Quote (ecneB @ 13 Dec 2011 14:51)
Dual bootos winxp sp3 - ubuntu netbook remix van fent, tökéletesen kielégíti minden e fajta igényemet. Msn-t őszintén szólva nem tudom ki az aki még használ, de erre is ott van pidgin, ami teljes mértékben kezeli a legtöbb IM klienst, mindezt egyben, csilivili faszságok nélkül, ráadásul nem is zabál sok erőforrást.
Az első részéhez pedig, ha tehetném sem vennék egy majd 3x annyiba kerülő készüléket egy olyan feladatra, amit tökéletesen ellát az olcsóbb verzió is. Persze faszverés faktor az konvergál a nullához.
hát ha tudnám, hogy egy otthon élő házaspár miért akarná a faszát verni az iPadre, akkor érteném, amit mondani akarsz, de így nem. megmagyarázod?
meg szerintem ne ragadj le ott, hogy a számítógép = célszerszám. "számoljon és kész, a többi nem számít"
a számítógépnek nem csak ellátnia kell a feladatot, hanem élvezhetővé tenni a használatát. gyors, gördülékeny és jó legyen használni. legyen szép.
különben mi a faszomnak árulnak különböző színekben laptopokokat, különböző gázház formákkal, mindenből egy csomó félét?
azért, hogy az ember szeresse, hogy ne nyomja a csőrét, hogy ronda. a netbookok szerintem rondák.én még nem láttam szépet.
a windows xp is ronda. és egy 40 fölötti ember nem is fog leülni és samurizeal meg themekkel hackelgetni, hogy szép legyen.
azt akarja, hogy kiveszi a dobozból, feltölti és legyen szép, legyen bekonfigurálva, csak fel kelljen csatlakozni a wi-fire otthon és már működjön vagy hármat nyomni a kijelzőn hogy ott legyen neki a programja, amit szeret.
én értem, hogy neked kevés az ipad és a te tudásodhoz és a te egyéni vagy minimális esztétikai igényedhez megfelelő egy olcsó netbook, de ha valaki nem akar energiát ölni bele, csak használni, annak simán megéri a felárat és még a seggét is kinyalják és az ételt is a szájába teszi a gép. mert tényleg így történik.
szóval attól, hogy tökéletesen nem te vagy a célközönség, még nem szar meg divattermék. legalábbis azért, mert pár köcsög ezzel fotózza magát, még nem kéne annak lennie. csomó ember drága canon meg nikon gépekkel fotózza magát a tükörben és azokra nem mondják, h divatgeci. pedig simán látok embereknél 120-160 rongy értékű gépeket. csak nincs rajta alma -> nem kap automatikus fikázódást. nevetségesnek tartom.
na ez regény lett.
újraolvasva kicsit haragos hangvételűnek tűnhet a posztom, de nem az, csak érdekel, hogy miért jó fikázni valamit, amit nem is használtál huzamosabb ideig és próbáltál vele helyettesíteni egy másik eszközt.
Quote (ecneB @ 13 Dec 2011 14:54)
Mi az, amit nem tudsz megtenni XP-ben?
fos hálózatkezelés, fos megosztási lehetőségek, rendezetlen könyvtárstruktúra, dx10-11 teljes hiánya(ez nyilván a játékosokat érinti), rossz energiagazdálkodás (ugyan az a laptop nálam hamarabb lemerült xp-vel, mint a később feltelepített W7 rendszerrel - nem állítottam egyiken se semmit, tök gyári), lassú bootolás.
most ezek ugrottak be, amik személyes tapasztalatok, de biztos van erről jobb összesítés.
This post was edited by Aston on Dec 13 2011 08:15am