Quote (Baleee @ 22 Apr 2013 13:45)
Jha meg a mernok vs programozas tudas temara akartam reagalni. Manapsag barki aki Sci teruletre megy, nem art ha tud programozni (sci ertsd: fizika, matek, kemia, biologia barmelyikere, vagy mindegyikere epulo szakok), mivel ha nem csak egy random ember akar lenni a teruleten, aki megcsinalja amit nagyon muszaj, hanem fejleszto/kutato, akkor beleutkozik olyan dolgokba, amik igenyelnek basic programozasi tudast. Nem is feltetlen egy adott nyelvet, mint nezzuk a c vagy c++t, hanem magat a 'programozast', ami ha nagyon tagan ertelmezzuk a nyelvek lenyegeben ugyan azok, de legalabb a felepitesuk valamennyire bizonyos nyelveknek egyezik. Ez is ugyanolyan nyelv mint pl, angol vagy nemet, vagy akarmi. vannak szabalyaik, van aminek bonyolultabb, van aminek konnyebb, van amivel 'gyorsabban' lehet kimondani dolgokat, van amivel valasztekosabban, lenyeg a lenyeg, alapjait mindenkinek erdemes tudni, mert kesobb csak konnyebb lesz neki.
Mondjuk pl nekunk had- es bt.-n, zrinyin nem volt prog, de mondjuk az a szak egy elkurt fosadek, egy szakmunkas tobbet tud azoknak, akik ott vegeztek es a legtobbnek az eletcelja ki is merul ott, hogy riasztokat szerelget be, maganvallalkozaskent (amit meg tud csinalni egy villanyszerelo szakmunkas is, minden gond nelkul), azon viszont mindig rohogtem, amikor a vagyonvedelem tanarunk eloadta, hogy milyen komoly dolog egy videorendszert, vagy riasztorendszert, stb beszerelni, mennyi komoly tervezest igenyel es ha valaki ezt nem _TANULJA_ az nem tudja megcsinalni, mert nem fogja erteni... Nyomorek.
Egy ertelmes, logikusan gondolkodni tudo ember ha elolvassa a dokumentaciojanak a beszerelesre vonatkozo reszet a cuccnak berakja barmikor, az meg, hogy egy alaprajzra, anyagkoltseghatekonyan berajzolgassa a riasztok helyeit, nem kell egyetemi szintu vegzettseg. Vicc volt az egesz. Munkavedelem, ami erdekelt volna azt is elbasztak, mert idiotak tartottak, pedig az is egy elbaszott terulet, amin boven lehetne upgradelni, hogy ne csak a jogszabalyok tologatasabol alljon, oda boven kell sci tudas, hogy ne hatraltassa a munkafolyamatokat, de hat ezekre szarik mindenki.
teljesen egyetértek.
Nálunk a vagyonvédelmi modul is azon a szakirányon van, ahol én tanulok (én másik modulra megyek), de nálunk oda tartozik pl a képfeldolgozás, vagy az ehhez szükséges eszközök elektronikai illesztése, jeltovábbítás, informatikai háttér stb. Tehát aki itt végez az azt az eszközt tervezi, amit a villanyszerelő beszerel. (műszertechnikai- automatizálási szakirányon belül van)
Bár elég népszerűtlen modul, azokat rakják oda, akik máshova nem fértek be.
This post was edited by CyberPunk666 on Apr 22 2013 05:55am