Quote (bazdmegmarnemtudom @ Feb 25 2020 02:08pm)
a 2-3% halalozasi arany akkor sok, ha elkapja parmilliard ember
de jelenleg ez a szam 100k alatt van
az mar most kiderult, hogy kurvara nem mukodott egyik karanten sem, mar mindenhol van fertozott kb a delisarkon kivul
tovabbra se ertem, hogy mire ez a gecinagy hype, ha ~7MRD emberbol 100k elkapta es 3k meghalt
3k ember annyira keves vilagviszonylatban, hogy sztem ennyi ember naponta meghal pl autobalesetben. reszletkerdes, hogy ott a %os halalozasi arany joval kevesebb, mert mittudomen, 500millio ember autozik minden nap.
ami hype van korulotte, mar most biztos, hogy nagyobb gazdasagi kart okoz a vilagban, mintha csak a tarsadalom 2-3%a meghalna
van aki mar az altatastol is fel es inkabb nem vallal be egy mutetet, pedig ott is csak ilyen 1 ember hal meg 200kbol kb, de ha valakinek pont a sajat eleterol van szo kicsit maskepp kezeli ezt a szamot
a karanten feladata nem csak az, hogy megallitsa a terjedest, hanem csak a lassitasa is egy achievement mar, amig talalnak vlmi hasznalhato ellenszert
szerintem senki nem szamitott arra, hogy nem fog kijutni kinabol es 100%osan mukodni fog a karanten egy ilyen virusnal, amit mar akkor elkaphatsz, ha melletted lelegzik vlki