d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar >
Poll > Mi Legyen A Határon Túliak Szavazati Jogával? > Országgyűlési Választások 5 Hónap Múlva
Prev1111213141519Next
Add Reply New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Member
Gold: 21,598.00
Nov 5 2017 04:56pm
vesszen kevinspacey

amúgy nehezen tudom elképzelni mi abban a logika, hogy a határon túliak is szavazhatnak, feltéve ha a demokrácia eredeti funkciójával élünk
akkor már miért nem szavazhat bárki a világon

This post was edited by MarcusD on Nov 5 2017 05:00pm
Member
Gold: 2,280.00
Nov 5 2017 05:03pm
Quote (Senee @ Nov 5 2017 11:43pm)
http://www.youtube.com/watch?v=zTwgwEHiWm0

köszönöm, hogy megosztottad a román himnuszt, nem ismertem, most hallottam először, a dallama szép és a szövege is felemelő.

Mondjuk 1849-ben Vasvári Pál őrnagyot (eredeti nevén Fejér Pált, aki a szépnagyanyám öccse volt) a Habsburgok által felheccelt román parasztok baltával ölték meg (pár társával együtt), de én ezért nem gyűlölöm a mai románokat, nem vagyok bosszúszomjas. Isten őrizz, hogy akár egyetlen román halálát is kívánjam! Ellene vagyok minden háborúnak. Isten éltesse a mai Romániában élő magyarokat! Maradjon meg a választójoguk! Sőt! Számoljunk! 106 egyéni választókerület van csonka-Magyarországon. Tehát durván 100ezer állampolgárra jut egy egyéni képviselői parlamenti hely. Ahányszor 100ezer magyar államplogár él Erdélyben, annyi egyéni képviselőjük legyen! (Valami ilyesmi lehet a Momentum ötlete is, a részleteket nem tudom sajnos.) Ezzel is csak a szülőföldön maradásukat támogatnánk. Hál'Istennek élnek még magyarok Erdélyben. A Szudéta-németek (3 millió fő) jelenleg mind Bajorországban élnek, és várják a csodát. Mi magyarok, okosabbak voltunk, mint a németek. Nem háborúztunk a románokkal. Békés úton szereztük vissza Észak-Erdélyt. És a történelem majd valahogyan igazságot tesz. Pl. erdélyi autonómia. Adja Isten!
Member
Gold: 21,598.00
Nov 5 2017 05:11pm
Quote (ToldiSenior @ 6 Nov 2017 01:03)
köszönöm, hogy megosztottad a román himnuszt, nem ismertem, most hallottam először, a dallama szép és a szövege is felemelő.

Mondjuk 1849-ben Vasvári Pál őrnagyot (eredeti nevén Fejér Pált, aki a szépnagyanyám öccse volt) a Habsburgok által felheccelt román parasztok baltával ölték meg (pár társával együtt), de én ezért nem gyűlölöm a mai románokat, nem vagyok bosszúszomjas. Isten őrizz, hogy akár egyetlen román halálát is kívánjam! Ellene vagyok minden háborúnak. Isten éltesse a mai Romániában élő magyarokat! Maradjon meg a választójoguk! Sőt! Számoljunk! 106 egyéni választókerület van csonka-Magyarországon. Tehát durván 100ezer állampolgárra jut egy egyéni képviselői parlamenti hely. Ahányszor 100ezer magyar államplogár él Erdélyben, annyi egyéni képviselőjük legyen! (Valami ilyesmi lehet a Momentum ötlete is, a részleteket nem tudom sajnos.) Ezzel is csak a szülőföldön maradásukat támogatnánk. Hál'Istennek élnek még magyarok Erdélyben. A Szudéta-németek (3 millió fő) jelenleg mind Bajorországban élnek, és várják a csodát. Mi magyarok, okosabbak voltunk, mint a németek. Nem háborúztunk a románokkal. Békés úton szereztük vissza Észak-Erdélyt. És a történelem majd valahogyan igazságot tesz. Pl. erdélyi autonómia. Adja Isten!

nem értem hogy miért lesznek attól nagyobb magyarok az erdélyben élőek, hogy szavazhatnak arról, hogy az aktuális magyarok milyen politikai erő befolyása alatt élnek. akárkire szavaznak és akárki nyeri meg a választásokat, ők ígyis román befolyás alatt lesznek és a román törvények alapján fogják élni az életüket

amúgy innen skóciából küldöm is majd a szavazatot a fideszre, szebb jövőt

This post was edited by MarcusD on Nov 5 2017 05:11pm
Member
Gold: 3,000.00
Nov 5 2017 05:27pm
Member
Gold: 6,373.20
Nov 5 2017 05:28pm
Quote (ToldiSenior @ Nov 6 2017 12:03am)

kevin spacey meg smatyi anyjának a testvére
Member
Nov 5 2017 05:35pm
Quote (Senee @ Nov 5 2017 08:15pm)
de ilyen hozzáállással nem is csodálom utál minket minden szomszéd
ezáltal őket is

persze ezen már nem lehet javítani mert generációk óta ez megy és már alapból így áll mindenki a másikhoz h büdös román, köcsög bozgor

+amúgy ha már az ükükükükükök apjafasza is fel van emlegetve akkor amúgy a románok voltak itt előbb, még róma idején ők voltak a dákok
mi jöttünk ide barbár módra foglalgatva új területet magunknak

Ezzel a történelemszemlélettel nem értek egyet: mi magyarok, az avar birodalom roncsait foglaltuk el és az avarok (százezres nagyságrendben) beolvadtak a honfoglaló magyarságba - pontosan úgy, ahogy a hun birodalom roncsait előtte az avarok magukba olvasztották. Ráadásul az új keleti jövevények (besenyők, kunok, jászok stb) később szintén a magyarságba olvadtak bele. A románok csak a tatárjárás után kezdtek beszivárogni Dél-Erdélybe, és a törökvész alatt illetve után pedig óriási számban menekültek Erdélybe, majd a Habsburgok tudatosan telepítették őket ide, kellett a munkaerő.

Ha meg tudtuk volna védeni magunkat Mohácsnál, akkor nem veszítettük volna el a befolyásunkat a Kárpát-medencében. Sajnos a független magyar állam 1526-ban megszűnt, és nemzetközileg elismert formában csak Trianonban állították vissza, 1/3-ra csonkolt méretben. Trianont valójában ünnepelhetnénk is: az 1526-ban elveszített függetlenségünket nyertük vissza. Előtte 400 évig csak török illetve Habsburg gyarmat voltunk. Rákóczit és Kossuthot a világtörténelem csak bukott lázadókként jegyzi.

Bocsánat, a sok vicces Kevin Spacey között csak most vettem észre ezt az értelmes posztot, amire csak így utólag tudok reagálni. Szerencsére a HunSub tele van intelligens jóképességű poéngyárossal.
Member
Gold: 343.00
Nov 5 2017 05:45pm
Quote (ToldiSenior @ Nov 6 2017 12:03am)

'Wake up, Romanian, from the sleep of death
Into which you have been sunk by the barbaric tyrants'

itt ránk is utalnak ezzel, mert mi törtünk be a kárpát-medencébe ahol ők voltak előbb

meg ezt, hogy kinek a kijét ölték meg és ezért ki kinek a kijét ölte meg, ez megint olyan, hogy sose lenne vége...
szunnik meg a siíták is ezért szopkodják egymás faszát már ezer éve
jóvan ez így?
akkor talán ki kéne írtani őket még mielőtt ők teszik meg előttünk

vagy megpróbálni közösen vmi szebb jövő felé haladni
persze ez a sok ostoba fasz miatt (nem te, hanem a 70IQ-sok) nem fog menni mert ők csak azért is folytatni fogják, hogy rohadt román meg köcsög bozgor, amiből konfliktus kerekedik amire hivatkozással újabb konfliktusok keletkeznek és sose lesz évge MER NEM FOGJÁK FÖL GECI :'(
ezért fos ez az egész úgy ahogy van

adok is fel egy lottót, hát ki akar ebben a realitásban létezni

Quote (ToldiSenior @ Nov 6 2017 12:35am)
Ezzel a történelemszemlélettel nem értek egyet: mi magyarok, az avar birodalom roncsait foglaltuk el és az avarok (százezres nagyságrendben) beolvadtak a honfoglaló magyarságba - pontosan úgy, ahogy a hun birodalom roncsait előtte az avarok magukba olvasztották. Ráadásul az új keleti jövevények (besenyők, kunok, jászok stb) később szintén a magyarságba olvadtak bele. A románok csak a tatárjárás után kezdtek beszivárogni Dél-Erdélybe, és a törökvész alatt illetve után pedig óriási számban menekültek Erdélybe, majd a Habsburgok tudatosan telepítették őket ide, kellett a munkaerő.

Ha meg tudtuk volna védeni magunkat Mohácsnál, akkor nem veszítettük volna el a befolyásunkat a Kárpát-medencében. Sajnos a független magyar állam 1526-ban megszűnt, és nemzetközileg elismert formában csak Trianonban állították vissza, 1/3-ra csonkolt méretben. Trianont valójában ünnepelhetnénk is: az 1526-ban elveszített függetlenségünket nyertük vissza. Előtte 400 évig csak török illetve Habsburg gyarmat voltunk. Rákóczit és Kossuthot a világtörténelem csak bukott lázadókként jegyzi.

Bocsánat, a sok vicces Kevin Spacey között csak most vettem észre ezt az értelmes posztot, amire csak így utólag tudok reagálni. Szerencsére a HunSub tele van intelligens jóképességű poéngyárossal.

ja itt láttam most h reagáltál arra amit most megint leírtam mer akkor nem reagáltál de én meg csak most ovlastam ezt el
xD
ja, érdekes, ennek még utána olvasok

This post was edited by Senee on Nov 5 2017 05:48pm
Member
Gold: 1,593.00
Nov 5 2017 05:53pm
Leszarom, mire kinabol hazaer a szavazatom addigra mar ugyis mindegy lesz, meg amugy is orban fog nyerni.
Member
Nov 5 2017 05:59pm
Quote (Senee @ Nov 6 2017 12:45am)
'Wake up, Romanian, from the sleep of death
Into which you have been sunk by the barbaric tyrants'

itt ránk is utalnak ezzel, mert mi törtünk be a kárpát-medencébe ahol ők voltak előbb

meg ezt, hogy kinek a kijét ölték meg és ezért ki kinek a kijét ölte meg, ez megint olyan, hogy sose lenne vége...
szunnik meg a siíták is ezért szopkodják egymás faszát már ezer éve
jóvan ez így?
akkor talán ki kéne írtani őket még mielőtt ők teszik meg előttünk

vagy megpróbálni közösen vmi szebb jövő felé haladni
persze ez a sok ostoba fasz miatt (nem te, hanem a 70IQ-sok) nem fog menni mert ők csak azért is folytatni fogják, hogy rohadt román meg köcsög bozgor, amiből konfliktus kerekedik amire hivatkozással újabb konfliktusok keletkeznek és sose lesz évge MER NEM FOGJÁK FÖL GECI :'(
ezért fos ez az egész úgy ahogy van

adok is fel egy lottót, hát ki akar ebben a realitásban létezni

Tény, hogy valamikor éltek dákok Erdélyben, akiket Trajánus császár durván kiirtott/romanizált, így volt Dacia római provincia, amíg a népvándorlás (pl. hunok) el nem söpörték. A hunok után az avarok következtek, utána pedig a magyarok. Az oláhok/wlach-ok a népvándorlás idején a mai Havasalföldre és még délebbre menekültek, és csak a tatárjárás után kezdtek beszivárogni Dél-Erdélybe, majd a törökvész idején nagy számban menekültek Mo-ra, a Habsburgok pedig erőltetve telepítették őket a kipusztított magyarok helyére.

A himnusz-értelmezésed így történelmileg nem helyes. Ezt a himnuszt 1848. körül írták (a Wikipédián néztem utána), és sajnos tényleg lehet a Te nézetednek megfelelően is értelmezni, de ez történelemhamisítás.

Ráadásul Vitéz Mihályt és Mátyás királyt is emlegeti büszkén, ami, ha a magyargyűlölő értelmezést fogadjuk el kiindulópontnak, enyhén skizofrén.

Meg kéne kérdezni egy echte románt, hogy mikor a himnusza első sorát énekli, közben gyűlölettel gondol-e a magyar "barbár zsarnokokra". Mert ha igen, az rá nézve szégyen. Mi magyarok, szeretettel befogadtuk a tatárok/törökök elől menekülő románokat, akik, miután befészkelték magukat Erdélybe, a romantika korában (1848), a felheccelt nacionalizmus korában, elkezdték démonizálni a magyarokat, mintha mi ezer éve zsarnokoskodnánk felettük, ami egyszerűen hazugság.

This post was edited by ToldiSenior on Nov 5 2017 06:07pm
Member
Gold: 1,593.00
Nov 5 2017 06:05pm
Quote (ToldiSenior @ 5 Nov 2017 23:59)
Tény, hogy valamikor éltek dákok Erdélyben, akiket Trajánus császár durván kiirtott/romanizált, így volt Dacia római provincia, amíg a népvándorlás (pl. hunok) el nem söpörték. A hunok után az avarok következtek, utána pedig a magyarok. Az oláhok/wlach-ok a népvándorlás idején a mai Havasalföldre és még délebbre menekültek, és csak a tatárjárás után kezdtek beszivárogni Dél-Erdélybe, majd a törökvész idején nagy számban menekültek Mo-ra, a Habsburgok pedig erőltetve telepítették őket a kipusztított magyarok helyére.

A himnusz-értelmezésed így történelmileg nem helyes. Ezt a himnuszt 1848. körül írták (a Wikipédián néztem utána), és sajnos tényleg lehet a Te nézetednek megfelelően is értelmezni, de ez történelemhamisítás.

Ráadásul Vitéz Mihályt és Mátyás királyt is emlegeti büszkén, ami, ha a magyargyűlölő értelmezést fogadjuk el kiindulópontnak, enyhén skizofrén.

Meg kéne kérdezni egy echte románt, hogy mikor a himnusza első sorát énekli, közben gyűlölettel gondol-e a magyar "barbár zsarnokokra". Mert ha igen, az rá nézve szégyen.

Te hogy tudsz ennyit pofazni?
Go Back To Magyar Topic List
Prev1111213141519Next
Add Reply New Topic New Poll