Quote (-joey- @ May 2 2016 10:59am)
1. "Nem az a baj hogy buta vagy, hanem hogy ezt hangoztatod :S" Ez volt legelső postod ide. Ezek után szerintem ne csodálkozz azon, ahogy viszonyulnak hozzád.
2. Akárkinek írtad volna ezt a lekezelő kommentet, szóltam volna érte. De ha már itt tartunk, elmesélhetnéd, milyen sikerszakmát űzöl, legalább láthatjuk, honnan az arc.
Nem tudom, hogy a 32 órás munkahetet honnan szedted elő, gondolom egy tanárt se ismersz. De ha egy csöppnyi eszed van, akkor magadtól is rájössz, hogy a tanári szakmában nem csak az óra leadása számít munkának, arra tudod fel is kell készülni + van mellette sok egyéb más is.
Igen semmi rálátásom a dolgokra, egy tanárt se ismerek, ja várjunk csak.
A tanároknak 22-26 órája van amit le kell adnia egy héten, a tanított tárgyaktól illetve szakköröktől függően, de kedvezmények járnak egyéb iskolához kapcsolódó elfoglaltságra - pl közalkalmazotti tanács tagjainak 3 óra kedvezmény. Ehhez jön még az egyénileg változó 10 - 6 kötelező/készenléti munkaóra( lehet ezt intézményenként változóan nevezik), amikor a pedagógusnak az intézményben kell tartózkodnia, ha helyettesítenie kell vagy valamiért szükség lenne rá. De ebben az időben készülhet az óráira, javíthatja a dolgozatok, vagy akár fórumozhat is, ahogy jól esik neki. De 32 óra a munkaidejük, erről az aktuális tüntetésben is szó van, hogy 22 órás rögzített munkaidőt akarnak.
A van mellette sok egyéb más is gondolom a 2.5 hónap nyári szünet, a 2 hét téliszünet, 1-1 hét őszi/tavaszi szünet és mindemellé a 46 óra szabadnap ami mellé jön még 2 óra minden gyerek után GYES nap, meg korkedvezménnyel extra szabadnapok, egy 35 éves 2 gyerekes pedagógusnak 50 nap szabadsága van. Persze ezeket elméletben ki kell írni a szünetekre, GYES napot bármikor kivehet, a 46 alap szabadságnak kéne lefedni a nyári 22+22+11 napot, a karácsonyi 10-11 napot, őszi/tavaszi 5-5 napot. Talán mindenki tud összeadni.
Egyébként ha nagyon érdekel egy független cégnek dolgozom, és iskolákat látogatunk, valamint a pedagógus életpályához kapcsolódó minősítést és a pedagógiai-szakmai ellenőrzési feladatokat látjuk el, ha valaki pedagógus II. vagy mesterfokozat eléréséhez készíti a minősítését.
This post was edited by NemRicsiVagyokRteeeeed on May 2 2016 03:40am