d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Matek
Prev11112131415Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 279.00
Dec 7 2012 09:43am
Quote (Cpt_Ghost @ 7 Dec 2012 17:42)
egyébként ebben van valami.
Szerintem a gyerekvállaláshoz bizonyos életkörülményeknek megkéne felelni,  ha annak nem felelnek meg, és mégis szülnek, akkor vegye el az állam a gyereket a családtól. Pénz, de legalább haladhatna valahova.

ez igy is megvan, mutter 20+ evet huzott le egy nevelotthonban, semmivel nem jobb a helyzet
nem lehet oket integralni sehogy a tarsadalomba
ott is hulyere vertek a tanarokat, loptak ugyanugy, megeroszakoltak kisfiukat/kislanyokat
ezek nem emberek.. ennyi
Member
Dec 7 2012 09:57am
Quote (Cpt_Ghost @ 7 Dec 2012 17:42)
egyébként ebben van valami.
Szerintem a gyerekvállaláshoz bizonyos életkörülményeknek meg kéne felelni,  ha annak nem felelnek meg, és mégis szülnek, akkor vegye el az állam a gyereket a családtól. Pénz, de legalább haladhatna valahova.
jol fogalmaztam, mindegy a lenyeg atmegy

csak egy kis adalek, hogy mik mennek egy nevelootthonban

anyunak voltak mindig kedvencei, akikben latta ugymond a jot, fejlodest, akarmit

egyik gyermek, ~ 17 eves lehetett akkoriban. 18 eves korukig voltak ilyen intezmenyben
17 evig nem latta a gyermek az anyjat
utana a szulo felkereste es hirtelen elkezdte megbanni a buneit etc

tudni illik, hogy az allamtol ezek a gyerekek kapnak minden honapban penzt egy szamlara es azt 18 eves korukban fel tudjak hasznalni, hogy kezdjenek magukkal vmit
az anyuka abban a pillanatban ahogy a gyerek betoltotte a 18-t az osszes penzt elvette a gyerektol, aki meg ilyenkor is hinni akart az anyjanak

18 evesen egy fitying nelkul all ott, ahol
szulei nincsenek
rokonai 0
penzet kicsaltak
es meg oda sem mehet vissza, ahol eddig a 'csaladja' volt, az otthon, mert 18 eves koraig lehet csak ott

Member
Gold: 710.00
Dec 7 2012 10:05am
Quote (ecneB @ Dec 7 2012 03:57pm)

anyunak voltak mindig kedvencei, akikben latta ugymond a jot, fejlodest, akarmit

egyik gyermek, ~ 17 eves lehetett akkoriban. 18 eves korukig voltak ilyen intezmenyben

tudni illik, hogy az allamtol ezek a gyerekek kapnak minden honapban penzt egy szamlara es azt 18 eves korukban fel tudjak hasznalni, hogy kezdjenek magukkal vmit
az anyuka abban a pillanatban ahogy a gyerek betoltotte a 18-t az osszes penzt elvette a gyerektol, aki meg ilyenkor is hinni akart az anyjanak

szulei nincsenek
rokonai 0
penzet kicsaltak
es meg oda sem mehet vissza, ahol eddig a 'csaladja' volt, az otthon, mert 18 eves koraig lehet csak ott

...................
Member
Dec 7 2012 10:06am
Quote (sylke @ 7 Dec 2012 18:05)
...................

ez sajnos eleg gyakori jelenseg ezeknel a gyerekeknel es jogilag sem tudnak semmit tenni ellene. a mocskos gecik kihasznaljak a szeretethianyos gyerekeket, ennyi. ennel voltak cifrabb storyk is szep szammal

apja megeroszakolta a lanyat, majd olyan szinten hulyere verte, hogy elete vegeig nyomorek lett a csaj
masik anyuka kurvakent futatta a csajt miutan a penzet ugyanugy elvette

This post was edited by ecneB on Dec 7 2012 10:07am
Member
Gold: 0.00
Dec 7 2012 10:11am
Quote (ecneB @ 7 Dec 2012 17:06)
ez sajnos eleg gyakori jelenseg ezeknel a gyerekeknel es jogilag sem tudnak semmit tenni ellene. a mocskos gecik kihasznaljak a szeretethianyos gyerekeket, ennyi. ennel voltak cifrabb storyk is szep szammal

apja megeroszakolta a lanyat, majd olyan szinten hulyere verte, hogy elete vegeig nyomorek lett a csaj
masik anyuka kurvakent futatta a csajt miutan a penzet ugyanugy elvette

anyum is szokott meselni neha, szal en ezeken meg sem lepodok
Member
Gold: 0.00
Warn: 10%
Dec 7 2012 10:20am
Quote (Rawen @ Dec 7 2012 04:37pm)
Mindjárt megyek a buszra szóval nem fejtem ki de mint párszor már leírtam a bentlakásos iskola megoldás lenne a cigányproblémára, igen pénzbe kerül de szerintem ez a legjobb hosszútávú megoldás, mert amit a Jobbik képvisel nevetséges de ugyanakkor az sem normális, hogy szarunk az egészre.

a bentlakásos iskolák nem tudom, hogy kivitelezhetőek volnának velük szemben. a jobbik politikájával én sem értek egyet 1%-ban sem, mivel idióták és ahogy a plakátjukon is írták; elősködők. tök jól definiálták magukat :D
viszont mint nem náci, nem rasszista, nem értek egyet azzal, hogy nincs probléma. szerintem van cigányprobléma magyarországon, mert nem normális, hogy európában 2012-ben nem tud írni-olvasni, számolni egy csomó ember csak azért, mert kisebbség és nem tudnak viselkedni és megférni ebben a közegben.
néhány emberrel beszéltem már erről és mindig csak azt tudták mondani, hogy ők[cigányok] egy ilyen nép és őket így kell elfogadni blahblahblah.
én meg azt gondolom, hogy ha egy nép bevándorol egy másik nép otthonába, akkor ott a helyi sémáknak megfelelően kellene élni és viselkedni. ez mindig is így működött és a mai napig így van, ha pl az ember emigrál valahova.
Member
Dec 7 2012 10:30am
egy masik amit nem reg mondott meg anyu

beszelgettek a nyolcadikos lanyokkal a tovabbtanulasrol

14-15 eves csaj kerek perec elmondta, h neki nincs szuksege erre, nem nelkuloznek otthon (egesz jo csaladi haterrel), de o akkor is kurva lesz, nem kell neki suli

szoval, amig ezeknek az embereknek nincs igenye a valtoztatasra, addig lehet barmit is agyalni, nem lesz valtozas. nem akarnak fejlodni egyszeruen, nekik ez igy tokeletes es jo...
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Dec 7 2012 10:39am
tesóm nagyobbik fia (most 3 éves lesz) egyszer mondott egy olyat az öccsének hogy "kurva Peti" -- tesóm ránézett, csitt csatt dirr durr (nem volt semmi fizikai).. 1 évvel később (a jelenben) ő a legjobban nevelt gyerek a világon, és az egyik legjobb testvér
ha ezt a szülő nem teszi meg, akkor igenis az iskolának/rendszernek kell beléjük verni ezt
egy hideg zuhany mindig segít és teljesen logikus is -- én a gyerekemet az első hiszti-rohamnál fejjel lefelé bevágom a hideg vízbe, az biztos

--
másik példa, barátnőm anyjának a testvérének gyereke
egyszerűen nem nevelik, minden második szava az hogy szar, büdös vagy, ilyenek -- és nem tudják hova tenni a dolgot, mert a családban mindenki normális, etc -- egyszerűen csak úgy kezelik a gyereket mintha porcelánból lenne

--
harmadik példa, osztálytársam a "nagyfejű"
szuperokos volt, de nem azért mert olyanok a képességei, hanem mert szorgalmas és tanult (most végzi a bme-t) -- mindig 5.0 átlag mindenből, etc
nyaranta összeröffenünk náluk vidéken, és mondja hogy az öccse nem tanul, érettségije alig lett meg, nem tanul tovább, ..
és kérdeztem, "te figy, én azt hittem Téged otthon a szüleid tartottak kordában hogy igen is tessék tanulni", erre mondja hogy nem, náluk egyszer régen öngyilkos lett 2 ember is, ezért nem mernek az öccsének "odatenni" (megmondani hogy tessék csinálni valamit vagy mehetsz utadon), és ez az eredménye

és ezek most normális családok, normális körülmények között

az hogy ebből mit szűrtők le, a Ti dolgotok, én mindenesetre azt hogy

mind a három példából az hiányzik hogy a szülők helyretegyék a gyereket

ezek után, való igaz, nem mondhatom azt hogy az iskolának kéne belenevelniük ezt (pedig így is van), mert nem tudnák, de akkor most mi lesz?

a szülőt kéne felvilágosítani gondolom első körben...

(és továbbra sem állítom hogy ez egy kicsit is helyes hogy 16 évesen ki merre lát, ha úgy dönt)

This post was edited by Anarkin on Dec 7 2012 10:42am
Member
Gold: 710.00
Dec 7 2012 10:41am
Quote (Anarkin @ Dec 7 2012 04:39pm)
tesóm nagyobbik fia (most 3 éves lesz) egyszer mondott egy olyat az öccsének hogy "kurva Peti" -- tesóm ránézett, csitt csatt dirr durr (nem volt semmi fizikai).. 1 évvel később (a jelenben) ő a legjobban nevelt gyerek a világon, és az egyik legjobb testvér
ha ezt a szülő nem teszi meg, akkor igenis az iskolának/rendszernek kell beléjük verni ezt
egy hideg zuhany mindig segít és teljesen logikus is -- én a gyerekemet az első hiszti-rohamnál fejjel lefelé bevágom a hideg vízbe, az biztos

--
másik példa, barátnőm anyjának a testvérének gyereke
egyszerűen nem nevelik, minden második szava az hogy szar, büdös vagy, ilyenek -- és nem tudják hova tenni a dolgot, mert a családban mindenki normális, etc -- egyszerűen csak úgy kezelik a gyereket mintha porcelánból lenne

--
harmadik példa, osztálytársam a "nagyfejű"
szuperokos volt, de nem azért mert olyanok a képességei, hanem mert szorgalmas és tanult (most végzi a bme-t) -- mindig 5.0 átlag mindenből, etc
nyaranta összeröffenünk náluk vidéken, és mondja hogy az öccse nem tanul, érettségije alig lett meg, nem tanul tovább, ..
és kérdeztem, "te figy, én azt hittem Téged otthon a szüleid tartottak kordában hogy igen is tessék tanulni", erre mondja hogy nem, náluk egyszer régen öngyilkos lett 2 ember is, ezért nem mernek az öccsének "odatenni" (megmondani hogy tessék csinálni valamit vagy mehetsz utadon), és ez az eredménye

és ezek most normális családok, normális körülmények között

az hogy ebből mit szűrtők le, a Ti dolgotok, én mindenesetre azt hogy

mind a három példából az hiányzik hogy a szülők helyretegyék a gyereket

ezek után, való igaz, nem mondhatom azt hogy az iskolának kéne belenevelniük ezt (pedig így is van), mert nem tudnák, de akkor most mi lesz?

a szülőt kéne helyretenni gondolom első körben...

(és továbbra sem állítom hogy ez egy kicsit is helyes hogy 16 évesen ki merre, lát ha úgy dönt)

majd rájössz, hogy ez sokszor nem segit
Member
Gold: 80.00
Dec 7 2012 10:41am
Quote (ecneB @ 7 Dec 2012 16:57)

szulei nincsenek
rokonai 0
penzet kicsaltak

ilyen mocskos fereg emberek miert elnek?
az a baj, hogy tenyleg nem lehet emberhez melto megolast talalni erre a cigany rakra.

This post was edited by Cpt_Ghost on Dec 7 2012 10:46am
Go Back To Magyar Topic List
Prev11112131415Next
Add Reply New Topic New Poll