Quote (Eoghan @ 12 Feb 2013 22:10)
pedig de felbasztam magam hogy komolyan gondolod
beszélgessünk már arról, hogy miért vagyok hülye, ha van egy véleményem, ami nem egyezik a tiéddel. szeretnélek érteni, mert csak idevágsz néha valamit, de nem mondod meg, hogy szerinted miért gondolkodok tévesen
én is ugyanúgy tisztelem a vallásokat, mint te. sose harcoltam ellenük és ugyanúgy megtűröm őket magam mellett, mint sok más nem tetsző dolgot. ám magam sem gyakorlok egyet se. semmilyen izmus nem köthető hozzám
azzal a kiegészítéssel hogy nem tetszik az, hogy a vallás egy "öröklődő" dolog
tehát a szülő 6-7 éves korban eldönti, hogy akkor belenevelteti-e a katolikus/iszlám/bármilyen értékrendet a gyerekbe és berakja őt egy keresztény/x iskolába vagy meghagyja neki a döntés lehetőségét érett korára
a gyerekből továbbra is lehet katolikus hívő férfiú vagy vallástalan vagy ateista vagy zarathustra követő vagy jehova tanuja. bármi
ha hülyeséget mondok, vállalom, de mondd meg, hogy mi a gond ezzel
evolucionizmus, huh? where's your god now?
btw teljesen hülyeség amit az értékek átadása ellen írsz.
amit mondasz más helyzetekre lefordítva:
élsportoló szülő ne nevelje arra a gyerekét, hogy mozogni jó.
lovasoktató szülő ne tanítsa az állatok szeretetére és lovagolni a gyerekét.
egy menő vállalat igazgatója ne képezze arra a gyerekét, hogy továbbvigye amit felépített.
és különben is, ne mutass a gyerekednek semmilyen példát és ne adj neki értékrendet, mert miután a közoktatás csecsét szopta, majd 18 évesen eldönti, hogy merre akar tovább menni.