Quote (bazdmegmarnemtudom @ Apr 29 2016 01:00pm)
azert nezzel utana, hogy 1 zsiroskenyer mennyibe kerul, meg mondjuk 1 sonkas szendvics 2 paprikaval, mondjuk teljes kiorlesu kenyerbol
vagy nezd meg mennyi 1 konzerv lecso, es mennyi 1 hal/csirkemell + basmati rizs melle
ez is termeszetesen salataval
gyumolcsokrol nem is beszelve, az egyszeruen aranyarban van
Ha valaki olcsón akar egészségesen étkezni és nem edz annak nem kell túl sok fehérje, kb 25 dkg hús vagy annak megfelelő más állati termék egy napra elég
amik magyarországon kapható legjobb minőségű húsok azok ausztrál/argentin füvön tartott marha, most már kapható egy magyar fajta angus marhahús is, új-zélandi bárány, tengeri halak. Ezekből én sokszor kifogok 50%-os akciót Tescoba,
így egy ezresre jön ki naponta persze van, hogy sima tanyasi csirkemellet, marhafarkat vagy valami egyéb sima húst veszek úgy még olcsóbb. Ezen kívül csak krumplit eszek pár fagyasztott zöldséggel illetve minimális kókuszolajat használok sütéshez, meg sót. ~1500 Ft kb egy napra, a kulcs az, hogy semmi faszságot nem szabad venni, mint cukros üdítők, péksütemények, gyorskaják, csoki, keksz, gumicukor, chips stb.
Szezonális gyümölcsök kb 200 Ft-kg napi fél kg-al számolva egy százas. Az emberek nagyrészének a napi kalória 2/3-át hozzáadott zsírok/olajok és finomított szénhidrátok alkotják, ezek főleg feldolgozott ételekből amik olcsónak tűnnek, de valójában kurva drágák, azon kívül, hogy egészségtelenek.
Quote (jarabekg @ Apr 29 2016 09:29am)
ha a fogamzasgatlora gondolsz, akkor azert ez durva tulzas
nagyon alacsony a modern gyogyszerek hormontartalma, van ami csak progeszteront tartalmaz, amiben van osztrogen is, azt pedig rendszeresen szuneteltetni kell (0,5-1 evet 2-3 evente)
Szintetikus "progestin" van, aminek progesteronnak kéne lennie, de valójában nem úgy viselkedik mint az eredeti progesteron hormon, az ösztrogén kis mennyiségben is megnöveli a rákok kockázatát, főleg a mellrákot (a progestin is, azt hiszem ide nem lehet linkelni külső cikkeket)
Quote (anyd @ Apr 29 2016 02:57pm)
Mondjuk futni egészséges, gyúrni meg nem annyira
Szerintem épp ellenkezőleg, a futás pláne a hosszútáv futás megnöveli a szív és érrendszeri betegségek kockázatát, mivel megemeli a stresszhormonokat, endotoxin termelést, csökkenti az immunredszer működését és lebontja az izomtömeget, pláne ha valaki mellette szarul étkezik. (Sprinter vs maratonfutó példája, melyik néz ki egészségesebbnek?)
A súlyzós edzéssel ha valaki nem edzi túl magát, és magas intenzitással edz rövid ideig, akkor nem lesznek magasak a stresszhormonjai, megnő a tesztoszteron termelése, és általában funkcionálisabb lesz a mindennapokban. Ha valaki fut akkor jobban fog tudni futni,
ha valaki súlyzós edzést végez és erősebb lesz akkor kb minden fizikai feladatot jobban tud végezni, és nem utolsó, hogy sokkal jobban is fog kinézni.
Quote (anyd @ Apr 29 2016 03:00pm)
Az hogy nagyobb izmokat csinál az embernek az nem ad semmit az egészségéhez, erősebb lesz és ennyi
Miért ne adna? Valakinek minél nagyobb az izomtömege annál jobb az anyagcseréje, több kalóriát/zsírt éget el nyugalmi állapotban, jobb lesz a vérkeringése, hormonszintjei stb.
Általában az embereknek haláluk előtt nagyon minimális izomtömegük van, betegség alatt az izmok energiaként szolgálnak, akinek kevés az izomtömege, azt nagyon könnyen elvihez egy tüdőgyulladás, pláne idős korban.
Quote (S4nyy @ Apr 28 2016 10:37pm)
Vicces a szetbaszod magad stb, de azert a post elso feleben te is ravilagitassz, hogy mivel jar a szerhasznalat abbahagyasa...
En szemely szerint valoban nem sokat tudok ezekrol a szerekrol nev szerint, sosem foglalkoztatott ezert bar a testepitesrol folyamatosan olvasgatok ezt a reszet csak felszinesen erintettem viszont hosszutavu pozitiv hatasrol sehol sem volt szo. Kb ugy allok a szteroidokhoz mint a herkahoz, evidens hogy rossz, meg ha van is nehany ember aki azt mondja hogy kiraly.
Igen ha abbahagyod akkor megvannak a következményei, de sokkal kevésbé egészségtelen mint az alkoholfogyasztás, dohányzás vagy feldolgozott ételek fogyasztása. Ha psylon kajájára odafigyel sokkal egészségesebb lesz mint a fiatalok nagyrésze.
Hát, attól függ mit értessz szteroidok alatt, nem véletlenül vannak egyáltalán, beteg embereknek lettek kifejlesztve, akinek alacsony a tesztoszteron szintje annak sokkal nagyobb a degeneratív betegségek kockázata, aki pajzsmirigy alulműködésben szenved, 1000%-al nagyobb esélye van szívinfarktusra, ha pajzsmirigy hormont adnak neki akkor ez a veszély megszűnik. Ezek azért elég pozitív hatások, nem beszélve a nagyobb izomtömegről ami már önmagában egy pozitívum.
Míg a mérgező drogok mint mondjuk az alkohol evidens, hogy rossz, addig a hormonok lehetnek nagyon jók is, persze nyilván azoknak akiknek alacsony a szintjük, én se értek egyet azzal, hogy valaki elkezdjen hormonokat szedni minden véreredmények és egyebek nélkül. De elég sokat foglalkoztam bizonyos hormonokkal, és pl a tesztoszteronnak azon kívül, hogy a herék összemennek tőle csak pozitív hatásait láttam. Ilyen a T3 pajzsmirigy hormon is. Én személy szerint nem használok semmilyen hormont, de nem zárom ki a lehetőségét, hogy mondjuk 60-70 évesen orvosi felügyelet mellett használjak ha szükséges.
This post was edited by championmath on Apr 29 2016 11:45am