d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official Politika Topic
Prev1119511961197119811991468Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 5,302.77
Oct 11 2020 01:30pm
Ismét győzött a krumpli.
Member
Gold: 1,700.00
Oct 12 2020 12:05am
Quote (-joey- @ Oct 11 2020 09:30pm)
Ismét győzött a krumpli.

Borsodban?
Member
Oct 12 2020 12:42am
Quote (csak_a_kommenteket_jottem_olvasn @ Oct 12 2020 08:05am)
Borsodban?

Igen.
Azt azért hozzátenném, hogy amennyi erőforrást megmozgatott a fidesz, fölényesebb győzelemre számítottam.
Belegondolni is szörnyű, hogy mennyi pénzt képesek ezek elbaszni a kampányukra.
Member
Gold: 1,015.00
Oct 12 2020 03:53am
Quote (-joey- @ Oct 12 2020 08:42am)
Igen.
Azt azért hozzátenném, hogy amennyi erőforrást megmozgatott a fidesz, fölényesebb győzelemre számítottam.
Belegondolni is szörnyű, hogy mennyi pénzt képesek ezek elbaszni a kampányukra.

Sajnos én ebből azt látom, hogy még több pénzt fognak belepumpálni, van miből, míg a másik oldalon nincsenek meg a megfelelő erőforrások.
Member
Gold: 0.00
Oct 12 2020 04:05am
Quote (ecnebketto @ 12 Oct 2020 11:53)
Sajnos én ebből azt látom, hogy még több pénzt fognak belepumpálni, van miből, míg a másik oldalon nincsenek meg a megfelelő erőforrások.

Erre próbált jourová utalni azzal, h a mi demokráciánk nem illiberalis hanem simán “ill”, illetve h a magyar emberek nagy része nincs abban a helyzetben h érdemi döntést hozzon egy választáson (mivel a vidéki polgárok 80%hoz az M1 jut el, illetve az ingyenes megyei lapok amik színtiszta propaganda)

Itthon az eredménye az lett a felszólalásnak, hogy jourová utalja a magyarokat, támadja a magyarokat, illetve hogy donath hányszor beszélt vele telefonon
Member
Oct 12 2020 04:08am
Quote (ecnebketto @ Oct 12 2020 11:53am)

Igen.
Hacsak nem kerül nyilvánosságra valami nagyon durva leleplező anyag a fideszről (öszödi beszéd 2), akkor itt nagy változások nem lesznek.
Utcára nem fognak menni az emberek (sajnos, a fiatalok többsége egy netadó ellen ki tud menni tüntetni, de másért már nem).
A fidesz a jelenlegi szavazóbázisával már meg tudja nyerni a 2022-es választásokat.
Igazából ezeknek a karaktergyilkosságoknak, lejárató-propagandának nincs is akkora eredménye, mint amennyi pénzt és energiát beleölnek, mert baloldali szavazókat ezzel nem tudnak átállítani. Szóval ezzel csak a saját szavazóiknak lökik nap-mint nap a moslékot, hogy legyen min gyűlölködni.

A másik oldalon az a baj, hogy nem igazán tudnak hiteles arcokat kiállítani, Fegyőr már rég leszerepelt, a karácsonyi FB videója után félre kellett volna állnia, Jakab Péter túlságosan harsány, Gyurcsányt zsigerből gyűlöli a legtöbb ember, a többiekről pedig még ennyit sem lehet elmondani.
Szóval, baromira nem hiteles perpillanat az összefogás, amivel az a baj, hogy bár szavazókat ők sem fognak veszteni, de azokat sem fogják tudni szavazásra buzdítani, akik eddig távol maradtak a politikától. És pont ezekre az emberekre lenne szükség a kormányváltáshoz.
Member
Gold: 1,015.00
Oct 12 2020 04:35am
Quote (-joey- @ Oct 12 2020 12:08pm)
Igen.
Hacsak nem kerül nyilvánosságra valami nagyon durva leleplező anyag a fideszről (öszödi beszéd 2), akkor itt nagy változások nem lesznek.
Utcára nem fognak menni az emberek (sajnos, a fiatalok többsége egy netadó ellen ki tud menni tüntetni, de másért már nem).
A fidesz a jelenlegi szavazóbázisával már meg tudja nyerni a 2022-es választásokat.
Igazából ezeknek a karaktergyilkosságoknak, lejárató-propagandának nincs is akkora eredménye, mint amennyi pénzt és energiát beleölnek, mert baloldali szavazókat ezzel nem tudnak átállítani. Szóval ezzel csak a saját szavazóiknak lökik nap-mint nap a moslékot, hogy legyen min gyűlölködni.

A másik oldalon az a baj, hogy nem igazán tudnak hiteles arcokat kiállítani, Fegyőr már rég leszerepelt, a karácsonyi FB videója után félre kellett volna állnia, Jakab Péter túlságosan harsány, Gyurcsányt zsigerből gyűlöli a legtöbb ember, a többiekről pedig még ennyit sem lehet elmondani.
Szóval, baromira nem hiteles perpillanat az összefogás, amivel az a baj, hogy bár szavazókat ők sem fognak veszteni, de azokat sem fogják tudni szavazásra buzdítani, akik eddig távol maradtak a politikától. És pont ezekre az emberekre lenne szükség a kormányváltáshoz.

Bold-on röhögtem, csak azt látják, hogy valami működött, tapsoljunkk bele x százmilliót, méne, működött, nem?

Nagyon szeretnék látni egy kimutatást, hogy mennyi pénzt költött el a kormányunk FB-os hirdetésekre pl.

Követezzetek meg biztos én vagyok a hülye, hogy nem értem, de miért ér romagádzsi szavazata ugyanannyit, mint egy rendes dolgozó polgáré?

Üzleti életben miért működik, hogy a részesedés alapján lehet szavazni? Miért nem a befizetett adóforintok alapján döntik el, hogy mekkora súlya van a szavazatodnak. ( vagy tanulmány, bármi alapján, csak ne 1:1 ratio legyen )

Persze értem, csak egyszerűen bosszantó.

Még mindig remélem, hogy beteljesedik az álmom és kisgömbőcöt ( Viktorunk ) elviszi a magas koleszterinszint.

This post was edited by ecnebketto on Oct 12 2020 04:42am
Member
Gold: 33,265.80
Oct 12 2020 04:44am
Quote (ecnebketto @ 12 Oct 2020 11:35)
Bold-on röhögtem, csak azt látják, hogy valami működött, tapsoljunkk bele x százmilliót, méne, működött, nem?

Nagyon szeretnék látni egy kimutatást, hogy mennyi pénzt költött el a kormányunk FB-os hirdetésekre pl.

Követezzetek meg biztos én vagyok a hülye, hogy nem értem, de miért ér romagádzsi szavazata ugyanannyit, mint egy rendes dolgozó polgáré?

Üzleti életben miért működik, hogy a részesedés alapján lehet szavazni? Miért nem a befizetett adóforintok alapján döntik el, hogy mekkora súlya van a szavazatodnak.

Még mindig remélem, hogy beteljesedik az álmom és kisgömbőcöt ( Viktorunk ) elviszi a magas koleszterinszint.

Am a FB hirdetésekre költött összegeknek pont utána lehet nézni mert a politikai hirdetések összegei FB-n publikusak.

A részesedés arányú szavazásról lehet beszélni elméleti meg akadémiai körökben, de politikailag felvállalhatatlan. A népesség leggazdagabb 0.1%-ának több szavazata lenne, mint a legszegényebb 50%-nak.
Member
Gold: 80.00
Oct 12 2020 04:55am
Quote (josheide @ 12 Oct 2020 12:44)
Am a FB hirdetésekre költött összegeknek pont utána lehet nézni mert a politikai hirdetések összegei FB-n publikusak.

A részesedés arányú szavazásról lehet beszélni elméleti meg akadémiai körökben, de politikailag felvállalhatatlan. A népesség leggazdagabb 0.1%-ának több szavazata lenne, mint a legszegényebb 50%-nak.

ahhoz adót is kéne fizetnie a 0.1%-nak nem offshoreolni KappaHD
mondjuk annyi előnye biztosan lenne, hogy nem lehetne zsák krumpliért választásokat megvenni
egyet kell értenem azzal a gondolattal, hogy nevetséges hogy ugyanannyit ér a szavazatom mint a borsodi falusi kiskorában direkt fogyatékosra vert 80 iqs cigánynak aki olvasni se tud tbh
zik hej meg minden
legjobb lenne ha odacsatolnának ausztriához minket ahogy vagyunk aztán megkoronáznák a habsburg károlyt

This post was edited by Cpt_Ghost on Oct 12 2020 04:59am
Member
Oct 12 2020 05:23am
Quote (ecnebketto @ Oct 12 2020 12:35pm)

Üzleti életben miért működik, hogy a részesedés alapján lehet szavazni? Miért nem a befizetett adóforintok alapján döntik el, hogy mekkora súlya van a szavazatodnak. ( vagy tanulmány, bármi alapján, csak ne 1:1 ratio legyen )

Cenzushoz nem fogod tudni kötni a szavazást, az viszont szerintem nem lenne ördögtől való, hogy akik nem mennek el szavazni, azokat egy x összegű pénzbírsággal büntessék. 100%-os részvétel nyilván így sem lenne, de pár embert már ki lehetne mozdítani a komfortzónájából.
Go Back To Magyar Topic List
Prev1119511961197119811991468Next
Add Reply New Topic New Poll