d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official Gyúrós Topik > Minden Ami Testedzéshez Kapcsolódik
Prev1111811191120112111221257Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 33,265.80
Apr 26 2016 10:03am
Quote (ecneB @ 26 Apr 2016 15:53)
2 naponta szerintem sok. Bar ez fugg az intenzitastol is. Sokat akar a szarkabol ne legyen az, hogy leserulsz, nagyon szep kis gyulladasokat lehet osszeszedni, szoval csak okosan.

5km-t mennyi ido alatt futod megeroltetve? Cooper? Pulzus? 1 ev alatt lefuthato a marathon, de ezt en szemely szerint nem ajanlanam (nem futottam meg le en se). Eloszor fuss par felmarathont, azert marathonon minden evben ottmarad par versenyzo, nem gyerekjatek.

Pulzust szoktal merni? manualis / kutyuvel

Nekem apam ~10 marathont futott ugyhogy eleg sok mindent meselt a versenyrol. Van kerdesed keress nyugodtan

5km - 26 perc korul. 180 - 190 kozotti pulzussal a vegere.

Coopert nagyon reg csinaltam.

Tudom nem vagyok vmi nagy futo, de regi vagyam egy maraton.
Member
Gold: 2.84
Warn: 10%
Apr 26 2016 10:07am
Quote (josheide @ 26 Apr 2016 18:03)

este ne hipster kajákat zabálj és talán beszélhetünk róla
Member
Gold: 0.00
Apr 26 2016 10:11am
Quote (josheide @ Apr 26 2016 04:03pm)

5 km 26 perc alatt teljesen vallalhato imo, sot
versenyszint az 4km/perc
Member
Gold: 122.92
Apr 26 2016 10:13am
Quote (ecneB @ Apr 26 2016 04:53pm)
2 naponta szerintem sok. Bar ez fugg az intenzitastol is. Sokat akar a szarkabol ne legyen az, hogy leserulsz, nagyon szep kis gyulladasokat lehet osszeszedni, szoval csak okosan.

5km-t mennyi ido alatt futod megeroltetve? Cooper? Pulzus? 1 ev alatt lefuthato a marathon, de ezt en szemely szerint nem ajanlanam (nem futottam meg le en se). Eloszor fuss par felmarathont, azert marathonon minden evben ottmarad par versenyzo, nem gyerekjatek.

Pulzust szoktal merni? manualis / kutyuvel

Nekem apam ~10 marathont futott ugyhogy eleg sok mindent meselt a versenyrol. Van kerdesed keress nyugodtan

vezesd le pls mi bajom lesz ha naponta/kétnaponta futok (tényleg érdekel)
általában 2 perc séta 2-3 km/h-val, nyújtok közben
aztán még kb 2 perc intenziv séta 6 km/h-val
aztán kb 9 perc futás 8 km/h-n, 1 perc sprint 14-16 km/h-n, vissza 8-6-4 olyan 5 percre összesen, lenyújtás, hasizom

és ebböl még 1 kör
(ez futópadon, utálok a szabadban futni, elvonja a figyelmem minden és nem tudok a zenére/futásra koncentrálni)
hosszugatya, futócipő, póló, kapucnis pulcsi
(főként állóképességet akarok fejleszteni és szálkásítani, nincs semmi maraton vagy bármi tervben)

Quote (RRC @ Apr 26 2016 06:07pm)

:DDD
Member
Gold: 1,630.69
Apr 26 2016 10:14am
Quote (josheide @ Apr 26 2016 05:03pm)

Felmaratonfuto ismerösöm versenyek elött csak salatan el hogy minnel kisebb legyen a testsulya, ilyesmikre is keszen allsz?
Member
Gold: 0.00
Apr 26 2016 10:19am
Quote (cowding @ Apr 26 2016 04:13pm)
általában 2 perc séta 2-3 km/h-val, nyújtok közben
aztán még kb 2 perc intenziv séta 6 km/h-val
aztán kb 9 perc futás 8 km/h-n, 1 perc sprint 14-16 km/h-n, vissza 8-6-4 olyan 5 percre összesen, lenyújtás, hasizom

és ebböl még 1 kör
(ez futópadon, utálok a szabadban futni, elvonja a figyelmem minden és nem tudok a zenére/futásra koncentrálni)
hosszugatya, futócipő, póló, kapucnis pulcsi
(főként állóképességet akarok fejleszteni és szálkásítani, nincs semmi maraton vagy bármi tervben)

:DDD

Ha allokepesseget akarsz fejleszteni akkor inkabb magasabb tempon fuss tartosabb idot
pl 10 km/hn fel orat
Member
Apr 26 2016 10:28am
Quote (Sorvatkutyuska @ Apr 26 2016 06:19pm)
Ha allokepesseget akarsz fejleszteni akkor inkabb magasabb tempon fuss tartosabb idot
pl 10 km/hn fel orat

fel orat egybe meg 8 on se tudok lefutni, nem birja a tüdőm (egyenlőre, de nem segit h dohanyzom és nem tervezem abbahagyni atm)
Member
Gold: 279.00
Apr 26 2016 10:48am
Quote (josheide @ 26 Apr 2016 18:03)

teljesen jo ido, nekem 21:38 a rekordom 5km-en és 47:13 10km-en.

Az hogy van egy kituzott celod jo, szerintem nem tre, ha esszel ersz oda, az egy ev szerintem tul kis idointervallum a felkeszulesre, en is szeretnek lefutni maratont es meg is fogom tenni, de en 30-as eveimben tervezem letolni.

A pulzusod elegge magas, erdemes lenne tobbszor merned, hogy mennyi ido alatt ered el, mennyi az avg hr-ed, mennyi ido alatt all vissza a normalis pulzusod, valamint a reggeli nyugalmi pulzusodat is merjed (ebredes utan egybol). A magas pulzus amugy az edzetlenseg jele, nem basztatasbol mondom, en is 190+-os hr-rel futok legtobbszor (sajnos nincs elegendo idom sportolni).

En azt tanacsolnam, hogy rendszeresen fuss, ha szar az ido, ha nem, nincs excuse. heti 3-4 futas boven elegendo. hetvegen futhatsz akar egy kenyelmesebb, de nagyobb tavot is. 10km-nel tobbet szerintem egyelore ne fuss, valamint folyadek utanpotlasrol mindig gondoskodj.

Ha mar kenyelmesen le tudod futni a 10-t, akkor szerintem par honapon belul tolj egy felmarathont.

Coopert erdemes letolni havi egyszer-ketszer, barmilyen regi is a teszt, eleg jo mervado a fittseg meresere.

Quote (RRC @ 26 Apr 2016 18:07)

rrc nagyban tolta a triatlont erdemes lenne tole tanacsokat kerni

Quote (cowding @ 26 Apr 2016 18:13)

hat ha nem faj semmid, akkor ok (hosszabb idotavot tekintve), de ha vmi nem okes egy edzes utan, akkor erdemesebb kipihenni a faradalmakat.

terd, szerintem nem kell reszeleteznem
kul csontserulesek, lab csontjait tekintve eleg diverz seruleseket lehet osszekaparni
also labszaron izmok tapadasi helyein a nem megfelelo mozgas / cipo miatt, nagyon lassan gyogyulnak, konnyen ossze lehet szedni
talp, helyes futotechnikat kell elsajatitani, hogy elkeruljuk
achilles, itt is futotechnika
boka, ficam nagyon rossz, megterheltseg miatt rossz lehet a mozgas, ami konnyen serulest eredmenyezhet
az ilyen holyagok meg egyeb mikroselusekben nem megyek bele, szerintem puncisag ezzel foglalkozni (bar egy kidorzsolt mellbimbo, agyek azert tenyleg kellemetlen tud lenni)

igazabol a serulesek 75++ %-a tuledzesbol fakad, erdemes tesztelni a hatarokat, de azert esszel. figyelj oda a testedre (jajdejo kozhely)

Quote (Sorvatkutyuska @ 26 Apr 2016 18:19)
pl 10 km/hn fel orat

van ahol pont azt irjak, hogy a rendszeressek a kulcsfontossagu es a megemelt sebesseg foleg izomzatot epit. en vhol a ketto koze lonem be talan, de soha nem foglalkoztam ezzel tul melyrehatoan.

This post was edited by ecneB on Apr 26 2016 10:52am
Member
Apr 26 2016 10:53am
Quote (ecneB @ Apr 26 2016 06:48pm)
teljesen jo ido, nekem 21:38 a rekordom 5km-en és 47:13 10km-en.

Az hogy van egy kituzott celod jo, szerintem nem tre, ha esszel ersz oda, az egy ev szerintem tul kis idointervallum a felkeszulesre, en is szeretnek lefutni maratont es meg is fogom tenni, de en 30-as eveimben tervezem letolni.

A pulzusod elegge magas, erdemes lenne tobbszor merned, hogy mennyi ido alatt ered el, mennyi az avg hr-ed. A magas pulzus amugy az edzetlenseg jele, nem basztatasbol mondom, en is 190+-os hr-rel futok legtobbszor (sajnos nincs elegendo idom sportolni).

En azt tanacsolnam, hogy rendszeresen fuss, ha szar az ido, ha nem, nincs excuse. heti 3-4 futas boven elegendo. hetvegen futhatsz akar egy kenyelmesebb, de nagyobb tavot is. 10km-nel tobbet szerintem egyelore ne fuss, valamint folyadek utanpotlasrol mindig gondoskodj.

Ha mar kenyelmesen le tudod futni a 10-t, akkor szerintem par honapon belul tolj egy felmarathont.

Coopert erdemes letolni havi egyszer-ketszer, barmilyen regi is a teszt, eleg jo mervado a fittseg meresere.

rrc nagyban tolta a triatlont erdemes lenne tole tanacsokat kerni

hat ha nem faj semmid, akkor ok (hosszabb idotavot tekintve), de ha vmi nem okes egy edzes utan, akkor erdemesebb kipihenni a faradalmakat.

terd, szerintem nem kell reszeleteznem
kul csontserulesek, lab csontjait tekintve eleg diverz seruleseket lehet osszekaparni
also labszaron izmok tapadasi helyein a nem megfelelo mozgas / cipo miatt, nagyon lassan gyogyulnak, konnyen ossze lehet szedni
talp, helyes futotechnikat kell elsajatitani, hogy elkeruljuk
achilles, itt is futotechnika
boka, ficam nagyon rossz, megterheltseg miatt rossz lehet a mozgas, ami konnyen serulest eredmenyezhet
az ilyen holyagok meg egyeb mikroselusekben nem megyek bele, szerintem puncisag ezzel foglalkozni (bar egy kidorzsolt mellbimbo, agyek azert tenyleg kellemetlen tud lenni)

igazabol a serulesek 75++ %-a tuledzesbol fakad, erdemes tesztelni a hatarokat, de azert esszel. figyelj oda a testedre (jajdejo kozhely)

van ahol pont azt irjak, hogy a rendszeressek a kulcsfontossagu es a megemelt sebesseg foleg izomzatot epit. en vhol a ketto koze lonem be talan, de soha nem foglalkoztam ezzel tul melyrehatoan.

hát overall annyi hogy izomlázam van gyakran, de az első intenzivabb sétánál elmulik, csak ha mondjuk futás után lebaszodok 4 orát a gép elé utána érzem kicsit, de 20 méter séta és semmi baja
futástechnikám (hogy hogy ér le a lábam/hogy rakom őket) _elvileg_ jó, régen atlétikáztam és ott volt párszor hogy mutatták/ilyen sportfasztudjaki aki ért hozzá megnézte/mondta mit javitsak
ilyen téren az egyetlen ami visszavet az a kibaszott durva ludtalpam, szoval egyenlőre azért is állok meg 1-1 pihenőre mert bár jó minőségű meg erős falú cipőben futok, betét nincs benne
Member
Gold: Locked
Apr 26 2016 11:40am
Quote (Jancsipapa @ Apr 26 2016 09:28am)
most amúgy, hogy visszaolvasok, az én filózgatásom után jött a lestat-rage legnagyobb része

megint írom, én kérek elnézést azért, hogy a testépítésnek szerintem arról kéne szólni, hogy a testem edzettebb legyen, tehát mondjuk ne csak a nagy súlyokat tudjam emelgetni, de legyek már azért kitartó is, szóval ha 8 lépcsőfordulón keresztül vinni kell tiszta kifordult pózban egy kibaszott szekrényt, akkor ne kínlódjak vele annyit, mint edzés nélkül - a kinézet is fontos, oké, de az majd jön magától úgyis

ebből is látszik amúgy, hogy lestatnak valszeg semmilyen komoly fizikai munkát nem kell végeznie alkalomszerűen se, ezért ér rá életmód-gurunak és vádlikirálynak lenni

Miből gondolod, hogy egy testépítő aki több száz kg-okat tud mozgatni, és napi 3 órát mozgat súlyokat, nehezebben tudna egy szekrényt felvinni a lakásba mint a legtöbb ember aki szarul kajál, minimálisat mozog, szinte semmi izomtömege, egy képernyőt néz a nap nagyrészében illetve saját testsúlyával képtelen felhúzást/guggolást, vagy húzódzkodást végezni?

Személyesen a súlyzós edzéstől csak erősebb lettem/jobb lett az állóképességem, középiskolában 40 kg-os lány osztálytársamat nem tudtam a nyakamba venni, most meg testsúlyom kétszeresét tudom felhúzni.

Oké, napi 10 óra fizikai munkát egy 120 kg-os valaki kevésbé fog bírni, mint egy 60 kg-os, mert hamarabb elfárad. Manapság tényleg nincs semmi köze a testépítésnek a fizikai munkához, nyilván senki se azért edz a konditeremben, hogy jobban tudjon kapálni, vagy jobb kőműves legyen.

Más: Új kategóriák testépítő versenyeken: http://www.ifbb.com/2016/01/new-year-new-challenges-new-ifbb-sport-divisions/ :DDD

Quote (Psyclon @ Apr 25 2016 03:05pm)
Uhum. Hol adtam a vadlis beszóláson kívül a kigyúrt faszt? Mutasd mar meg kérlek. Bocs mar hogy vissza ugatok ha beszóltak.
A bőröm van megereszkedve es kinyulva az ellen meg nem sokat tehetek. Akar 1% test zsíron is lehetek akkor is szarul fogok kinézni jelenleg. Szóval ez nem talált be. Ezért nem "merek" le vetkőzni strandon.
A barátaim nem csufolnak soha nem is tettek es ilyet soha nem is írtam, nem tudom honnan vetted.
De örülök az újabb kreatív sztorinak :D

Küldtem Pm-et

This post was edited by championmath on Apr 26 2016 11:44am
Go Back To Magyar Topic List
Prev1111811191120112111221257Next
Add Reply New Topic New Poll