d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar >
Poll > Hiszel Istenben?
Prev1111213141531Next
Add Reply New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Member
Gold: 3,000.00
May 29 2009 05:42pm
Quote (kopek66 @ Sat, May 30 2009, 12:32am)
nem akartam leirni de sajnos kikivánkozik belőlem:
én így látom a dolgokat:

vagy _nem_ létezik Isten, ekkor minden véletlenszerűen történik senki se hibáztatható - senki se fog segíteni rajtad, csak az ha te teszel magadért és nem mástól várod a sült galambot a szádba

vagy létezik Isten, de akkor én nem akarok találkozni vele, beszélni se. Mert mit lehet látni? emberek ezrei halnak meg, éheznek, háborúznak, újabb és újabb vírusok, halálos betegségek ütik fel a fejüket és mindez azért mert ő unatkozik/szórakozik/büntet minket (amit talán kiválthatunk ha esdekelve imátkozunk hozzá ? )

és már kerültem olyan helyzetbe hogy nem voltak túl jók a kilátásaim (intenziv osztály..) mégsem kezdtem imátkozni - lehet én vagyok a kivétel.

ha mindenki ezt csinálná, az más világ lenne
jobb
Member
Gold: 79.11
May 29 2009 05:42pm
Mé mindig kurvára nem...
Member
Gold: 355.92
May 29 2009 05:43pm
Quote (Oberon_os @ Sat, May 30 2009, 01:41am)
hmmhmmm, első részéhez: adom itt a frankót, de be kell látnom, én is eléggé eltávolodtam a gyülekezettől, amiben konfirmáltam, illetve a templomunktól. Volt nemkis balhé lelkész-prezsbitérium között itt, ami mindenre kiterjedt (ki sikkasztott, bunyó a templomkertben, minden ami kell). Ezután persze nem szívesen megy oda az ember, mert ha templomba megyek, nem anyázást akarok hallgatni a kakasüllőről.
De nemsokkal rá tesóm elvitt az evangélikus templomba, ahol nagyon jó fej a pap, _tudta_ hogy református vagyok (mivel első 2 alkalommal következetesen, "áldás, békesség" köszönéssel távoztam az evangélikusoktól megszokott "erős vár a mi Istenünk" helyett :D) mégis adott úrvacsorát és kifejezetten kedvesen, ésatöbbi ésatöbbi. Szóval, persze hogy vannak rossz példák, de azért mert (jane!) EMBEREK csinálják.
Mint említettem, kölök koromban jártam gyerek hittanra, konfirmáció előkészítőre, "ifire" és hasonlók. Nagyon nagy pluszt adhatnak ezek az életben, mind barátság, mind tartás terén. Érzem a hiányát ennek, és sajnálom hogy elmaradoztak ezek az életemből. Pedig, az a "fránya szemétlda" egyház csinálja/ta!

annyiból viszont tényleg hasznos az egyház,hogy támaszt ad az embernek,a hívő ember a legnehezebb időkben is számít Isten segítségére
én sajnos nem tudok olyanokban hinni hogy "majd Isten megsegít"
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
May 29 2009 05:43pm
Quote (Oberon_os @ Sat, 30 May 2009, 01:15)
Te még soha nem érezted azt, hogy nem vagy egyedül, valaki meghallgat, és igenis segít megtalálni a helyes utat, és erőt ad mindehhez? Ha nem, tényleg sajnállak, és ez nem oltás vagy flame, hanem _tényleg_.
Zuhanó gépen nincsenek ateisták, mondja mondás, mert a mondások mondani szokták a mondanivalót. Belül mindenki érzi (vagy legalábbis sokan) hogy nincs egyedül még a wc-n sem, miért olyan hihetetlen, hogy valakikben ez az érzés olyan erős, hogy nemcsak érzik néha, hanem hiszik is ezt, és így tudják, hogy a hozzá (Istenhez) mondott ima nem fölösleges 10 perc az életéből, hanem koomunikáció?

Nem, én még nem éreztem olyat. A valóságban élek

Megtalálni a helyes utat? Azt tudom, nincs mit keresni rajta
Erőt kapni dolgokhoz.. Ennyi idősen? :O Voltam már kétségbeesett igen. De az ember ilyenkor végiggondolja a dolgokat és megoldja őket, nem bujik a sarokba imádkozni
Egyedül lenni? Akinek van mit csinálnia az sosem érzi magát egyedül. Nap felét dolgozom (skype-on és telón töltöm, hogy mi milyen legyen), közben némán gondolkozom. A másik felében tanulok, jspzek és amikor úgy éztem hogy tényleg kéne RL akkor 2-3 hetente adok neki egy kis esélyt. Nincs időm egyedül érezni magam, de szerintem ez teljesen átlagos -- és addig jó amíg ez a pörgés tart egy ember életében (furcsa is, hogy Te ennyi idősen ilyet érzel)

Én inkább azokat sajnálom _tényleg_ akik odáig jutottak, hogy imádkozniuk KELL, és abban keresik a helyes utukat
Lehet hogy eddig csak nem volt szükségem imádkozni, maradjon az a vésztartalék ;)

Hozzátenném, én már postoltam hogy hiszek valamilyen szinten, de inkább a túlvilágban ("ki mint vet, úgy arat")

This post was edited by Anarkin on May 29 2009 05:44pm
Banned
Gold: 1.00
Warn: 50%
May 29 2009 05:44pm
Quote (ToldiSenior @ Fri, 29 May 2009, 23:08)
LoL RoFL...

az én apám pap, és mindkét nagyapám is pap, a sógorom is pap, tizenegy nagybátyámból tíz pap, negyvenkét unokatesómból több mint tíz pap (vagy papnövendék), görög katolikus vallású vagyok, gyakorlatilag a templomban nőttem fel.

Jó a kérdés: Hiszel Istenben?

IGEN!

Szeretem az Istent, mindennap olvasom a Bibliát, minden vasárnap, és héköznap is elmegyek a templomba, ha tehetem.
Nálam nagyon erős az érzelmi kötődés Istenhez, és az értelmi megfontolás is.

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Member
Gold: 124.45
May 29 2009 05:44pm
Quote (Saenchai @ Fri, 29 May 2009, 23:39)
én nem erőltetem az egyház feleslegességét,csupán megpróbálom az én álláspontom megmagyarázni
szerintem nem vagyok manipulálva, a szüleim vallásilag teljesen semleges módon neveltek engem,nem lettem manipulálva egyik irányba se

a véleményem teljesen önállóan alakítottam ki a mai történelmi ismereteim alapján. Hiszek egy felsőbb erőben,de olyan parancsokban nem tudok hinni,amelyek számomra kétes eredetűek
ha középkori ember lennék, teljesen biztos vagyok benne,hogy jó istenfélő keresztényként élném az életem,de a mai ismereteink alapján nem tudok vakon hinni egyik vallásban se
ha tényleg 1 igaz Isten létezne, akkor nem lenne akár szomszédonként eltérő vallás és minden vallás jelentősebb része nagyjából azonos lenne,ha másban nem is,akkor a politeizmus és a monoteizmus kérdésében

a "ha Isten létezik miért történnek rossz dolgok" dolgot azért nem hoztam fel,mert ha Isten létezik,és tényleg bölcs,akkor talán a sötét középkornak és minden rossz dolognak oka van

holnap mennem kell nyelvvizsgázni, úgyhogy részemről sajnos most befejeződik az eszmecsere,jóiccakát

történelem maga manipulálva van, első bötűtől az utolsóig, épp annak a "rendszernek" kedve szerint, amelyik hatalmon van. + nem azt mondom hogy szüleid manipuláltak, hanem azt hogy a világ.
nyelvvizsgához sok szerencsét, barátnőm is holnap megy! Egynyelvű angolra. :o
Member
Gold: 931.79
May 29 2009 05:45pm
Én sem akartam belefolyni a társalgásba de egyszerűen nem bírom ki, hogy ne írjam le a véleményem.

Ismerek valakit ( közeli hozzátartozóm) aki egész életében követte Isten tanításait, templomba járt minden héten, próbálta az utat mutatni az embereknek és olyan példás életet élt amilyenre én sose leszek képes. Ezt Isten úgy hálálta meg, hogy most a kínok kínját kell átélnie, olyan dolgon esett át ami ezerszer milliószor rosszabb a végtelenségig tartó kínszenvedésnél.

Ezek után a kérdésem az, hogy mi Isten szerepe az ember életében. Miért jó az nekem ha vakon hiszek Istenben.
Member
Gold: 355.92
May 29 2009 05:47pm
Quote (Oberon_os @ Sat, May 30 2009, 01:44am)
történelem maga manipulálva van, első bötűtől az utolsóig, épp annak a "rendszernek" kedve szerint, amelyik hatalmon van. + nem azt mondom hogy szüleid manipuláltak, hanem azt hogy a világ.
nyelvvizsgához sok szerencsét, barátnőm is holnap megy! Egynyelvű angolra. :o

természetesen a történelem is manipulálva van történészek keze által,de sok dolgot meg tudnak alapozni korhű írásemlékekkel

/e na tényleg megyek

This post was edited by Saenchai on May 29 2009 05:47pm
Banned
May 29 2009 05:49pm
ja egyébként nem fogok résztvenni itt az eszmefuttatásban, nem kell aggódni, csak gondoltam leírom a véleményem:

a vallás(ok) a valaha volt legnagyobb néphülyítés(ek) a világon (persze vannak ártatlan vallások is, de ilyenek, hogy kereszténység, meg iszlám, az ":DDDDDDDDDDDDDDDDD")
Banned
May 29 2009 05:50pm
Quote (Mesh2_returned @ Sat, 30 May 2009, 01:49)
ja egyébként nem fogok résztvenni itt az eszmefuttatásban, nem kell aggódni, csak gondoltam leírom a véleményem:

a vallás(ok) a valaha volt legnagyobb néphülyítés(ek) a világon (persze vannak ártatlan vallások is, de ilyenek, hogy kereszténység, meg iszlám, az ":DDDDDDDDDDDDDDDDD")

isten az meg teljesen más kérdés
Go Back To Magyar Topic List
Prev1111213141531Next
Add Reply New Topic New Poll