d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > "nem Fog Történni Semmi" > "Úgyse Változtatnak Majd Rajta"
Prev1111213141518Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 0.00
Jan 24 2013 09:27am
Quote (ecneB @ 24 Jan 2013 16:22)
nem hinnem, hogy joshi irigy, csak vismajor jon azzal, hogy neki felveteliznie kell egy jogi kepzesre. fogyatekossagarol papir van, amit igenybe akar venni majd a kesobbiekben. joshi fogyatekosnak nevezte. most aki zsido szarmazasu/cigany, arra nem lehet mondani minden nelkul, hogy zsido/cigany, ugye? ha fogyatekossaga van, akkor fogyatekos.
az mar mas kerdes, hogy a jogi dolgaimat nem szeretnem egy olyan emberre bizni, aki fogyatekkal el. es ez most vistol teljesen fuggetlen, de erted mire gondolok, csak ugy altalanossagban.

pedig számtalan fogyatékkal élő ember változtatta meg a világot
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Jan 24 2013 09:28am
amúgy mellettem ült többnyire egy diszlexia-s srác, és ofc ő is tipikus ilyen volt: helyesírás nulla, 40-es betűmérettel 3 sor fért ki neki egy a4-es lapra

nem használta ki sehogy sem (mármint órákon etc, felvételinél a pontszám miatt már lehet), leszarom tablettán élt és mégis jobb eredményei voltak mint az osztály 3/4-ének

ezt fogyatéknak hívni szerintem egy csöppet túlzás, de persze Vis jobban tudja
Member
Warn: 10%
Jan 24 2013 09:29am
Quote (ecneB @ Jan 24 2013 04:22pm)
nem hinnem, hogy joshi irigy, csak vismajor jon azzal, hogy neki felveteliznie kell egy jogi kepzesre. fogyatekossagarol papir van, amit igenybe akar venni majd a kesobbiekben. joshi fogyatekosnak nevezte. most aki zsido szarmazasu/cigany, arra nem lehet mondani minden nelkul, hogy zsido/cigany, ugye? ha fogyatekossaga van, akkor fogyatekos.
az mar mas kerdes, hogy a jogi dolgaimat nem szeretnem egy olyan emberre bizni, aki fogyatekkal el.

ha nem volna a fogyatékos szó önmagában offenzív és pejoratív a magyar nyelvben, akkor igazad lenne
elkezdhetjük különböző maszlagokkal félremagyarázni, hogy josheide ezt nem ilyen hangnemben akarta közölni de nem lennénk előrébb
Member
Gold: 279.00
Jan 24 2013 09:46am
Quote (tevetava @ 24 Jan 2013 17:27)
pedig számtalan fogyatékkal élő ember változtatta meg a világot

... es ha van nyolcszaz ugyanolyan ugyved, aki nem az, akkor te a fogyatekkal elot fogod valasztani.. egyertelmu.. dobalozzunk, de hat tizmilliobol egy megvaltoztatta a vilagot, kivanom, hogy vis legyen az. de a szamok alapjan erre igen csekely az esely.
Quote (Eoghan @ 24 Jan 2013 17:29)
ha nem volna a fogyatékosszó önmagában offenzív és pejoratív a magyar nyelvben, akkor igazad lenne
elkezdhetjük különböző maszlagokkal félremagyarázni, hogy josheide ezt nem ilyen hangnemben akarta közölni de nem lennénk előrébb
http://logout.hu/dl/upc/2013-01/64308_boromir.jpg

mert joshi tipikusan az az ember.. konnyu a fogyatekossag moge burkolozni es mert az azert volt, de ha mar lefogyatekosoznak, akkor joshi csunya bacsi.. egyaltalan nem tudom minek kellett megint visnek felhoznia a temat, amikor tudja nagyon jol, hogy mirol van szo. mas kerdes, hogy bnom jogot vegzett, vis nem fogja, _szerintem_. egyszeru diagrammot nem tud ertelmezni es ezt most megint nem bantasbol irom. csak probalja meg realisan nezni es ne a papirok moge burkolozni. a testneveles "zh" nem egyenerteku a romai jog zh-val. en is tudom magamrol nagyon jol, hogy soha az eletben nem leszek irodalom tanar, mert segghulye vagyok hozza.

This post was edited by ecneB on Jan 24 2013 09:48am
Member
Gold: Locked
Jan 24 2013 09:49am
Quote (ecneB @ 24 Jan 2013 16:46)
... es ha van nyolcszaz ugyanolyan ugyved, aki nem az, akkor te a fogyatekkal elot fogod valasztani.. egyertelmu.. dobalozzunk, de hat tizmilliobol egy megvaltoztatta a vilagot, kivanom, hogy vis legyen az. de a szamok alapjan erre igen csekely az esely.

mert joshi tipikusan az az ember.. konnyu a fogyatekossag moge burkolozni es mert az azert volt, de ha mar lefogyatekosoznak, akkor joshi csunya bacsi.. egyaltalan nem tudom minek kellett megint visnek felhoznia a temat, amikor tudja nagyon jol, hogy mirol van szo. mas kerdes, hogy bnom jogot vegzett, vis nem fogja. egyszeru diagrammot nem tud ertelmezni es ezt most megint nem bantasbol irom. csak probalja meg realisan nezni es ne a papirok moge burkolozni. a testneveles "zh" nem egyenerteku a romai jog zh-val. en is tudom magamrol nagyon jol, hogy soha az eletben nem leszek irodalom tanar, mert segghulye vagyok hozza.

te hova jársz? vagy dolgozol?
Member
Jan 24 2013 09:51am
Quote (ecneB @ 24 Jan 2013 16:46)

azt fogom kiválasztani, amelyik a legjobb
Member
Warn: 10%
Jan 24 2013 09:52am
Quote (ecneB @ Jan 24 2013 04:46pm)
... es ha van nyolcszaz ugyanolyan ugyved, aki nem az, akkor te a fogyatekkal elot fogot valasztani.. egyertelmu..

mert joshi tipikusan az az ember.. konnyu a fogyatekossag moge burkolozni es mert az azert volt, de ha mar lefogyatekosoznak, akkor joshi csunya bacsi.. egyaltalan nem tudom minek kellett megint visnek felhoznia a temat, amikor tudja nagyon jol, hogy mirol van szo. mas kerdes, hogy bnom jogot vegzett, vis nem fogja. egyszeru diagrammot nem tud ertelmezni es ezt most megint nem bantasbol irom. csak probalja meg realisan nezni es ne a papirok moge burkolozni. a testneveles "zh" nem egyenerteku a romai jog zh-val. en is tudom magamrol nagyon jol, hogy soha az eletben nem leszek irodalom tanar, mert segghulye vagyok hozza.

jó hát én koppra annyit tudok joshiról mint visről. lefogyatékosozni meg sehogy sem szép ilyen szituban senkit..
gondolom egyetértünk abban, hogy senki nem ikszeli be a fogantatási kérdőíven magának, hogy milyen mentális disztorziókkal szeretne megszületni :D
én most láttam először vist emögé burkolózni, de ha lesz még ilyen, akkor következő alkalommal emlékezni fogok erre
Member
Gold: 1.00
Jan 24 2013 09:53am
Quote (ecneB @ 24 Jan 2013 17:46)
mert joshi tipikusan az az ember..

Mondjuk joshi tipikusan az az ember aki tök normális és rendes, de semennyire sem képes elhinni, hogy nem mindenkinek olyan egyszerű az élete és rendezettek a körülményei, mint neki.
Mindig mindent csak abszolut értékben tud nézni. Ez pedig elég nagy hiba. Nem tud viszonyítani. De talán túl fiatal, majd pár év múlva...
Member
Jan 24 2013 09:55am
Quote (peterqwer @ 24 Jan 2013 17:49)
te hova jársz? vagy dolgozol?

oe-mm, mellette dolgozom
Member
Jan 24 2013 10:03am
Quote (tevetava @ 24 Jan 2013 17:51)
azt fogom kiválasztani, amelyik a legjobb

ez gyonyoruen hangzik tenyleg, de megnezheted, hogy a vilag _sajnos_ nem igy mukodik. az emberek tobbsege nem igy gondolkodik.
Quote (Eoghan @ 24 Jan 2013 17:52)

én most láttam először vist emögé burkolózni, de ha lesz még ilyen, akkor következő alkalommal emlékezni fogok erre

nekem semmi bajom vissel, kedvelem. jo a kommunikacios keszsege is, de nekem nem egy ugyved tipusnak tunik. ha neki minden vagya engem ez sem zavar, o dolga. viszont ebbol a temabol maskor is ment a flame party, tudta nagyon jol, hogyha ezt bedobja, ugrani fognak ra.
Go Back To Magyar Topic List
Prev1111213141518Next
Add Reply New Topic New Poll