d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official Felsőoktatás Topik > Bmebme
Prev1110111112113114327Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 4,673.69
Apr 21 2013 04:43pm
Quote (xGurke @ 22 Apr 2013 00:40)
én csak azon lepődök meg, hogy gépésznek többen jelentkeznek, mint infósnak

Ja, azt én is néztem, úgy látszik hogy a programozást jóval nagyobb mumusnak gondolják az emberek mint amekkora valójában.
Member
Gold: 0.00
Apr 21 2013 04:47pm
Quote (Thomas Cross @ Apr 21 2013 10:43pm)
Ja, azt én is néztem, úgy látszik hogy a programozást jóval nagyobb mumusnak gondolják az emberek mint amekkora valójában.

a programozás a legkevesebb infósként
nyilván úgy megy oda az ember, hogy tudja mi vár rá
aztán jön az analízis analízis diszkrét maktek lineáris algebra fizika fizika (kémia) fizika
sőt, szerintem a gépészek is tanulnak programozni

This post was edited by xGurke on Apr 21 2013 04:49pm
Member
Apr 21 2013 04:51pm
Quote (xGurke @ 22 Apr 2013 00:47)
a programozás a legkevesebb infósként
nyilván úgy megy oda az ember, hogy tudja mi vár rá
aztán jön az analízis analízis diszkrét maktek lineáris algebra fizika fizika (kémia) fizika
sőt, szerintem a gépészek is tanulnak programozni

A gépészek nem hiszem, pont elég bajuk van az ábrissal meg anyagismerettel.
Member
Gold: 355.92
Apr 21 2013 04:56pm
Quote (Thomas Cross @ Apr 22 2013 12:51am)

de, c-ben és c++-ban kellett eddig tudni programozni grafikusan is (nem tudom mi értelme), de mivel 800+ ember van már CV-n, ezért most butítottak a dolgon, mert csak gyűlnek az emberek :D
Member
Gold: 1.00
Apr 21 2013 04:57pm
Quote (Jancsipapa @ 22 Apr 2013 00:06)
villamoson több a fizika? csak mert a fizika nem egy sztártantárgy, tanárin se

alapvetően a villamosságtan a fizika egy ága. De nem hiszem, hogy ez a gépészeknél nagyon másként lenne.

Általános fizika annyira nem gáz, a hőtan, hullámtan ami kiemelten fontos itt, de gépészeket meg a sziltannak szopatják.

Egy infosnál mindenképpen komolyabb, de a gépész az is elég fizikus szerintem.

Talán ami nagy különbséget látok, hogy ide sokkal több képzelőerő kell, mert sok a megfoghatatlan dolog, amit kimérsz, elhiszel, de igazából nem tudod elképzelni. Nem lehet elképzelni a töltéshordozók mozgását és azt ahogy a mágneses teret létrehozzák, vagy oké, hogy kiméred meg tapasztalado, hogy az információ átjött hullámokra ültetve, de azért nem egy megfogható, elképzelhető dolog. Csak egyszerűsített modellben tudsz róla gondolkozni, ezzel szemben a gépészet azért sokkal anyagibb, kézzel foghatóbb.

De azért 2013-ban szinte semmit nem lehet villamosmérnök nélkül csinálni, ma már az autók motorja is jelentős részben villanyos munka, és furcsa, hogy senkinek (vagyis keveseknek) célja, hogy készülékeket tervezzen, építsen. Én is saját építésű médiaboxon dolgozom meg ilyenek, szerintem csomó jó bulit lehet vele csinálni.

Ráadásul egy jelentős rész az audiotechnika/médiatechnika miatt jön és audioszakember lesz (azok is villamosmérnökök), így mégkevesebb a hagyományos villanymérnök.

Pedig itt a legnagyobb a hiány, és a leggyorsabban növekszik az igény. Ma már mindenben elektronika van, és minden mérnök mellé kell egy villanymérnök, kis túlzással.

A felvi szerint mondjuk itt a legkeményebb a matek ^^

Mondjuk ebből a szempontból nincs rálátásom a többi szakra, itt elég fontos a fourier sor, nagyon fontos a logaritmikus összefüggések átlátása, mert szinte mindent abban ábrázolunk, az egész villamosságtan a komplex számrendszerre épül, a szabályozásoknál meg a differenciálegyenletek nagyon fontosak, laplace és z transzformáció is van. A programozás és digitális technika bool algebrát kíván. Szóval elég sokféle matek van. Nem tudom más szakokon mik és mennyire kellenek.
Én nem éreztem súlyosnak, de én kimondottan matekos beállítottságú vagyok, gondolkoztam is a ttk-n.
Member
Apr 21 2013 04:59pm
Quote (xGurke @ 22 Apr 2013 00:40)
én csak azon lepődök meg, hogy gépésznek többen jelentkeznek, mint infósnak

csalóka, mert én a pti-t és a mérnökinfot egynek számolnám, és úgy már nem igaz a megállapítás

Quote (Thomas Cross @ 22 Apr 2013 00:51)

>2013
>bármilyen mérnöknek nem kell tudni valamilyen szinten programozni
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Apr 21 2013 05:02pm
Quote (CyberPunk666 @ 22 Apr 2013 00:59)
csalóka, mert én a pti-t és a mérnökinfot egynek számolnám, és úgy már nem igaz a megállapítás

>2013
>bármilyen mérnöknek nem kell tudni valamilyen szinten programozni

wat
Member
Apr 21 2013 05:02pm
Quote (Anarkin @ 22 Apr 2013 00:03)
na látszik h közeledünk a szorgalmi végéhez ._.
lehet elkezdeni összegezni a dolgokat meg beosztani az időnket

még egy jó köcsög félév
tisztára beetettek azzal minket hogy ha elmúlik a dimat1-2-3 meg ilyenek akkor csak egyre könnyebb lesz a suli
hát a fenéket, már az infók is piros színt kapnak lassan, olyan vizsgákat raknak össze ..

http://ws-dev.net/_public/a/tt.png

4. félévem vége van.

1. félévben azt mondták, hogy az a legnehezbb, a másodikban azt, hogy a második, a harmadikban.... Minden félév nehezebb, mint az előző :D
De a rutin sokat segít és ennek ellenére idővel jobban megy, de akkor is nehezebb.

Quote (Anarkin @ 22 Apr 2013 01:02)
wat

lényegében mindkettő informatikus, a jelentkezők nagyrésze nem tudja a különbséget és sok esetben akkora az átfedés, hogy egy munkahelyen ugyanabban a munkakörben dolgoznak sokszor.

This post was edited by CyberPunk666 on Apr 21 2013 05:04pm
Member
Apr 21 2013 05:03pm
Quote (CyberPunk666 @ 22 Apr 2013 00:57)
alapvetően a villamosságtan a fizika egy ága. De nem hiszem, hogy ez a gépészeknél nagyon másként lenne.

Általános fizika annyira nem gáz, a hőtan, hullámtan ami kiemelten fontos itt, de gépészeket meg a sziltannak szopatják.

Egy infosnál mindenképpen komolyabb, de a gépész az is elég fizikus szerintem.

Talán ami nagy különbséget látok, hogy ide sokkal több képzelőerő kell, mert sok a megfoghatatlan dolog, amit kimérsz, elhiszel, de igazából nem tudod elképzelni. Nem lehet elképzelni a töltéshordozók mozgását és azt ahogy a mágneses teret létrehozzák, vagy oké, hogy kiméred meg tapasztalado, hogy az információ átjött hullámokra ültetve, de azért nem egy megfogható, elképzelhető dolog. Csak egyszerűsített modellben tudsz róla gondolkozni, ezzel szemben a gépészet azért sokkal anyagibb, kézzel foghatóbb.

De azért 2013-ban szinte semmit nem lehet villamosmérnök nélkül csinálni, ma már az autók motorja is jelentős részben villanyos munka, és furcsa, hogy senkinek (vagyis keveseknek) célja, hogy készülékeket tervezzen, építsen. Én is saját építésű médiaboxon dolgozom meg ilyenek, szerintem csomó jó bulit lehet vele csinálni.

Ráadásul egy jelentős rész az audiotechnika/médiatechnika miatt jön és audioszakember lesz (azok is villamosmérnökök), így mégkevesebb a hagyományos villanymérnök.

Pedig itt a legnagyobb a hiány, és a leggyorsabban növekszik az igény. Ma már mindenben elektronika van, és minden mérnök mellé kell egy villanymérnök, kis túlzással.

A felvi szerint mondjuk itt a legkeményebb a matek ^^

http://4.ii.gl/9nUzsA.png

Mondjuk ebből a szempontból nincs rálátásom a többi szakra, itt elég fontos a fourier sor, nagyon fontos a logaritmikus összefüggések átlátása, mert szinte mindent abban ábrázolunk, az egész villamosságtan a komplex számrendszerre épül, a szabályozásoknál meg a differenciálegyenletek nagyon fontosak, laplace és z transzformáció is van. A programozás és digitális technika bool algebrát kíván. Szóval elég sokféle matek van. Nem tudom más szakokon mik és mennyire kellenek.
Én nem éreztem súlyosnak, de én kimondottan matekos beállítottságú vagyok, gondolkoztam is a ttk-n.

A megfoghatatlan dolog ott van az infón is a programozás személyében, annyival megcsavarva hogy a programozáshoz először meg kell tanulni úgy gondolkozni mint egy gép és csak azután lehet komplexebb programokat írni a "Helló Világ!"-nál. Ha ez megvan akkor már az ember elé rakhatnak bármit, mert egyből megjelenik előtte nagyjából a folyamatábra hogy hogy is fog a program felépülni.
Member
Apr 21 2013 05:04pm
Quote (CyberPunk666 @ 22 Apr 2013 01:02)
4. félévem vége van.

1. félévben azt mondták, hogy az a legnehezbb, a másodikban azt, hogy a második, a harmadikban.... Minden félév nehezebb, mint az előző :D
De a rutin sokat segít és ennek ellenére idővel jobban megy, de akkor is nehezebb.

Mindenhol ezt mondják, nem csak nálatok! :D
Go Back To Magyar Topic List
Prev1110111112113114327Next
Add Reply New Topic New Poll