Quote (josheide @ 26 Apr 2016 18:03)
5km - 26 perc korul. 180 - 190 kozotti pulzussal a vegere.
Coopert nagyon reg csinaltam.
Tudom nem vagyok vmi nagy futo, de regi vagyam egy maraton.
teljesen jo ido, nekem 21:38 a rekordom 5km-en és 47:13 10km-en.
Az hogy van egy kituzott celod jo, szerintem nem tre, ha esszel ersz oda, az egy ev szerintem tul kis idointervallum a felkeszulesre, en is szeretnek lefutni maratont es meg is fogom tenni, de en 30-as eveimben tervezem letolni.
A pulzusod elegge magas, erdemes lenne tobbszor merned, hogy mennyi ido alatt ered el, mennyi az avg hr-ed, mennyi ido alatt all vissza a normalis pulzusod, valamint a reggeli nyugalmi pulzusodat is merjed (ebredes utan egybol). A magas pulzus amugy az edzetlenseg jele, nem basztatasbol mondom, en is 190+-os hr-rel futok legtobbszor (sajnos nincs elegendo idom sportolni).
En azt tanacsolnam, hogy rendszeresen fuss, ha szar az ido, ha nem, nincs excuse. heti 3-4 futas boven elegendo. hetvegen futhatsz akar egy kenyelmesebb, de nagyobb tavot is. 10km-nel tobbet szerintem egyelore ne fuss, valamint folyadek utanpotlasrol mindig gondoskodj.
Ha mar kenyelmesen le tudod futni a 10-t, akkor szerintem par honapon belul tolj egy felmarathont.
Coopert erdemes letolni havi egyszer-ketszer, barmilyen regi is a teszt, eleg jo mervado a fittseg meresere.
Quote (RRC @ 26 Apr 2016 18:07)
este ne hipster kajákat zabálj és talán beszélhetünk róla
rrc nagyban tolta a triatlont erdemes lenne tole tanacsokat kerni
Quote (cowding @ 26 Apr 2016 18:13)
vezesd le pls mi bajom lesz ha naponta/kétnaponta futok (tényleg érdekel)
hat ha nem faj semmid, akkor ok (hosszabb idotavot tekintve), de ha vmi nem okes egy edzes utan, akkor erdemesebb kipihenni a faradalmakat.
terd, szerintem nem kell reszeleteznem
kul csontserulesek, lab csontjait tekintve eleg diverz seruleseket lehet osszekaparni
also labszaron izmok tapadasi helyein a nem megfelelo mozgas / cipo miatt, nagyon lassan gyogyulnak, konnyen ossze lehet szedni
talp, helyes futotechnikat kell elsajatitani, hogy elkeruljuk
achilles, itt is futotechnika
boka, ficam nagyon rossz, megterheltseg miatt rossz lehet a mozgas, ami konnyen serulest eredmenyezhet
az ilyen holyagok meg egyeb mikroselusekben nem megyek bele, szerintem puncisag ezzel foglalkozni (bar egy kidorzsolt mellbimbo, agyek azert tenyleg kellemetlen tud lenni)
igazabol a serulesek 75++ %-a tuledzesbol fakad, erdemes tesztelni a hatarokat, de azert esszel. figyelj oda a testedre (jajdejo kozhely)
Quote (Sorvatkutyuska @ 26 Apr 2016 18:19)
Ha allokepesseget akarsz fejleszteni akkor inkabb magasabb tempon fuss tartosabb idot
pl 10 km/hn fel orat
van ahol pont azt irjak, hogy a rendszeressek a kulcsfontossagu es a megemelt sebesseg foleg izomzatot epit. en vhol a ketto koze lonem be talan, de soha nem foglalkoztam ezzel tul melyrehatoan.
This post was edited by ecneB on Apr 26 2016 10:52am