Quote (Rawen @ Apr 8 2013 10:57pm)
OK, menj, próbáld megmagyarázni az átlagembernek, hogy attól még, hogy 300 ft-tal kevesebb lett a számla nem Orbán a messiás. Menj, próbálj küzdeni az ellen az antiszemitizmus ellen ami itt van. Menj, próbáld megmagyarázni az embereknek az alkotmányos értékeket, a jogállam és a demokrácia fontosságát, azt, hogy az EU nem tartományként tekint ránk. Sok sikert, mert nekem nem sikerült, meguntam, én nem fogok ezzel szenvedni, ide generációváltás kell ami túl sok idő.
nyilván erre rá kell nevelni az embereket, de elébe lehet menni a dolgoknak, ha populárpolitikai eszközökkel valósítod meg rövidtávon a saját céljaidat
bár ez így mocskosan hangzik, de az emberek nagyrészének meg kell mondani hogy mi a jó, mert nekik fingjuk sincs igazán, nem is érdekli őket. Nekik csak ellenség kép kell, meg a demagóg maszlag. (ha az ember ügyes, lasd amerikai demokrácia, nem kellenek antiszemita neonácista elvek ezeknek a kialakításához, mehet ez teljesen liberális elvek mentén is) Ha az értelmiség látja, hogy jó irányba halad az ország, akkor sikerülhet bökkenőmentesen kialakítani egy új kultúrkörnyezetet.