Quote (NemRicsiVagyokRteeeeed @ May 2 2016 11:27am)
Szerintem ezt felesleges erőltetni, mert vagy te is tanár vagy és a büszke fajtából való, vagy pedig sok tanár ismerősöd van, akiknak a saját szemszögéből elmesélve ismered csak a dolgokat. Nagyok sok tanárt ismerek, nem ellenőrizni, segíteni hívnak. De tanár és tanár között is elképzelhetetlenül nagy különbségek vannak. Nyilván egy 48-52 éves 2-3 gyermekes felnőtt nő nem mindig örül ha egy 28 éves kis "okoskodó" megmondja neki hogy-mit hogyan kéne előadnia a minősítésén 2-3 szakos szakértő mesterpedagógus előtt, de neki kell a pályájához ( most az más hogy ki miatt van rá szükség ) és nem mellesleg egy mesterpedagógusi fok elérése ~netto 100K fizetésemelést is jelent.
De a másik véglet, aki mindent nyűgnek fog fel, utálja a gyerekeket, nem tudja őket lekötni, nem tudja izgalmasan, emészthetően leadni a tananyagot és ezért mindenki más a hibás, az órbán mert miatta kell a minősítés, a szülők mert nem nevelik a gyereket, én mert mit nyaggatom a hülyeségeimmel, hogy nézzük át a portfólióját stb stb. De mikor megemlítem, hogy nem ő lenne az első pályaelhagyó pedagógus akkor jön a " már csak 1.5 hónap nyárig meg 40 évessel elmehetek nyugdíjba az már csak 6 év" ez pl pont tegnap volt egy anyám korú nőnél.
Ő 6 évig fog sok száz gyereket bunkón és, ami rosszabb helytelenül oktatni, sokakkal megutáltatni az adott tárgyat, van akár a tanulást magát és fel sem fogja mennyit árt azzal, hogy nem nevel, nem tanít, csak lead egy olyan tárgyat, amit lehet már évek óta utál. 2013 ban mikor elkezdtem ezt a munkát nem hittem volna, hogy ennyi a kiégett és az én szememben alkalmatlan állományban lévő tanár.
De sok az ellenpélda is, akik visszaadják a kedvem és bizalmam az oktatásban. Olyanok, akik 30 éve tanítanak már és mégis tudnak mindig újat és újat vinni az anyagba, akik maguk is újraértelmezik és más szemszögből adják át akár ugyanazt az anyagot.
Erőltetni én sem akarok semmit, viszont az általánosítást te kezdted a 32 óráddal, meg a nyilvánvaló lenézést azzal, hogy letesitanároztad Janót, aki amúgy matekot és kémiát tanít - bár lényegtelen, mert ezt is azt is, sőt még a te munkádat is lehet jól vagy rosszul csinálni. Ember és ember között vannak elképzelhetetlenül nagy különbségek.
Részemről ennyi volt.
This post was edited by -joey- on May 2 2016 04:40am