d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official Gyúrós Topik > Minden Ami Testedzéshez Kapcsolódik
Prev1114011411142114311441257Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 5,302.77
May 2 2016 01:37am
Quote (TresholdOfUniverse @ May 2 2016 08:30am)
a vasutas poenok biztos befutok

Igazából már abban nincs semmi szégyellnivaló, ha valaki dolgozik. Vagy te hogy látod a dolgot?
Member
Gold: 2,496.00
May 2 2016 01:41am
Quote (-joey- @ May 2 2016 08:37am)
Igazából már abban nincs semmi szégyellnivaló, ha valaki dolgozik. Vagy te hogy látod a dolgot?

minden munka becsulendo, de nem csak szegyellnivalo dolgokkal lehet viccelodni

es itt a forumon a vasutasokkal lenyegesen jobban lehet flamelni mint effektive barki massal
Member
Gold: 1,419.11
May 2 2016 01:42am
:bouncy:
Member
Gold: 0.00
May 2 2016 02:14am
Quote (-joey- @ May 2 2016 09:04am)
Továbbra sem szégyen az, ha valaki tanár. Ha már nagyon oltani akarsz, próbálkozz valami mással.

1. Nem oltás, próbáltam már vele normálisan kommunikálni ő nem vevő rá.
2. Te a multija vagy vagy a szerelme? Mert mikor neki írok valamit mindig jössz és kiállsz mellé ( no offense )

De azzal egyetértek, hogy semmi rossz nincs abban, ha valaki tanár. Pláne, amilyen fizetéseket kapnak már, 32 órás munka mellett, mintha csak 4 napjuk lenne egy héten.

This post was edited by NemRicsiVagyokRteeeeed on May 2 2016 02:18am
Member
May 2 2016 02:59am
Quote (NemRicsiVagyokRteeeeed @ May 2 2016 09:14am)
1. Nem oltás, próbáltam már vele normálisan kommunikálni ő nem vevő rá.
2. Te a multija vagy vagy a szerelme? Mert mikor neki írok valamit mindig jössz és kiállsz mellé ( no offense )

De azzal egyetértek, hogy semmi rossz nincs abban, ha valaki tanár. Pláne, amilyen fizetéseket kapnak már, 32 órás munka mellett, mintha csak 4 napjuk lenne egy héten.

1. "Nem az a baj hogy buta vagy, hanem hogy ezt hangoztatod :S" Ez volt legelső postod ide. Ezek után szerintem ne csodálkozz azon, ahogy viszonyulnak hozzád.
2. Akárkinek írtad volna ezt a lekezelő kommentet, szóltam volna érte. De ha már itt tartunk, elmesélhetnéd, milyen sikerszakmát űzöl, legalább láthatjuk, honnan az arc.

Nem tudom, hogy a 32 órás munkahetet honnan szedted elő, gondolom egy tanárt se ismersz. De ha egy csöppnyi eszed van, akkor magadtól is rájössz, hogy a tanári szakmában nem csak az óra leadása számít munkának, arra tudod fel is kell készülni + van mellette sok egyéb más is.
Member
Gold: 5,390.00
May 2 2016 03:05am
Quote (-joey- @ May 2 2016 09:59am)
1. "Nem az a baj hogy buta vagy, hanem hogy ezt hangoztatod :S" Ez volt legelső postod ide. Ezek után szerintem ne csodálkozz azon, ahogy viszonyulnak hozzád.
2. Akárkinek írtad volna ezt a lekezelő kommentet, szóltam volna érte. De ha már itt tartunk, elmesélhetnéd, milyen sikerszakmát űzöl, legalább láthatjuk, honnan az arc.

Nem tudom, hogy a 32 órás munkahetet honnan szedted elő, gondolom egy tanárt se ismersz. De ha egy csöppnyi eszed van, akkor magadtól is rájössz, hogy a tanári szakmában nem csak az óra leadása számít munkának, arra tudod fel is kell készülni + van mellette sok egyéb más is.

:DDDDDDDDDDD
Member
May 2 2016 03:05am
Quote (jarabekg @ May 2 2016 10:05am)
:DDDDDDDDDDD

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Member
May 2 2016 03:40am
Quote (-joey- @ May 2 2016 10:59am)

Igen semmi rálátásom a dolgokra, egy tanárt se ismerek, ja várjunk csak.

A tanároknak 22-26 órája van amit le kell adnia egy héten, a tanított tárgyaktól illetve szakköröktől függően, de kedvezmények járnak egyéb iskolához kapcsolódó elfoglaltságra - pl közalkalmazotti tanács tagjainak 3 óra kedvezmény. Ehhez jön még az egyénileg változó 10 - 6 kötelező/készenléti munkaóra( lehet ezt intézményenként változóan nevezik), amikor a pedagógusnak az intézményben kell tartózkodnia, ha helyettesítenie kell vagy valamiért szükség lenne rá. De ebben az időben készülhet az óráira, javíthatja a dolgozatok, vagy akár fórumozhat is, ahogy jól esik neki. De 32 óra a munkaidejük, erről az aktuális tüntetésben is szó van, hogy 22 órás rögzített munkaidőt akarnak.

A van mellette sok egyéb más is gondolom a 2.5 hónap nyári szünet, a 2 hét téliszünet, 1-1 hét őszi/tavaszi szünet és mindemellé a 46 óra szabadnap ami mellé jön még 2 óra minden gyerek után GYES nap, meg korkedvezménnyel extra szabadnapok, egy 35 éves 2 gyerekes pedagógusnak 50 nap szabadsága van. Persze ezeket elméletben ki kell írni a szünetekre, GYES napot bármikor kivehet, a 46 alap szabadságnak kéne lefedni a nyári 22+22+11 napot, a karácsonyi 10-11 napot, őszi/tavaszi 5-5 napot. Talán mindenki tud összeadni.

Egyébként ha nagyon érdekel egy független cégnek dolgozom, és iskolákat látogatunk, valamint a pedagógus életpályához kapcsolódó minősítést és a pedagógiai-szakmai ellenőrzési feladatokat látjuk el, ha valaki pedagógus II. vagy mesterfokozat eléréséhez készíti a minősítését.

This post was edited by NemRicsiVagyokRteeeeed on May 2 2016 03:40am
Member
May 2 2016 03:54am
Quote (NemRicsiVagyokRteeeeed @ May 2 2016 10:40am)
Igen semmi rálátásom a dolgokra, egy tanárt se ismerek, ja várjunk csak.

A tanároknak 22-26 órája van amit le kell adnia egy héten, a tanított tárgyaktól illetve szakköröktől függően, de kedvezmények járnak egyéb iskolához kapcsolódó elfoglaltságra - pl közalkalmazotti tanács tagjainak 3 óra kedvezmény. Ehhez jön még az egyénileg változó 10 - 6 kötelező/készenléti munkaóra( lehet ezt intézményenként változóan nevezik), amikor a pedagógusnak az intézményben kell tartózkodnia, ha helyettesítenie kell vagy valamiért szükség lenne rá. De ebben az időben készülhet az óráira, javíthatja a dolgozatok, vagy akár fórumozhat is, ahogy jól esik neki. De 32 óra a munkaidejük, erről az aktuális tüntetésben is szó van, hogy 22 órás rögzített munkaidőt akarnak.

A van mellette sok egyéb más is gondolom a 2.5 hónap nyári szünet, a 2 hét téliszünet, 1-1 hét őszi/tavaszi szünet és mindemellé a 46 óra szabadnap ami mellé jön még 2 óra minden gyerek után GYES nap, meg korkedvezménnyel extra szabadnapok, egy 35 éves 2 gyerekes pedagógusnak 50 nap szabadsága van. Persze ezeket elméletben ki kell írni a szünetekre, GYES napot bármikor kivehet, a 46 alap szabadságnak kéne lefedni a nyári 22+22+11 napot, a karácsonyi 10-11 napot, őszi/tavaszi 5-5 napot. Talán mindenki tud összeadni.

Egyébként ha nagyon érdekel egy független cégnek dolgozom, és iskolákat látogatunk, valamint a pedagógus életpályához kapcsolódó minősítést és a pedagógiai-szakmai ellenőrzési feladatokat látjuk el, ha valaki pedagógus II. vagy mesterfokozat eléréséhez készíti a minősítését.

Itt jön az, hogy milyen jól tudod dobálni a számokat, de személyesen ismersz-e tanárokat. Ha szerinted a készenléti idő elég arra, hogy igényesen fel tudjál készülni 1-1 órára, és akár heti több száz dolgozatot kijavíts, akkor nyilván nem.
Member
May 2 2016 04:27am
Quote (-joey- @ May 2 2016 11:54am)
Itt jön az, hogy milyen jól tudod dobálni a számokat, de személyesen ismersz-e tanárokat. Ha szerinted a készenléti idő elég arra, hogy igényesen fel tudjál készülni 1-1 órára, és akár heti több száz dolgozatot kijavíts, akkor nyilván nem.

Szerintem ezt felesleges erőltetni, mert vagy te is tanár vagy és a büszke fajtából való, vagy pedig sok tanár ismerősöd van, akiknak a saját szemszögéből elmesélve ismered csak a dolgokat. Nagyok sok tanárt ismerek, nem ellenőrizni, segíteni hívnak. De tanár és tanár között is elképzelhetetlenül nagy különbségek vannak. Nyilván egy 48-52 éves 2-3 gyermekes felnőtt nő nem mindig örül ha egy 28 éves kis "okoskodó" megmondja neki hogy-mit hogyan kéne előadnia a minősítésén 2-3 szakos szakértő mesterpedagógus előtt, de neki kell a pályájához ( most az más hogy ki miatt van rá szükség ) és nem mellesleg egy mesterpedagógusi fok elérése ~netto 100K fizetésemelést is jelent.
De a másik véglet, aki mindent nyűgnek fog fel, utálja a gyerekeket, nem tudja őket lekötni, nem tudja izgalmasan, emészthetően leadni a tananyagot és ezért mindenki más a hibás, az órbán mert miatta kell a minősítés, a szülők mert nem nevelik a gyereket, én mert mit nyaggatom a hülyeségeimmel, hogy nézzük át a portfólióját stb stb. De mikor megemlítem, hogy nem ő lenne az első pályaelhagyó pedagógus akkor jön a " már csak 1.5 hónap nyárig meg 40 évessel elmehetek nyugdíjba az már csak 6 év" ez pl pont tegnap volt egy anyám korú nőnél.

Ő 6 évig fog sok száz gyereket bunkón és, ami rosszabb helytelenül oktatni, sokakkal megutáltatni az adott tárgyat, van akár a tanulást magát és fel sem fogja mennyit árt azzal, hogy nem nevel, nem tanít, csak lead egy olyan tárgyat, amit lehet már évek óta utál. 2013 ban mikor elkezdtem ezt a munkát nem hittem volna, hogy ennyi a kiégett és az én szememben alkalmatlan állományban lévő tanár.

De sok az ellenpélda is, akik visszaadják a kedvem és bizalmam az oktatásban. Olyanok, akik 30 éve tanítanak már és mégis tudnak mindig újat és újat vinni az anyagba, akik maguk is újraértelmezik és más szemszögből adják át akár ugyanazt az anyagot.
Go Back To Magyar Topic List
Prev1114011411142114311441257Next
Add Reply New Topic New Poll