nem tudom amugy miert kell szemelyeskedni
Quote (josheide @ Nov 28 2017 07:12pm)
Igazából ezek még mindig nagyon tág fogalmak, hogy politikai meg gazdasági rendszer, de megpróbálok nagy vonalakban ezekre is válaszolni.
A politikai rendszer ami az elmúlt 7 évben kialakult az minden, csak nem érdem. Inkább szégyen.
Egy rettentő ijesztő folyamat sokadik lépcsőjét látjuk, aminek a végállomása valami orosz féldiktatúrikus rendszer, ahol a tömegek hülyén tartásával és a propagandamédia felpörgetésével végtelenségig hatalmon lehet maradni.
A gazdasági rendszerünk sem stabil, csak annak a látszatát kelti az EUs pénzek elégetésével, és a német ipar kiszolgálásval. Ezer meg egy jobb módon lehetne ezt menedzselni, anélkül, hogy instabilitást vezetnénk be a rendszerbe.
A külpolitikánk számomra minden, csak nem tetszetős.
Oroszországhoz próbáljuk kötni magunk egy 3,500 MILLIÁRD forintos hitellel, amiből a legoptimistább számítások szerint is aligha térül meg belátható időn belül.
A kínai hitel ugyanilyen böszmeség. Az összes tanulmány a témában arrra mutat, hogy nem fog megtérülni a befektetés. Amúgy, ha érdekel a dolog, itt olvashatsz rola bovebben.
http://momentum.blog.hu/2017/05/06/a_belgradi_vasut_lesz_orbanek_negyes_metroja A kínaiak végigkilincselték az ajánlatukkal az ÖSSZES EUs országot, és mindenhonnan kibaszták őket, mint macskát szarni. Mi meg ugrottunk a dologra.
Miért megy bele a kormány mégis ezekbe a gigaberuházásokba? Mert ezekből a legkönnyebb pénzeket visszacsorgatni, és a mostanra kurva nagyra dagadt klientúrát fenntartani.
Ha 2020-ban elapadnak az EUs források akkor pedig valami újból kell finanszírozni a csókosokat.
koszi a valaszokat, informativ volt
nagyon nincs hozzafuzni valom, annyira nem vagyok jartas a temaban
amit en latok az az, hogy nonek a berek, a kornyekemen (videken!!!) epulnek az utak, mennek a beruhazasok, es nyavalygast se hallok olyan sokat mint ~5 eve
emellett nem nott sokkal a megelhetes koltsege
egy momo-s gyulesre mar idoszeru lenne elmenni
a multkor akartam, de inkabb kocsmazas lett belole
persze en is szeretnem hogy levaltsuk a mostani retkeket, de atm tamogatom azt a kormanyt ami ilyen szigoruan lep fel migrans kerdesben
legalabb amig valamennyire stabilizalodik a helyzet kozel-keleten
a sorosozas meg nepbutitas persze nekem is bassza a csorom