Quote (Flutter @ 15 Jan 2016 13:41)
en 6-ot nyomtam ra
amint kijon a kovetkezo (2) resz biztos ertelmesebb lesz, de igy nagyon felbaszott a plot (meg sok mas dolog)
http://www.imdb.com/title/tt2692904ilyen filmet en meg nem lattam masikat (bar biztos van hasonlo), viszont kurvara tetszett
de amugy ne mondd mar hogy nem fejlodott sehova a mozi
manapsag pl egy krimiben/thrillerben ha nincs 28 fordulat akkor le se forgatjak, aztan a baranyok hallgatnak, se7en vagy barmi 90es evek nagy filmje az ujakhoz kepest retardoknak volt irva
romantikus filmek sem 1 semara mennek, akciofilmek + vigjatekok nagy reszenek is egyre komolyabb plotja van etc
bar ezek nem olyan drasztikus ujitasok mint pl a boyhood, de azert szerintem siman latszik a fejlodes
igaz + joeynak is irom, hogy en valami bombasztikus monumentalis dolgokra gondoltam, szoval eleg hulye allaspont volt
a listajaval is tobbnyire egyetertek, birdman mindenkepp, gravityt, inceptiont nem lattam, megerzes alapotlete eleg regi (onbeteljesito profeciak mar a macbethben is voltak, bar hogy hogy ertelmezzuk a filmet, az eleg nyitott), de van benne valami, a haz a tonal is oke, bar 10 eves film.
tarantinon mondjuk nem erzem abszolut, nem hagynam ki egy filmjet se, de szerintem mar kozelebb van az onismetleshez, mint az innovaciohoz
lenyeg, hogy ha latok is valahol uj dolgot, arra se merem ramondni fel ora researcholes nelkul, hogy tenyleg ujdonsag, vagy csak atemeltek es ujracsomagoltak valami regi mozibol vagy szepirodalombol, aztan csak nekem uj