Quote (-joey- @ Feb 5 2014 04:26pm)
Szerintem egy bizonyos határon túl minden hit kérdése. Az ősrobbanás legelső nanoszekundumáig vissza lehet vezetni tudományosan a létezést, de azt már a tudósok se tudják, hogy robbanás előtti koncentrált ősanyag honnan van és mitől indult be az egész folyamat. Legalábbis számomra a "csak úgy volt" nem magyarázat.
Quote (Saenchai @ Feb 5 2014 06:25pm)
én mondjuk nem is hiszek feltétlenül az ősrobbanásban, inkább csak egy feltételezés, amit a legvalószínűbbnek gondolnak a tudósok, de ugye eddig a fekete lyukban is azok voltak, aztán kiderült, hogy még sem úgy van az, ahogy gondolják
A fekete lyukakkal kapcsolatban nemrég Stephen Hawking által jelent meg az a bizonyos cikk amit a média lefordított "mégsem léteznek fekete lyukak" címmel azonban ez csak egy nézettség hajhász cím aminek semmi köze a valósághoz. Léteznek fekete lyukak, ez kétségtelen. A probléma a fekete lyukak eseményhorizontjával van aminek működése ellentmond néhány jelenleg is széleskörűen támogatott tézissel, ezt próbálta S.H. átértelmezni. De ebbe inkább ne menjünk bele.
Az ősrobbanás is egy olyan stabil lábakon álló elmélet mint például az evolúció. Elsöprő mennyiségű kézzel fogható bizonyíték áll mellette az égitestek vöröseltolódásától kezdve a kozmikus háttérsugárzáson át, az ősrobbanás nukleoszintézisén át egészen odáig, hogy 15 milliárd fényévnél messzebbről nem érkezik semmilyen információ hozzánk ami arra enged következtetni, hogy 15 milliárd éve még nem létezett semmi az univerzum azon részében. Ezek mind olyan bizonyítékok amik külön külön is megállják a helyüket és összefüggnek egymással.
Az ősrobbanás elmélete NEM azt mondja, hogy a semmiből lett a világegyetem. Az elmélet mindössze a robbanás utáni pillanattól kezdi el figyelni a történéseket. Az, hogy mi volt a "robbanás" előtt, még jó ideig kérdés marad mivel nincsenek megfelelő eszközök a mérésére.
Vannak dolgok amik az ember számára felfoghatatlanok mert egész egyszerűen nem rendelkezünk elég intelligenciával a megértésükhöz. Miért olyan hihetetlen a fekete lyukak létezése, a végtelen, vagy az hogy a semmi felrobban és lesz belőle valami? ( annak ellenére, hogy ez egy téves nézet ) Csak azért mert nem vagyunk képesek felfogni azt. Szerintem ezért alakultak ki a vallások. Megpróbáljuk megmagyarázni emberi mértékkel a számunkra felfoghatatlant.
This post was edited by iFeelAlone on Feb 5 2014 07:01pm