Quote (beni @ Dec 27 2011 12:56pm)
PP: Tudom rólad, hogy szeretsz mesélni, szívesen beszélsz tanulságos sztorikról. Mesélnél nekem egy rövid sztorit?
HI: Egyszer bejött hozzám edzésre egy nagydarab ember. Azt kérte, hogy tanítsam meg neki a leghatékonyabb kempo technikát. Azt mondtam neki, hogy megtanítom, de csak egy feltétellel. Ez nem volt más, mint az, hogy ha megtanítom neki, akkor onnantól fogva minden nap alkalmaznia kell az élete során. Ő megígérte, hogy így fog tenni, én meg azt mondtam neki, hogy feküdjön le a földre. Lefeküdt és felvett egy védekező állást. Erre én a kezemet nyújtottam felé, megkértem, hogy fogja meg, s felemeltem a földről. Majd ezt mondtam: ez a leghatékonyabb technikája a kempónak. Nem a puszta verekedés a Zen Bu Kan Kempo lényege, hanem az, hogy felemeljük a tanítványokat, azaz a testi, a lelki és a szellemi harmóniát megteremtsük magunkban, és folyamatosan egyre magasabb szintre emeljük. Aki nem alkalmazza ezt a technikát, hogy felemelje a másikat, az igazából lenyomja, visszahúzza embertársát. Egy ilyen jellemű személyből sosem lehet jó kempós.