d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Gitáros Topic
Prev1112113114115116117Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 0.00
Feb 13 2012 01:26pm
Quote (Karan2_Returned @ Feb 13 2012 08:20pm)
Jatszadozni nekem kedvencem a Crybaby, meg a Line 6 Echo Park, nem vagyok tisztaban magyarorszagi arakkal de hasznaltan szerintem kijösz 30k körül. Ezekkel lehet repülögep meg ürlenyhangokat csinalni. De vehetsz akarmilyen olcso multit es talalhatsz hozzajuk vicces beallitasokat.
Ha valakinek a hangzasat akarod utanozni az teljesen mas teszta. Utana kell nezned neten, hogy pontosan milyen cuccot kell hozza vegyel (az erösitöd meg a gitar a legfontosabb, nem a pedal). Ha eleg hogy körülbelül elerni a hangzast akkor meg valoszinüleg eleg ha ügyeskedsz kicsit az erösitod beallitasaival.

igazábol nem akarom hogy tök ugyan úgy szoljon, de pl ha eljátszok egy számot közbe megy a szám akkor valamilyen szinten illjen bele ahogy én gitározok
Member
Gold: 124.45
Feb 13 2012 01:57pm
Quote (Karan2_Returned @ 13 Feb 2012 20:20)
Jatszadozni nekem kedvencem a Crybaby, meg a Line 6 Echo Park, nem vagyok tisztaban magyarorszagi arakkal de hasznaltan szerintem kijösz 30k körül. Ezekkel lehet repülögep meg ürlenyhangokat csinalni. De vehetsz akarmilyen olcso multit es talalhatsz hozzajuk vicces beallitasokat.
Ha valakinek a hangzasat akarod utanozni az teljesen mas teszta. Utana kell nezned neten, hogy pontosan milyen cuccot kell hozza vegyel (az erösitöd meg a gitar a legfontosabb, nem a pedal). Ha eleg hogy körülbelül elerni a hangzast akkor meg valoszinüleg eleg ha ügyeskedsz kicsit az erösitod beallitasaival.

Egy profit nem fogsz utánozni hangzásban. Jelleget igen, hangzást sosem. Bizonyos szint után kéz sokkal fontosabb, mint a cuccok (amik persze, nagyon fontosak hogy azt hallja valaki, amit akar). Egy kezdőtől nem fog sosem srv sound jönni, de neki nem is az kell, hanem hogy hasonlítson. Ehhez egy "laikusnak" egy multi is bőven elég.
Member
Feb 13 2012 02:01pm
Quote (Karan2_Returned @ Feb 13 2012 09:20pm)

Mondjuk az erosito inkabb csak boostereknel szamit meg neha drive/fuzznal de modulacios effekteket azokat eleg gyakran hasznaljak outboardkent (pl. Kikuldik a szoftszinti hangjat egy analog filterre (pl. lovetone meatball, kikuldtem egy vst szinti hangjat ra azt jobb filter hangja volt mint barmi amit eletemben hallottam szoftverben) azt visszadigitalizaljak de barmit lehetne, szoktak dobot is, vokalt, etc)

modulacios az ilyenek pl hogy reverb, phaser, filter (=wah, wobwob, formant cuccok) trem, flanger etc

This post was edited by daneeka10 on Feb 13 2012 02:05pm
Member
Feb 13 2012 02:07pm
Quote (daneeka10 @ Feb 13 2012 10:01pm)
Mondjuk az erosito inkabb csak boostereknel szamit meg neha drive/fuzznal de modulacios effekteket azokat eleg gyakran hasznaljak outboardkent (pl. Kikuldik a szoftszinti hangjat egy analog filterre (pl. lovetone meatball, kikuldtem egy vst szinti hangjat ra azt jobb filter hangja volt mint barmi amit eletemben hallottam szoftverben) azt visszadigitalizaljak de barmit lehetne, szoktak dobot is, vokalt, etc)

modulacios az ilyenek pl hogy reverb, phaser, filter (=wah, wobwob, formant cuccok) trem, flanger etc

Az a lenyeg hogy ne valtozzon a jel erossege mert az amp max ennyiben szamit hogy hogy reagal az erosebb jelre (tobbnyire utanozhatatlanul faszan)

edit: ez meg edit lett volna de nem birom ezt a szart kezelni

This post was edited by daneeka10 on Feb 13 2012 02:08pm
Member
Feb 13 2012 02:10pm
amugy a drive és a gain mi a különbség?
Member
Gold: 1,630.69
Feb 13 2012 02:12pm
Quote (Oberon_os @ Feb 13 2012 08:57pm)
Egy profit nem fogsz utánozni hangzásban. Jelleget igen, hangzást sosem. Bizonyos szint után kéz sokkal fontosabb, mint a cuccok (amik persze, nagyon fontosak hogy azt hallja valaki, amit akar). Egy kezdőtől nem fog sosem srv sound jönni, de neki nem is az kell, hanem hogy hasonlítson. Ehhez egy "laikusnak" egy multi is bőven elég.

Vannak azert olyan gitarosok akiket utanozni nem eleg a megfelelö technika. Peldakeppen John Petrucci.
Meg akkor is megeri utanozni valakinek a felszereleset ha elhatarozza hogy ö megtanulja eljatszani egy banda összes szamat.
Member
Feb 13 2012 02:19pm
Quote (TellMeBaby @ Feb 13 2012 10:10pm)
amugy a drive és a gain mi a különbség?

Semmi

Az osszes ilyen szarban az tortenik hogy felerositk a jelet addig amig torzul

fuzz: addig erositik amig tranzisztor nem birja tovabbitani es levagja a szinusz jel csucsait amibol negyszog jel les

drive: ugyanaz tortenik kb mint a fuzzbqn csak kifilterezik a sok ocsmany magashangot es igy lagyabbnak tunik meg tobbnyire basszust is szurnek es kisebb a jelerosites mint a fuzzban (= kevesne kompresszalt, rovidebb hangkitartas, huebb a gitar es erosito eredeti hangjahoz)

Distortion: olyan mint a drive csak nem vagjak a basszust mwg a magasat sem annyira viszont a kozepet vagjak es nagyobb is a jelerosites = dem brootalz metulz tone

gain: angol szo a jelerosites nagysagara, akar a volume potit is hivhatnak igy

a torzulas jellege fugg attol is hoy tranzisztor, chip vagy dioda torzul, kb a piac osszes torzitojaban ezekkel varialnak meg hogy mennyi melyet, kozepet meg magasat hagynak a torz jelbem

ja a booster: jel erosit ez is de nem magatol torzul gyakorlatilag olyan mintha 10 fole tekerned a vol potit gitaron

This post was edited by daneeka10 on Feb 13 2012 02:24pm
Member
Feb 13 2012 02:22pm
Quote (daneeka10 @ Feb 13 2012 09:19pm)
Semmi

Az osszes ilyen szarban az tortenik hogy felerositk a jelet addig amig torzul

fuzz: addig erositik amig tranzisztor nem birja tovabbitani es levagja a szinusz jel csucsait amibol negyszog jel les

drive: ugyanaz tortenik kb mint a fuzzbqn csak kifilterezik a sok ocsmany magashangot es igy lagyabbnak tunik meg tobbnyire basszust is szurnek es kisebb a jelerosites mint a fuzzban (= kevesne kompresszalt, rovidebb hangkitartas, huebb a gitar es erosito eredeti hangjahoz)

Distortion: olyan mint a drive csak nem vagjak a basszust mwg a magasat sem annyira viszont a kozepet vagjak es nagyobb is a jelerosites = dem brootalz metulz tone

gain: angol szo a jelerosites nagysagara, akar a volume potit is hivhatnak igy

erősitőn elég hogy ha van reverb,drive,mid,bass,treble?
Member
Feb 13 2012 02:25pm
Quote (TellMeBaby @ Feb 13 2012 10:22pm)
erősitőn elég hogy ha van reverb,drive,mid,bass,treble?

Van amin egy vol poti is eleg, akkor eleg ha neked megfelel
Member
Gold: 1,630.69
Feb 13 2012 02:34pm
Vegre tudok kepet postolni a gitaromrol
Go Back To Magyar Topic List
Prev1112113114115116117Next
Add Reply New Topic New Poll