d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar >
Poll > Melegházasság > Melegek Jogai
Prev11112131415Next
Add Reply New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Member
Gold: 1,630.69
May 26 2017 07:15am
Quote (josheide @ May 26 2017 02:09pm)
Mármint háború kik között?

Valami nagyobb Europai Unio vs homoknegerek, esetleg valami polgalhaboru szerü olyan orszagokban, ahol több bevandorlo lesz mint "rendes" lakos.
Member
Gold: 33,265.80
May 26 2017 07:22am
Quote (cowding @ 26 May 2017 14:11)
Hát ha igy visszakérdezel akkor szerinted kik között lehet emiatt háború és annak mennyi esélyét látod? :D

Proxiháborúk már most is vannak. A Közel keleten (vallási konfliktusok, olaj, és az amerikai hegemónia megkérdőjelezése) és Afrikában (a klímaváltozás miatt) egész biztos, hogy lesznek még nagyobb fegyveres konfliktusok a következő években, évtizedekben.

Oroszország is problémás. Ukrajnában csodaszépen láthattuk, hogy hogyan rúgott fel nemzetközi szerződéseket (Budapest Memorandum!!!) Oroszország, hogy megszerezze a Krímet. És sajna azt is láttuk, hogy mennyire nem tudunk ez ellen semmit se tenni.
És ennek még koránt sincs vége. Az orosz befolyás Magyarországon is, a balti államokban is csak nő. Ahogy az EU repedezik, és a NATO sem olyan stabil már, mint régen, én könnyen el tudom képzelni, hogy nem Ukrajna esete lesz az utolso az orosz terjeszkedésben.

Kína, bár sokan félnek tőle igazából egész valószínűtlen, hogy háborúzzon. A hadserege inkább védelmi célokat szolgál, a kínai vizek és előretolt mesterséges szigetek védelmét biztosítja.

Member
Gold: 710.00
May 26 2017 07:22am
Quote (cowding @ 26 May 2017 15:11)
Hát ha igy visszakérdezel akkor szerinted kik között lehet emiatt háború és annak mennyi esélyét látod? :D

orbán képes addig pattogni amig le nem bombáznak minket, dehát azt nehezen lehetne háborunak nevezni hehe
Member
Gold: 33,265.80
May 26 2017 07:25am
Quote (Karan2_Returned @ 26 May 2017 14:15)
Valami nagyobb Europai Unio vs homoknegerek, esetleg valami polgalhaboru szerü olyan orszagokban, ahol több bevandorlo lesz mint "rendes" lakos.

Az EUnak nincs közös hadserege.

Tagországok valószínű, hogy néha bele fognak szólni helyi konfliktusokba a saját érdekeik mentén. Lebombáznak, esetleg csapatokat küldenek egy konfliktus helyszínére de tradicionális értelemben nem tudnának ezek az országok hadat viselni egy európai országgal.

A polgárháború is nagyon valószínűtlen. Azért az európai országokban az erőszak még mindig nagyon erősen államilag monopolizált dolog.
Member
Gold: 2,496.00
May 26 2017 07:49am
Quote (josheide @ May 26 2017 02:08pm)
Ez az egy olyan téma, amivel még én se tudok igazán mit kezdeni, pedig sokat gondolkodtam róla.

Mármint elvi szinten értem, hogy igazából egy transszexuális ember nem kéne, hogy sokkal problémásabb legyen, mint egy meleg, de mégis úgy érzem, hogy ez az egész valahogy messze radikálisabb jelenség.

Melegnek lenni végső soron természetes. Az állatvilágban nagyon sok fajnál megfigyelhető a dolog. Az, hogy kit szeretsz az pedig végső soron a te dolgod.

De hogy a nemi identitásod annyira fontos legyen neked hogy hormonkezelésnek és műtéteknek vesd alá magad, az nekem valahogy felfoghatatlan.

Pláne ha figyelembe vesszük ezeknek a pénzügyi vonzatát, és hogy ennek a terhét aztán ki fogja viselni...

Igazából itt már bejön egy pár igazán nehéz dilemma:

Ha tudnád kezelni, pl. gógyszerekkel a transszexuálisokat akkor etikus lenne-e kezelni őket, vagy elfogadjuk, hogy ez is egy oké dolog? Etikus lenne egy orvostól nemváltoztató műtétet végrehajtani egy emberen, ha tudná, hogy ez az egész kezelhető máshogy?
És ebben a kérdésben pl. tök konzervatív állásponton vagyok, mert én kezelném a dolgot. Úgy érzem túl sok belső és külső negatívuma van a transszexualitásnak.

De akkor feltehetnénk egy még nehezebb a kérdést, hogy és a melegekkel mi a helyzet?

Ha létezne egy "kúra" a homoszexualitásra, akkor azt etikus lenne-e használni, vagy elfogadjuk, hogy ilyennek teremtett minket Isten vagy az evolúció és örülünk a sokszínűségünknek?

Na ezek az igazán nehéz kérdések.

A melegek "csak" az azonos nemhez vonzodnak, egyebkent pont ugyanolyanok mint barki mas. Egy transz versenyzo viszont egy az egyben elutasitja a csomagot amivel indult, mashogy fog viselkedni, oltozkodni, esetleg meg is probalja valtoztatni a testet. Ez azert egy egeszen mas tortenet es amig mondjuk messzuirol nezve senkit sem kene zavarnia a dolognak gyereket bizni ra egeszen mas kerdes mint gyereket bizni egy melegre.

Az etikai kerdeseknel: normalis esetben egy beteg ember el tudja donteni hogy kezeljek-e. A kerdes nem inkabb az, hogy ha lenne ilyen "kura" akkor el tudna e donteni mindenki maganak hogy akarja-e? Betegsegnek sem kell nevezni hozza, csak legyen ott az opcio es eljen vele ha akar.

(Ha lenne olyan kurank amivel melegge/transza tudjuk varazsolni az embereket pl? Hany bukott pua talalhatna egymasra, akar csak innen)
Member
Gold: 80.00
May 26 2017 08:30am
Member
Gold: 2,496.00
May 26 2017 08:39am
Quote (josheide @ May 26 2017 10:28am)
Sok érdekes pontot vetsz fel, és szeretném ha közelednének az álláspontjaink, ezért hosszabban reagálok azokra amit írtál.

Csak hogy az alapokat lefektessük: egy végtelenül individualista társadalomban élünk.

Te döntöd el, hogz mire költöd a pénzed (nagyrészét), hogy akarsz-e családot, hogy milyen családot akarsz... te döntöd el, hogy melyik országban élsz, mivel foglalkozol...

Egy meleg pár, egy ilyen individualista társadalomban, ahol a társadalomnak nincs beleszólása életed nagyobb döntseibe, tulajdonképpen nincsen _semmi_ hátránya funkcionálisan egy hetero párral szemben.

Az utódnemzés mára már nem esszenciális része a családi életnek. Ha az egyének szempontjából vizsgálod a kérdést, akkor a gyerekvállalásnak megvannak a hatalmas (főleg érzelmi) prói és (főleg anyagi) kontrái.

Társadalmi szempontból a gyerekvállalás nem esszenciális. Itt, a fejlett, nyugati társadalmakban jóval kisebb populációval is elboldogulnánk, pláne ahogy az automatizálás terjed.

Már nem az utódok mennyisége a lényeges, hanem a minősége, azaz, hogy mennyi figyelmet, erőforrást tudsz beleölni az adott gyerekbe, számít.

Senkit se zavar, ha csak egy gyereked van, de annak megadsz mindent. A társadalom számára az sokkal problémásabb, ha van 3-4 gyereked akik folyamatos támogatásokra szorulnak.

Az, hogy ferfira es nore epul a csalad amire a tarsadalmunk epul... hát már most alaposan megbomlott a család, mint a társadalom építőeleme.

És mondok durvábbat: az egész társadalmi rendünk szétesőben van, az automatizálással. Konkrétan a legnagyobb agyak próbálják kitalálni, hogy milyen rendszer váltja majd fel a kapitalizmust (alapjövedelem és társaik).

Ezen a ponton már nincs sok értelme a fél évszázaddal ezelőtt fennálló rendhez ragaszkodni, mert a görcsös ragaszkodásnak csak káros hatásai lesznek.

[Folyt köv.]

Mindez igaz europa nagyreszere es az usara. A csalad nagyon sok kulturaban nincs "meg" felbomloban, es politikai/vallasi okokbol meg egy darabig nem is lesz de azt ahogy elnezem mar megtargyaltatok.

Azok a folyamatok amik bomlasztjak a csaladot es az evszazaddal ezelott fennallo rendet nem biztos hogy jok nekunk. Nem lehetne ezt egy kicsit proaktivabban csinalni? Muszaly a boldog semitteves fele sodrodni?

Amikor a kollegak attol felnek hogy egy-egy ujjitas elveszi a munkajukat, en mindig arra gondolok hogy miert nem talalnak maguknak valami hasznosabb munkat.

A tarsadalom igenis beleszol az eletebe mindenkinek, csak nem kozvetlenul. Amikor megszulettem, volt elottem egy eletut: bolcsode, ovoda, 12 ev ilyen iskola, 4+x ev egyetem, munka, csalad etc. Elterhetek tole, de azert ha nem megyek egyetemre vagy ha kivonulok a pusztaba 18 evesen fuvet termeszteni azert nagyon komoly arat fogok fizetni.

Ugyanigy van a gyerekvallalas is, ahogy irtad: a tarsadalom osztonoz hogy annyi gyerekem legyen amivel meg tudok mit kezdeni, es minel jobb minosegu kolykoket teszek le az asztalra annal jobb eletuk lesz varhatoan. Csinalhatok sok gyereket vagy butakat is, de a tarsadalom nem efele terelget.

Ezzel parhuzamosan, szerintem a tarsadalomnak az erdeke az lenne(hogy az orokbefogados variacional maradjak), hogy az emberek kello mennyisegu es minosegu gyereket allitsanak elo es ennek megfeleloen osztonozze az embereket. A melegek ilyet nem tudnak tehat miert terelne a tarsadalom ebbe az iranyba oket?

Gyerekek ne keruljenek az utcara, de ha megis az utcara kerulnek akkor ne legyen szar dolguk az otthonban es ha mindez rendben van akkor persze, felolem orokbe fogadhatjak oket melegek is, nem tudom mennyire ertheto a sorrendiseg. Nem azzal van a baj ha a melegek gyerekeket nevelnek, hanem azzal ha ez egyfajta celle valik.
Member
Gold: 2,751.03
May 26 2017 12:22pm
jarabeket hiányolom a topikból tbh
Member
Gold: 14,756.31
May 26 2017 01:36pm
Quote (miertvagyokilyenjokerdojel @ May 26 2017 06:22pm)
jarabeket hiányolom a topikból tbh

mert buzi?
Member
Gold: 1.00
May 26 2017 01:41pm
Quote (bamboo @ 26 May 2017 21:36)
mert buzi?

Bár ez lenne a legnagyobb gond vele...
Go Back To Magyar Topic List
Prev11112131415Next
Add Reply New Topic New Poll