d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Te Vagy A Pápa
Prev1111213141522Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 0.00
Feb 12 2013 02:37pm
Quote (Saenchai @ 12 Feb 2013 21:36)
a debreceni sportrajongókból csak úgy áradt az értelem

BUZI VAGY?!
Member
Gold: 355.92
Feb 12 2013 02:45pm
Quote (Rawen @ Feb 12 2013 10:37pm)
BUZI VAGY?!

Member
Gold: 33,265.80
Feb 12 2013 02:45pm
Quote (Rawen @ 12 Feb 2013 22:28)

Mondjuk valamilyen szinten igaza van a sracnak...
Member
Gold: 0.00
Warn: 10%
Feb 12 2013 03:10pm
Quote (josheide @ Feb 12 2013 08:29pm)
Nem, csak a hulyesegeidre probaltam hasonlo kaliberu hulyeseggel reagalni. Nem hinnem hogy  vannak komcsik kozottunk :D

pedig de felbasztam magam hogy komolyan gondolod
beszélgessünk már arról, hogy miért vagyok hülye, ha van egy véleményem, ami nem egyezik a tiéddel. szeretnélek érteni, mert csak idevágsz néha valamit, de nem mondod meg, hogy szerinted miért gondolkodok tévesen
én is ugyanúgy tisztelem a vallásokat, mint te. sose harcoltam ellenük és ugyanúgy megtűröm őket magam mellett, mint sok más nem tetsző dolgot. ám magam sem gyakorlok egyet se. semmilyen izmus nem köthető hozzám

azzal a kiegészítéssel hogy nem tetszik az, hogy a vallás egy "öröklődő" dolog
tehát a szülő 6-7 éves korban eldönti, hogy akkor belenevelteti-e a katolikus/iszlám/bármilyen értékrendet a gyerekbe és berakja őt egy keresztény/x iskolába vagy meghagyja neki a döntés lehetőségét érett korára
a gyerekből továbbra is lehet katolikus hívő férfiú vagy vallástalan vagy ateista vagy zarathustra követő vagy jehova tanuja. bármi
ha hülyeséget mondok, vállalom, de mondd meg, hogy mi a gond ezzel
Member
Feb 12 2013 03:16pm
Quote (josheide @ Feb 12 2013 10:45pm)
Mondjuk valamilyen szinten igaza van a sracnak...

igaza lenne, ha élhető körülmények lennének itthon...

oké, hogy nem szép dolog, hogy az állam pénzén kitaníttatod magad, aztán kimész külföldre növelni az ottani GDP-t, de ne várja már el senki, hogy mártírok sétáljanak ki a felsőoktatási intézmények kapuin

az egész ország a csőd szélén áll, a maradék pénzt ott sikkasztják el, ahol lehet, szar az egész vezetés, sorban zár be minden, percenként mennek tönkre vállalkozások, de azért te maradj szépen itthon, aztán harmadannyi pénzért hajtsd ki a beled, mert az olyan igazmagyar

először normális körülményeket kellene teremtenie állambácsinak, aztán lehetne sírni, hogy ennek ellenére a hálátlan kis gecik el akarnak húzni a süllyedő hajóról
Member
Gold: 3.03
Feb 12 2013 03:18pm
Quote (Eoghan @ 12 Feb 2013 22:10)
beszélgessünk már arról, hogy miért vagyok hülye, ha van egy véleményem, ami nem egyezik a tiéddel. szeretnélek érteni, mert csak idevágsz néha valamit, de nem mondod meg, hogy szerinted miért gondolkodok tévesen
én is ugyanúgy tisztelem a vallásokat, mint te. sose harcoltam ellenük és ugyanúgy megtűröm őket magam mellett, mint sok más nem tetsző dolgot. ám magam sem gyakorlok egyet se. semmilyen izmus nem köthető hozzám

tehát a szülő 6-7 éves korban eldönti, hogy akkor belenevelteti-e a katolikus/iszlám/bármilyen értékrendet a gyerekbe és berakja őt egy keresztény/x iskolába vagy meghagyja neki a döntés lehetőségét érett korára
a gyerekből továbbra is lehet katolikus hívő férfiú vagy vallástalan vagy ateista vagy zarathustra követő vagy jehova tanuja. bármi

evolucionizmus, huh? where's your god now?

btw teljesen hülyeség amit az értékek átadása ellen írsz.

amit mondasz más helyzetekre lefordítva:
élsportoló szülő ne nevelje arra a gyerekét, hogy mozogni jó.
lovasoktató szülő ne tanítsa az állatok szeretetére és lovagolni a gyerekét.
egy menő vállalat igazgatója ne képezze arra a gyerekét, hogy továbbvigye amit felépített.

és különben is, ne mutass a gyerekednek semmilyen példát és ne adj neki értékrendet, mert miután a közoktatás csecsét szopta, majd 18 évesen eldönti, hogy merre akar tovább menni.
Member
Feb 12 2013 03:19pm
Quote (Eoghan @ 12 Feb 2013 23:10)

En sem szeretem a vallasokat mert gyakran elavult ertekeket kepviselnek megis tobb milliard ember vallasos, a kultura resze a dolog es ha a vallast nem tanithatnak xx eves korig, akkor miert adnank at a gyerekeknek mas kevesbe hasznosnak itelt ertekeket? Persze lehetne ezt torvennyel szabalyozni de meddig akarsz elmenni az emberek eletenek iranyitasaban? Mivel buntessunk valakit aki evszazados hagyomanyt ad at a gyerekenek? Az otleted olyan lehetetlen mint a kommunizmus koncepcioja volt. Nem azt allitottam hogy kommunista vagy. Egyszeruen ellenkezik az emberek termeszetevel. Vannak folyamatok, mint az emberek elvilagiasodasa amikbe nem lehet mestersegesen beleavatkozni mert csak nagyobb ellenallast es fanatizmust valtana ki a kovetokbol.

Amugy a cigarettat meg az alkoholt is kiirthatnank ennyi erovel a tarsadalombol.

Member
Gold: 2,496.00
Feb 12 2013 03:19pm
Quote (Eoghan @ Feb 12 2013 10:10pm)

valamilyen ertekrend menten fel kell nevelni a gyereket. nem ertem mi a baj azzal ha megkeresztelunk, es keresztenynek nevelunk valakit.

ha adott esetben ateistak a gyerek szulei, akkor is vallasos ertekrendek menten fogjak nevelni a gyerekeiket, mert az europaban elfogadott norma a kereszteny erkolcson alapul. nyilvan minden kulturkorben kicsit maskepp, de azert kereszteny erkolcsrol van szo. es ez az erkolcs meg nem vallasossag.

miert baj ha ezen tul menoen, a szulok szeretnek ha hinne valamiben a gyerekuk?

szerintem neked csak rossz tapasztalatod van a vallasokkal altalaban. nem jarok templomba de hivonek tartom magam, es aktivan cserkeszkedem(ami kemenyen alapoz a hitre), es rengeteg gyerekkel "foglalkozok". latom rajtuk hogy mennyit szamit ez az egesz, mert van ilyen is olyan is koztuk persze.
Member
Feb 12 2013 03:20pm
Quote (Saenchai @ 12 Feb 2013 23:16)
igaza lenne, ha élhető körülmények lennének itthon...

oké, hogy nem szép dolog, hogy az állam pénzén kitaníttatod magad, aztán kimész külföldre növelni az ottani GDP-t, de ne várja már el senki, hogy mártírok sétáljanak ki a felsőoktatási intézmények kapuin

az egész ország a csőd szélén áll, a maradék pénzt ott sikkasztják el, ahol lehet, szar az egész vezetés, sorban zár be minden, percenként mennek tönkre vállalkozások, de azért te maradj szépen itthon, aztán harmadannyi pénzért hajtsd ki a beled, mert az olyan igazmagyar

először normális körülményeket kellene teremtenie állambácsinak, aztán lehetne sírni, hogy ennek ellenére a hálátlan kis gecik el akarnak húzni a süllyedő hajóról

Nehez egyszerre mindenre megoldast talalni. Az egesz biztosan tarthatatlan hogy a diakok ingyen tanulnak es mennek kulfoldre. Ha kifizetik a tanulmanyaikat utana akkor egy szavam nincs, de meg kell erteniuk hogy a kapitalista vilagban semmi sincs ingyen.

Es igen az ilyenektol nekem is forog a gyomrom:

http://index.hu/belfold/2013/02/12/megprobaltunk_hulyebbek_lenni_a_kormanynal/

Lehet kinanak van igaza ahol kivegzik a korrupt politikusokat.

This post was edited by josheide on Feb 12 2013 03:26pm
Member
Feb 12 2013 03:26pm
Quote (josheide @ Feb 12 2013 11:20pm)
Nehez egyszerre mindenre megoldast talalni. Az egesz biztosan tarthatatlan hogy a diakok ingyen tanulnak es mennek kulfoldre. Ha kifizetik a tanulmanyaikat utana akkor egy szavam nincs, de meg kell erteniuk hogy a kapitalista vilagban semmi sincs ingyen.

azért arról ne feledkezzünk már meg, hogy a diákok szüleit az állam elég durván lehúzza adó + áfa címen, szóval nem az adomány kosárból van kifizetve a diákok oktatása
Go Back To Magyar Topic List
Prev1111213141522Next
Add Reply New Topic New Poll