Quote (Jancsipapa @ Mar 16 2016 01:05am)
elsősegély vizsgám előtt 1 héttel mentem életemben először vért adni
az a nő töltötte ki a bizonyítványokat, akinél vért adtam
előttem egy ilyen idegbajos gyerek volt, aki dadogott, nem tudott megszólalni se kb, láttam, hogy ő is megkapta a vizsgát
közben azt is láttam, hogy már az én bizonyítványom is ki van töltve, miután rámmosolygott a nő, hogy üdv újra :D
totál faszságokat mondtam, meglett a vizsga
szerintem baromira felesleges, úgyse mernél egy éles helyzetben bármit is csinálni, sőt, kb többet lehet ártani
ha nem fosná telibe mindenki mind az oktatást mind a vizsgát némi értelme lenne, persze aki frontálisan 100-al ütközik és nyílt gerinctörése van azon sokat nem tudsz segiteni
de hogy egy artériás vérzést normálisan tudsz ellátni az jól jöhet, még mielőtt megvolt a jogsim voltak nálunk munkások és a falban a kéménycsővel baszakodtak valamit
az egyik ráncigált valamit és amikor sikerült megrántania a lendülettöl odabaszta a karját a kéménycső kivágott részéhez (fém cső és kivágtak egy "ablakot rajta" hogy be tudjanak nyulni) és a karja felső részénél elvágta mindkét ütőerét
a többi munkás + anyámék nyomokötés etc és mellette a vállánál egy gumiszallagal elszoritották a kezét h ne vérezzen
na a mentős mondta hogy még szerencse hogy szarul kötötték meg a gumit a vállánál mert az alatt a 20 perc alatt amig kiért a mentő a vérhiánytol annyira roncsolodott volna a keze hogy kb lehet levágni
rldr: ütőeres vérzésre nyomókötést kell tenni de máshol nem szabad elszoritani a véráramlást mert azzal több kárt teszel
és ezt később amikor jogsiztam elsősegélyen elmondták és emlékeztem az esetre, szal én vaszeg a további életemben ha ilyet látok tudni fogom h wat nao
This post was edited by cowding on Mar 16 2016 02:43am