Quote (Karan2_Returned @ Aug 6 2012 10:00am)
Szerintem ha mindig "csak" 2,5 kg-t emel az ember akkor biztosabban lehet haladni es kisebb a serülesveszely is. Meg mi alapjan talalod ki mennyi sulyt emelsz ha elerted a 6 ismetlest? Gondolom nem mindig 20at emelsz.
Sérülésveszélyben nyilván lehet valami, bár én ezt úgy próbálom elkerülni, hogy 10-12 es ismétlésszám követően emelek. Másrészt a fejlődés lehet, hogy egyenletesebbnek tűnik, de szerintem lassabb is, mert kevésbé veszed észre, hogy képes lennél nagyobb súllyal is dolgozni. Mi mindig azzal viccelődtünk régen, hogy "ha nem megy, akkor emelni kell a súlyon". És meglepő módon sokszor bejött. Amikor úgy éreztük, hogy be vagyunk ragadva egy adott súlyon, akkor emeltünk és rájöttünk, hogy megy ez, csak erőltetni kell. Általában a pihenőidő is nő, de szép lassan visszacsorog a korábbi szintre, miközben emelkedik az ismétlésszám is.
A súlyemelést pedig érzed nagyjából. Nyilván nem 20-akat emelek mindig (főleg, hogy 60 esetében ez +30%, míg száznál ez csak +20%), de fekvenyomásnál 2.5kg-t emelni nekem furcsa. Elhiszem, hogy sokan így csinálják, lehet sokkal jobb, mint az én szisztémám, de nekem valahogy ez alakult ki.