d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official Ivett Topic
Prev1111213141516Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 133.37
Sep 2 2012 03:34pm
Quote (anyd @ Sep 2 2012 11:14pm)
én hidegen szeretem a kólát, de nem üvegből, mert felhabzik a pofámban. a legjobb a dobozos, vagy pohárból

innentől ki hogy issza a kólát topic
Hidegen, még szénsavas állapotában, legjobb mikor még frissen van bontva. Jégkocka nélkül. Pohár, doboz, üveg egyre megy.
Amúgy nem sok kólát szoktam inni. Ritka az mikor én azt iszok.
Ja és csakis CocaCola. Ilyen 2 literes Az Eredeti Cola 99 Forintért nn.

This post was edited by HunIndex on Sep 2 2012 03:37pm
Member
Gold: 0.00
Sep 2 2012 03:37pm
inkább pepsi, de a simát is megiszom
hidegen, nagyon nagyon kevés szénsavval
Member
Gold: 4.20
Sep 2 2012 03:38pm
en is inkabb pepsi
hidegen ofc
Banned
Gold: 1,090.00
Warn: 10%
Sep 2 2012 03:39pm
Quote (HunIndex @ Sep 2 2012 11:34pm)
innentől ki hogy issza a kólát topic
Hidegen, még szénsavas állapotában, legjobb mikor még frissen van bontva. Jégkocka nélkül. Pohár, doboz, üveg egyre megy.
Amúgy nem sok kólát szoktam inni. Ritka az mikor én azt iszok.
Ja és csakis CocaCola. Ilyen 2 literes Az Eredeti Cola 99 Forintért nn.

nem iszom kolat
utoljara talan tavaly karacsonykor ittam lól
Member
Gold: 411.00
Sep 2 2012 03:45pm
Quote (meatyowllegs @ 2 Sep 2012 23:39)
nem iszom kolat
utoljara talan tavaly karacsonykor ittam lól

ez
kb csak etteremben/moziban szoktam ilyen szensavas cuccokat inni, akkor meg mindig inkabb spriteot valasztok
Member
Gold: 3.03
Sep 2 2012 03:45pm
LOAL

forrás:
http://manna.ro/kandiva/coca_cola_pepsi_udito_fogyasztas_elhizas_taplalkozas_2010_07_02.html

Tudod, miért vigyorogsz a kólától? Mert betépsz tőle. Száz éve még kokainszármazékok is dúsították, de kivették: a cucc így is kiüt.

Megnéztük mi történik a szervezettel a kóla hatására. Meglepődsz: potens a szer.

Az első néhány percben mintegy tíz teáskanálnyi cukor sokkolja a szervezetet - ez a teljes napi ajánlott cukorbevitelnek felel meg. Az ennyire édes folyadékot máskor azonnal ki is hánynád, de a kólában található foszforsav jórészt elfedi az édességet, és segít lenntartani az üdítőt.

A kóla bedöntése után 20 perccel a vér cukorszintje meredeken megugrik, amire a szervezet gyors ütemű inzulintermeléssel reagál. A máj erre elkezdi zsírrá alakítani az összes cukrot, ami rendelkezésére áll, és cukorból most rengeteg van.

Negyven perc múlva a kólában található koffein felszívódása befejeződik. A pupillák kitágulnak, a vérnyomás nő, a máj még több cukrot zúdít a vérbe. Az adenozin-receptorok telítődnek, evvel meggátolják az émelygést.

Háromnegyed óra elteltével a szervezet fokozza a dopamin-termelést, ezzel stimulálja az agy örömközpontjait. Orvosi szempontból pont így működik a heroin is.

Egy óra múlva a foszforsav elkezdi megkötni a kalciumot, magnéziumot és a cinket, tovább emelve az anyagcsere sebességét. A magas cukordózissal és a mesterséges édesítőszerekkel együtt ez felgyorsítja a kalcium vizeletbe történő kiválasztását.

A koffein vízhajtó hatása is életbe lép, így a sav által lekötött ásványi anyagok garantáltan a vizeletben kötnek ki a csontok helyett. Hasonló sorsra jut a nátrium (más elektrolitokkal), és rengeteg vizet is veszít a szervezet.

Több mint egy óra múlva a szervezet felpörgése véget ér, a vércukorszint leesik. Ingerlékennyé és lomhává válsz. Eddig már távozott a szervezetből a kólában található összes víz rengeteg olyan fontos ásványi anyaggal, amelyre a szervezetnek nagy szüksége lenne a csontok és a fogak építéséhez.

Pár óra múlva következik a kávétól is ismert, rettegett koffeinvölgy: az agy lelassul, álmosság lép fel, a szervezet követeli a pihenést a fokozott munkatempó után.

A szervezet azonban elég rugalmas, hogy ilyen sokkokon könnyedén túllépjen, ha nem történik meg mindennap. Harminckilenc gramm cukor elfogyasztása és egy kávényi koffein ledöntése nyilván nem hasonlítható a kemény drogok hatásához, hosszútávon azonban megváltoznak a hangsúlyok.

Itt már nincsenek meglepetések. Kutatások szerint a rendszeres kólafogyasztás hizlal. Hetente egyszeri fogyasztása négyévente másfél kilót ad a testsúlyunkhoz. A kóla növeli a cukorbetegség kockázati faktorát is: a napi rendszerességgel üdítőt fogyasztók esetében kétszeres eséllyel lépett fel cukorbetegség azokhoz képest, akik csak ritkán nyúltak ilyen örömökhöz.

A kóla (és az üdítők általában) jelentősen növelik a szívproblémák kockázatát is. Egy 2007-es kutatás szerint a minden nap üdítőt fogyasztók negyedénél fejlődött ki magas vércukorszint, és 32 százalékkal csökkent a ‘jó’ koleszterinek szintje. A kutatások arra is rámutattak, hogy az infarktus esélye 40 százalékkal nőtt a naponta üdítőzők körében.

Az üdítőfogyasztás más káros szenvedélyekkel is együtt jár - így függetlenül attól, hogy cukormentes vagy sima üdítőt iszunk, nagy eséllyel olyan életstílust alakítottunk ki, amelyben kevés a mozgás, és a táplálkozás is távol áll az egészségestől. Ilyen értelemben az üdítő pont olyan, mint a marihuána: kapu a könnyű ‘drogoktól’ a szó szerint nehézsúlyú életvitel felé.

/e, picsába... épp most ölöm meg ezt a topikot is.

am,
https://encrypted-tbn1.google.com/images?q=tbn:ANd9GcTqiU_LzaFU1EQHry8eN7XhYjqRq3kBhhMV1D0hHNLRYde3s0_G

This post was edited by TassassinHc on Sep 2 2012 03:47pm
Member
Gold: 33,265.80
Sep 2 2012 04:35pm
en a Cherry Cokeot szeretem, ha kicsit kevesbe bubis mint alapbol es nagyon hideg.
Member
Gold: 59.00
Sep 2 2012 04:46pm
Quote (meatyowllegs @ 2 Sep 2012 22:39)
nem iszom kolat

ugyanez

(kivéve alkohollal, lolol rl)

This post was edited by Nerz8 on Sep 2 2012 04:46pm
Member
Gold: 64,467.50
Sep 2 2012 04:53pm
Quote (szabika @ 2 Sep 2012 22:11)
én ha kólát akarok inni, felbontom, aztán rá olyan 2-3 napra kezdem el inni, mert addigra jó már
1 jégkockával már a hőmérséklet is jobb lesz

te jó ég, mi a fasz...
Member
Gold: Locked
Sep 2 2012 05:32pm
Quote (xGurke @ Sep 2 2012 03:42pm)
http://www.youtube.com/watch?v=-jZAPor924c

most küldte egy ismerősöm
érdemes megnézni

ez az egyetek szart
Go Back To Magyar Topic List
Prev1111213141516Next