d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar >
Poll > Kikre Fogsz Szavazni 2014 Aprilisaban? > Szavazz Vagy Meghalsz
Prev1127128129130131237Next
Add Reply New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Feb 6 2014 05:08am
Quote (Vismajor @ 6 Feb 2014 12:05)
ez természetesen igaz, pl a kereszténység pont ezért terjedt el görögországban mert azt állította a több istenhittel ellentétben hogy a halál után megváltás lesz csak dolgozzál jól sokat
ők meg mivel gecisokat dolgoztak, gecisokat adóztak, és gecire meghaltak lépten nyomon ebbe kapaszkodtak más út nem lévén
de ettől még nem látom miért tudom ma nézni a tévét mert ők belekapaszkodtak istenbe. Dolgoztak volna egyébként is mert muszáj volt csak mostmár pluszba istennel és a helyes viselkedéssel is foglalkozniuk kellett

én is ezért nem értem egyik postját se
Member
Gold: 0.00
Feb 6 2014 05:09am
Quote (Vismajor @ Feb 6 2014 12:02pm)
legnagyobb fejlődés(egyiptom, mezopotámia, görögország, és egy ideig róma is) akkor volt léptékben mérve a legnagyobb amikor még nem volt kereszténység, és mindenki abban hitt amiben akart(zeuszban, fáraóban, istenben)
megjelent a katolikus keresztényésg-> írtották a muszlimot, az ortodox kereszténységet rossz szemmel nézték, inkvizició, főleg a muszlimok ellen
muszlimok kimennek európából, megjelenik a református egyház vagy kálvinisták, najóhátakkor inkvizíció megint, gyilokolás van
Amikor megerősödött és elterjedt az egyház(római birodalom idején, utána) mármint a kereszténység utána csak azt látom, hogy
>tized, adó, etc az egyháznak
>bíborosok, püspökök belepofáznak a király dolgába, sőt, beleszólnak abba ki és mikor legyen király(lásd aranybulla vol 2)
>bárki másban akar hinni (még ha az a kereszténység egy formája is pl református) azt vigye el a sátán, elkell pusztítani
>aki olyat mer állítani ami ellentétes a bibliával azt meg kell sajnos ölni mert HÜJE
>mátyás idején ha valaki ölt azt meg kellett ölni, de ha templomba menekült kikell onnan hozni és megvakíttatni(ez csak egy példa az akkori kereszténység iszonyatos agymosására)

És akkor nem beszéltünk még a koronázásokról, meg ez a fizessélnekünk kálmán 4 tonna aranyat h nápoly királya lehessen a fiad, de aztán ohbocs, mégse, de azért a pénzt eltesszük
+középkorban az összes király a pápának rimánkodott hogy jajszentőméltóságod add rám áldásod adj katonát etc

hányok tőle

ma meg harmadot meg felet fizetsz, legyel jo munkaero, alapits csaladot, neveld fel a kolykoket, katonanak behivnak hs akarnak, fogyassz stb. nem sok minden valtozott csak a korites
Member
Gold: 3,747.73
Feb 6 2014 05:13am
Quote (daneeka10 @ Feb 6 2014 12:09pm)
ma meg harmadot meg felet fizetsz, legyel jo munkaero, alapits csaladot, neveld fel a kolykoket, katonanak behivnak hs akarnak, fogyassz stb. nem sok minden valtozott csak a korites

de wtf
Igen, legyek jó munkaerő, miért? mert isten megsegít? Nem, hanem mert akkor előléptetnek és síelni is eltudok menni a családdal nem csak nyaralni a balcsira. Behívnak katonának? nah, hát én szívesen megvédeném a hazám ha lenne kitől. Fogyasszak ?EZ régen is így volt, selyem út etc. Családalapítás detto, sőt.
Pont ezaz, hogyma már semmi szükség a vallásra (eddig se volt, ahogy leírtam, bár TÉNYLEG vannak dolgok amiket nekik köszönhetünk) mert vannak kézzel fogható célok amiért érdemes küzdeni
nem kell benyelni a bullshitet h robotoljál emrt aztán szüzeket kúrsz, HAMÁR MEGHALTÁL

Az a baj az egész egyházzal, hogy csupa olyan dolgot állít, amit ha megkérdőjelezel csak lecsap egy BIZONYÍTSD BE HOGY NEM IGAZ érvvel és ennyi, halj meg ébredj fel és mondd el, hogy nincs túlvilág>dehát felbéredtél a halál után szal VAN ISTEN
mindehogy a kurvo egyház nyer sajnos.
Member
Feb 6 2014 05:15am
Quote (Anarkin @ Feb 6 2014 12:08pm)
én is ezért nem értem egyik postját se

a mai tarsadalomban ez mar nehezen felfoghato, de probald meg beleverni mondjuk egy bushman fejebe mindenfele ideologia vagy eroszak nelkul, hogy holnaptol a vadaszat felet le kell adni a tszbe
Member
Gold: 3,747.73
Feb 6 2014 05:17am
Quote (daneeka10 @ Feb 6 2014 12:15pm)
a mai tarsadalomban ez mar nehezen felfoghato, de probald meg beleverni mondjuk egy bushman fejebe mindenfele ideologia vagy eroszak nelkul, hogy holnaptol a vadaszat felet le kell adni a tszbe

de implikálod h azért nem vagyunk bushmanok mert van egyház
mert afaik nem vagyok bushman de megértem, hogy fizetni kell adót, hogy működjön az ország, pedig még papnövendék sem vagyok
Ha meg egy bushamnhoz mész oda h van isten azért fizess adót azt se fogja érteni mert nyilván nekik is van vmi hitük(totemisztikus, áldozatos, mitudomén), ha értelmük még nincs elég felfogni a közgazdaság fogalmát (inkább ismeretük)

This post was edited by Vismajor on Feb 6 2014 05:18am
Member
Feb 6 2014 05:18am
Quote (Vismajor @ Feb 6 2014 12:13pm)
de wtf
Igen, legyek jó munkaerő, miért? mert isten megsegít? Nem, hanem mert akkor előléptetnek és síelni is eltudok menni a családdal nem csak nyaralni a balcsira. Behívnak katonának? nah, hát én szívesen megvédeném a hazám ha lenne kitől. Fogyasszak ?EZ régen is így volt, selyem út etc. Családalapítás detto, sőt.
Pont ezaz, hogyma már semmi szükség a vallásra (eddig se volt, ahogy leírtam, bár TÉNYLEG vannak dolgok amiket nekik köszönhetünk) mert vannak kézzel fogható célok amiért érdemes küzdeni
nem kell benyelni a bullshitet h robotoljál emrt aztán szüzeket kúrsz, HAMÁR MEGHALTÁL

Az a baj az egész egyházzal, hogy csupa olyan dolgot állít, amit ha megkérdőjelezel csak lecsap egy BIZONYÍTSD BE HOGY NEM IGAZ érvvel  és ennyi, halj meg ébredj fel és mondd el, hogy nincs túlvilág>dehát felbéredtél a halál után szal VAN ISTEN
mindehogy a kurvo egyház nyer sajnos.

szerintem szinte ugyanazt mondjuk amugy
Member
Feb 6 2014 05:22am
danika megszakértette a szitut hálistennek, nincs is már miről beszélni
Member
Gold: 5,302.77
Feb 6 2014 05:25am
Vicces amúgy, ha valaki hívő ember, mindig azzal támadják, hogy a mocskos egyház így meg úgy, meg sötét középkor, inkvizíció. Mintha a hit/vallás egyenlő lenne a köré szőtt intézménnyel.

Ezzel a gondolkodásmóddal a demokráciát is lehet mocskolni nyugodtan, mert a Fidesz szarul kormányoz.
Member
Feb 6 2014 05:28am
Quote (Vismajor @ Feb 6 2014 12:17pm)
mert afaik nem vagyok bushman de megértem, hogy fizetni kell adót, hogy működjön az ország, pedig még papnövendék sem vagyok
Ha meg egy bushamnhoz mész oda h van isten azért fizess adót azt se fogja érteni mert nyilván nekik is van vmi hitük(totemisztikus, áldozatos, mitudomén), ha értelmük még nincs elég felfogni a közgazdaság fogalmát (inkább ismeretük)

de x ezer eve nem voltak emberek akik ezt felfogtak, vagy mindenki moge odaallitottal valakit dardaval, hogy csinalja (ez gondolom abban a korban nem volt kivitelezheto gazdasagilag mert a felugyelt munkaeronek tobbszorosere kellett volna novelnie a termelekenyseget hogy magan kivul a dardasokat is eltartsa es meg a fopap/saman/rabbi/szellem/isten/stb.-nek is adozzon) vagy kitalaltal valami kodos ideologiat (=vallas) amivel rabirtad, hogy a sajat baszad/eves igenyei kielegitesen kivul massal is foglalkozzon
Member
Gold: 95.00
Feb 6 2014 05:37am
Quote (Vismajor @ Feb 6 2014 01:17pm)

Huh
Nem hiszem, hogy par k ezer evvel ezelotti embereknek az adofizetes termeszetes lett volna :unsure:

Most sem azer tudod, mert papnovendek vagy, hanem mert tapasztalatbol tudja az ember, hogy igy mukodik jol a vilag

Azt pl mar sosem fogjuk megtudni, hogy nezett volna ki a tortenelmunk, ha istvan kiraly a magyarok letelepedesekor nem erolteti ennyire a keresztenyseget, de gyanitom, hogy nem igy
Go Back To Magyar Topic List
Prev1127128129130131237Next
Add Reply New Topic New Poll