Nem tudom megvetted-e már, de itt van egy minőségi alkatrészekből összerakott gép ami mindenhol jól teljesít:
http://2.ii.gl/BUkLT0.png
Csak a spórolás miatt került bele i7-3770, de ha nem félsz a tuningtól, akkor i7-2600k procit vegyél, az ivy melegszik mint a kurvaisten és gyárilag alig hoz +5-8% teljesítményt, amit viszont bőven ki lehet hozni a sandyből tuningolva. Ha tuningolsz, akkor a sandy gyorsabb, mivel kevésbé melegszik és tovább húzható. Emiatt drágább a régebbi és nem azért, mert kifutó. Egy helyben toporgás van inteléknél a sandy óta. A hírek szerint az új szériában is rádobnak egy 5-8%-ot aztán röhögnek a markukba. Sajnos ebben a szegmensben (i5 felett) nincs konkurencia....
SSD-t árul egész jófélét az intel 3 év garanciával 180GB 37k, ha belefér a keretbe még mindenképpen figyelemreméltó upgradje lehet. 8k-ért +60GB hely az ssdn... Ha belefér mindenképpen azt vedd.
Amúgy az ssd-t ha egyszer kipróbálod rájössz, hogy kb kötelező. Próbáld ki, ezt csak érezni lehet. Iszonyatosan más az egész. Ha pedig megveszed a 180-ast akkor arra simán fel is tudod telepíteni a nagyobb programjaidat.
A 8GB ram manapság már hasznos és ki tudod használni, ha nem csak netezel. Simán megéri. Ha futtatsz egy játákot amnek 64 bites kliense van, és szeretsz közben alt+tabozni, akkor már ott simán elmehetsz 4gb fölé memhasználatban.
optikai meghajtót nem tettem bele (mert kb ma már minek?), ha kell tedd bele. +4k huf
monitorokhoz nem értek, azt guberálj magad. Ha van pénz akkor eizo vagy mag, ha nincs, akkor samsung (kérdezd balaget

)
Az eddig ajánlott gépeket nem javaslom mindegyikben találtam olyan elemet ami miatt nem. Persze kb mindegyikkel menni fog amit akarsz, csak érted, azért a pénzért lehetne még jobb is.
Jah ofc vegyél mac pr0-t videoszerkesztésre.
inb4 wb, jajne, stb... csak egy üzenetváltás miatt jöttem fel, aztán gondoltam benézek ide.