekw - 99,9999999% hogy idiota, de van esely, hogy neki vna igaza ofc
szoval nem feltetlen butasag megkerdojelezni.

egyreszt ez, másrészt vannak olyan dolgok amikre a tudomany pl teljesen alkalmatlan. peldaul sulyosabb mentalis betegsegek kezelese.

de ha egy komolyabb elismert tudos alternativabb megoldasok utan kezdene nezni es mondjuk errol beszelne is akkor a tudományos kozosseg kb kikozositené és kirohogné. nyilvan a mezei fogyatekos azt hisz amit akar, elmehet 1 jósnőhöz mondjuk es csak a barati tarsasaga fogja kirohogni, de akkoris erzodik hogy mennyire a tudomanyos szemlelet az ami uralkodik altalanos vilagnezetkent foleg az 50-60 evnel fiatalabbaknal. pedig a tudomanynak csak 1 eszkoznek kene lennie nem vilagnezetnek de az emberek nagyresze megis furcsan nez arra aki mashogy gondolja. ugyanugy kikozositik az ilyen embert sokszor a kozossegekbol mint régenben. lasd jancsibuzi agressziv fellepese

vannak olyan tudomanyos dogmak amik alapbol limitaltta teszik a tudomanyt, pl az empirikus bizonyitek igenye

az nem eleg bizonyitek hogy minden kulturaban szamoltak be ilyen olyan parajelensegekrol es ma is rengeteg ember beszamol rola, a tudomany szerint nincs kezzelfoghato bizonyitek = faszsag, nem letezik es azok az őrültek akik ilyesmirol beszamolnak/elhiszik

orvostudomanynak is eleg sok pozitiv hatasa volt es nem is nagyon lehet kilepni az egesz rendszerbol mentalisan annyira beleivodott a mainstream hiedelembe es kulturaba, de szerintem eleg failos az a hozzaallas hogy ugy kezelunk minden betegseget es kondiciot hogy 'az csak ugy random van/megjelenik' es aztan a tunetekkel ugy ahogy dealelunk + meghalni 1 kurvanagy tabu es az a normális hogy 90 eves zombikent meg vergodsz 1 oregekotthonaban amig teljesen szet nem hullik a tested. es ezeken kivul meg eleg sok kritikat megtudnek fogalmazni ez csak 1 pár volt. sokkal jobban is lehetne ezeket a dolgokat kezelni de a tudomanyos dogma miatt minden alternativ megoldast egybol kukaznak azok akik a tudományos elitben iranyitjak a dolgok menetét

telorol irok ugy hogy kozben mast csinalok úgyhogy kicsit osszecsapottra es fogyatekosra sikerült az iras sry :)

This post was edited by WolfgangAmadeusMozart on Nov 7 2021 03:44am
Member
Nov 7 2021 03:46am
Quote (Cpt_Ghost @ Nov 7 2021 10:35am)
nem teljesen ertem akkor amit tamadsz, azt sztem elo ember meg nem allitotta soha, hogy a "tudomany" mar megoldott minden problemat es "nincs betegseg"

isten se állítja hogy elso imadkozasra megoldja majd az osszes gondod, ha van még gondod akkor nem imadkoztal jezushoz eleget vagy nem eltel elegge erkolcsos eletet.

nem lehet ezzel takarozni mindig hogy 'majd megoldja valamikor', amikor siman limitalt az egesz es rengeteg dolgot sosem fog megoldani
Member
Gold: 206.00
Nov 7 2021 03:49am
Quote (WolfgangAmadeusMozart @ Nov 7 2021 10:43am)
egyreszt ez, másrészt vannak olyan dolgok amikre a tudomany pl teljesen alkalmatlan. peldaul sulyosabb mentalis betegsegek kezelese.

de ha egy komolyabb elismert tudos alternativabb megoldasok utan kezdene nezni es mondjuk errol beszelne is akkor a tudományos kozosseg kb kikozositené és kirohogné. nyilvan a mezei fogyatekos azt hisz amit akar, elmehet 1 jósnőhöz mondjuk es csak a barati tarsasaga fogja kirohogni, de akkoris erzodik hogy mennyire a tudomanyos szemlelet az ami uralkodik altalanos vilagnezetkent foleg az 50-60 evnel fiatalabbaknal. pedig a tudomanynak csak 1 eszkoznek kene lennie nem vilagnezetnek de az emberek nagyresze megis furcsan nez arra aki mashogy gondolja. ugyanugy kikozositik az ilyen embert sokszor a kozossegekbol mint régenben. lasd jancsibuzi agressziv fellepese

vannak olyan tudomanyos dogmak amik alapbol limitaltta teszik a tudomanyt, pl az empirikus bizonyitek igenye

az nem eleg bizonyitek hogy minden kulturaban szamoltak be ilyen olyan parajelensegekrol es ma is rengeteg ember beszamol rola, a tudomany szerint nincs kezzelfoghato bizonyitek = faszsag, nem letezik es azok az őrültek akik ilyesmirol beszamolnak/elhiszik

orvostudomanynak is eleg sok pozitiv hatasa volt es nem is nagyon lehet kilepni az egesz rendszerbol mentalisan annyira beleivodott a mainstream hiedelembe es kulturaba, de szerintem eleg failos az a hozzaallas hogy ugy kezelunk minden betegseget es kondiciot hogy 'az csak ugy random van/megjelenik' es aztan a tunetekkel ugy ahogy dealelunk + meghalni 1 kurvanagy tabu es az a normális hogy 90 eves zombikent meg vergodsz 1 oregekotthonaban amig teljesen szet nem hullik a tested. es ezeken kivul meg eleg sok kritikat megtudnek fogalmazni ez csak 1 pár volt. sokkal jobban is lehetne ezeket a dolgokat kezelni de a tudomanyos dogma miatt minden alternativ megoldast egybol kukaznak azok akik a tudományos elitben iranyitjak a dolgok menetét

telorol irok ugy hogy kozben mast csinalok úgyhogy kicsit osszecsapottra es fogyatekosra sikerült az iras sry :)

Igen
Go Back To Magyar Topic List
Prev1128412851286128712881468Next
Add Reply New Topic New Poll