d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Gitáros Topic
Prev1109110111112113117Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 1,630.69
Feb 8 2012 05:06pm
Quote (TellMeBaby @ Feb 8 2012 10:15pm)
gyá

Mire kell a pedal? Van valami konkret szam amit szeretnel jatszani? Eleg nehez ennyi info alapjan segiteni neked.
Amugy ennyiert csak akkor eri meg venni ha van rendes erösitöd is melle, amit ketlek.
Member
Gold: 0.00
Feb 8 2012 05:09pm
Quote (Karan2_Returned @ 9 Feb 2012 00:06)
Mire kell a pedal? Van valami konkret szam amit szeretnel jatszani? Eleg nehez ennyi info alapjan segiteni neked.
Amugy ennyiert csak akkor eri meg venni ha van rendes erösitöd is melle, amit ketlek.

Még egy...anyátokat most már.
Member
Feb 9 2012 08:25am
Quote (Karan2_Returned @ Feb 9 2012 12:06am)

rendes erősitőm van, nem ilyen kis szar
Banned
Gold: 1,090.00
Warn: 10%
Feb 9 2012 09:24am
nem tudom miert nyitottam meg ezt a topikot, de ha mar ittvagyok.... utol kell ernem mest postcountban
Member
Gold: 124.45
Feb 9 2012 10:46am
Quote (Hendrix @ 30 Jan 2012 16:48)
:D
majdnem 3 évig volt magántanárom ja, de nem mondom hogy végig megérte járni. attól függ milyen tanárt fogsz ki mondjuk, de szerintem 1 év bőven elég, hogy elsajátítsd a helyes technikákat és ráérezz mi hogy van, utána magadtól is lehet fejlődeni már. csak nagyon sokat kell vele foglalkozni meg próbálgatni kell magad közönség előtt
és nagyon fontos hogy sokféle stílusban kipróbáld magad

Huhh, elég érdekes postok vannak most.... Kezdeném is ezzel.

Tanárhoz mindig van értelme menni. Ha 3 év után úgy érzed már nem tanulsz tőle semmit, akkor tanárt kell váltani. De, ha jó a tanár, akkor kezdő státusztól 4-5 évig tuti tud ténylegesen újat mutatni melytől fejlődsz, utána is, azonban nem érdemes egy tanárnál ennyit maradni. Okulni nem csak a kéz technikájából lehet. Sőt! Jó tanártól szemléletet kapsz, új szelet fúj a vitorlákba, hogy úgy mondjam.
Olyan világot élünk már biza, hogy akár mester nélkül is meg lehet tanulni kurvajól játszani. Pl ő:

http://www.youtube.com/watch?v=qxFYSrjrs7U

100%ban autodidakta módon tanult meg játszani maximális respect!), pedig nem is a internet korában kezdte. Ellenben tanár sokkal jobb ösvényeket tud mutatni, nem enged eltévedni. Én pl nemrég mentem tanárhoz, és meg kell hagyni, úgy érzem 6-7 év amit előtte csináltam nem sokkal többet ért mint ez a 2-3 hónap!

Közönség előtt... Hehhh... Én szó szerint koncerten tanultam meg első számainkat (PUNK!), semmit nem értem ezen tapasztalatokkal. Kell, jó ha vannak, ösztönző tud lenni, de játékon semmit nem segít. Sokan ezt egyébként összetévesztik a zenekari tapasztalattal, hibásan. A közös lekvározásnak, témázgatásnak nagyon jó hatása van, leshetsz el szemléletet, futamokat, új ritmusokat látsz és azokkal dolgozol, nem csak a saját szarjaiddal/megszokásaiddal foglalkozol (akárcsak tanárnál...), nem gyepesedsz be. Vannak kurvajó sportgitárosok, akik zenébe nem tudnak elhelyezkedni. Fontos tehát a jó technika, de zenekarban azt gyakorolja, csinálja az ember, ami miatt fontos mindez.

Sokféle stílus: jó dolog a nyitottság, de ez sem feltétlen kell. Én aszondom, lépésről-lépésre kell haladni - és leginkább azt játszani, amit az ember el tud, és élvez. Eleinte kíséretre kell összpontosítani, szóló csak akkor, miután már kiigazodsz a nyakon, tudod mit kell ahhoz pengetni, hogy az jöjjön ki, ami a fejedben van. Előre kell gondolkodni, pedig egy kezdő gyakran éppen mindig lemarad.
Különböző stílusoknak ráadásul különböző jegyei vannak, nezéz ezeket váltogatni, átlátni. Pl pengetési technika, intonálás, mivel tompítassz ésatöbbi. Ráadásul a gondolkodásmódjuk is más, más skálák, más hangzatok... Egy kezdő csak elvész ezekben!
Member
Gold: 124.45
Feb 9 2012 11:16am
Quote (TellMeBaby @ 7 Feb 2012 20:06)
akarok venni egy pedált 30-40k-ért de nem tudom milyet kéne, valaki tud ebben segiteni?

Ez a következő gyöngyszem. Mit lehet erre írni? Hogy vegyél ebből már SPD pedált cipővel? Vagy ha klipsz kell akkor nagyon jó pl a shimano 105 szetből van, olcsóbban tutijó???
Viccet félretéve...
Milyen cuccod van? Mire lenne szükséged, milyen hangzásra? Egy pedál 30-40... Ebbe simán beleférnek a boutique pedálok, pl fulltone OCD, Keeley cuccok, ésatöbbi. De ahogy írták, ilyesmit felesleges venned (szerintem).
Egy hanglánc minden eleme (még a kábel is, még a poti is a gityódban, még a potin levő kondi is) beleszól a hangba. Épp ezért ésszerűen kell mindig lépésről-lépésre vásárolgatni, főleg olyan dolognál, amit nem tudod hogy kell-e, és hosszútávon maradni fog-e. Például, ha veszel 10-15e forintért egy értelmes kábelt (pl laboga, elixir...),azt nem kell cserélned, és kábel úgyis kell (hacsak nem váltasz wirelessre). Így tehát érdemes elején jó minőséget venned, egyszer.
Pedállal más a helyzet. Ha nem tudod mi kell, gondolom azt sem tudod, mi van, mi mit csinálj. Erre legjobb orvosság, ha kísérletezel! Vegyél használtan valami egyszerű multit - ha van erősítőd, amp szimulátor és hasonlók sem kellenek bele. Régit, mert azokban még volt anyag. Például a gitárbolt pont hun (boltot fordíjjad le angolra :D) árulnak ibanez PUE5-öt, ami egyben kompresszor, od/dist, chorus, flanger, delay... Egyik része sem rossz, sőt, kimondottan jó, és legalább megtudod mi mire jó. Vagy boss ME széria is jó. Boss ME-5 csúcs, 6 már nem annyira de simán használható, árulnak most 20é (bár sztem érdemes 5-re várni...), vagy ME25 is kúl, és van is eladó.
Ezekkel jól kitanulhatod hogy mi kell az elképzeléseidhez, és sokkal praktikusabbak mint sok kispedál. Azoknak is megvan a helye, de ha azt sem tudod milyen effekt kell Neked, felejtsd el!
Ha torzító kell, tech21 cuccai faszák. Tri Arc, vagy GT2 pl... Használtan 20 körül megállnak, és választhatsz fender/marshall/mesa jellegű torzítás közül, eladni sem nehéz őket. Kísérletezni jó.

Ha pedig már nagyon fogod tudni mi kell Neked, érdemes szétnézni magyar pedálkészítők között, hajszál pontosan ugyanazt megcsinálják fél, de van hogy negyed áron! Vagy érdemes moddoltatnod régebbit, amivel nem vagy valami miatt elégedett.
Member
Feb 11 2012 02:06am
Quote (Oberon_os @ Feb 9 2012 06:16pm)
Ez a következő gyöngyszem. Mit lehet erre írni? Hogy vegyél ebből már SPD pedált cipővel? Vagy ha klipsz kell akkor nagyon jó pl a shimano 105 szetből van, olcsóbban tutijó???
Viccet félretéve...
Milyen cuccod van? Mire lenne szükséged, milyen hangzásra? Egy pedál 30-40... Ebbe simán beleférnek a boutique pedálok, pl fulltone OCD, Keeley cuccok, ésatöbbi. De ahogy írták, ilyesmit felesleges venned (szerintem).
Egy hanglánc minden eleme (még a kábel is, még a poti is a gityódban, még a potin levő kondi is) beleszól a hangba. Épp ezért ésszerűen kell mindig lépésről-lépésre vásárolgatni, főleg olyan dolognál, amit nem tudod hogy kell-e, és hosszútávon maradni fog-e. Például, ha veszel 10-15e forintért egy értelmes kábelt (pl laboga, elixir...),azt nem kell cserélned, és kábel úgyis kell (hacsak nem váltasz wirelessre). Így tehát érdemes elején jó minőséget venned, egyszer.
Pedállal más a helyzet. Ha nem tudod mi kell, gondolom azt sem tudod, mi van, mi mit csinálj. Erre legjobb orvosság, ha kísérletezel! Vegyél használtan valami egyszerű multit - ha van erősítőd, amp szimulátor és hasonlók sem kellenek bele. Régit, mert azokban még volt anyag. Például a gitárbolt pont hun (boltot fordíjjad le angolra :D) árulnak ibanez PUE5-öt, ami egyben kompresszor, od/dist, chorus, flanger, delay... Egyik része sem rossz, sőt, kimondottan jó, és legalább megtudod mi mire jó. Vagy boss ME széria is jó. Boss ME-5 csúcs, 6 már nem annyira de simán használható, árulnak most 20é (bár sztem érdemes 5-re várni...), vagy ME25 is kúl, és van is eladó.
Ezekkel jól kitanulhatod hogy mi kell az elképzeléseidhez, és sokkal praktikusabbak mint sok kispedál. Azoknak is megvan a helye, de ha azt sem tudod milyen effekt kell Neked, felejtsd el!
Ha torzító kell, tech21 cuccai faszák. Tri Arc, vagy GT2 pl... Használtan 20 körül megállnak, és választhatsz fender/marshall/mesa jellegű torzítás közül, eladni sem nehéz őket. Kísérletezni jó.

Ha pedig már nagyon fogod tudni mi kell Neked, érdemes szétnézni magyar pedálkészítők között, hajszál pontosan ugyanazt megcsinálják fél, de van hogy negyed áron! Vagy érdemes moddoltatnod régebbit, amivel nem vagy valami miatt elégedett.

tegnap nézegettem a hangszerboltba, a srác azt mondta hogy érdemesebb egy ilyennel kezdeni:
http://www.hangszerarzenal.hu/components/com_virtuemart/shop_image/product/korgax5g.jpg

Funkciók:

58-féle REMS modellező effekt 6 szimultán effekttel (a zajszűrést beleértve), hangerőpedállal
16 drive/erősítőtípus és 10 hangládatípus a leginkább használt erősítő-hangzások szimulálására
Effektek széles skálája, amelyek felveszik a versenyt a külön erre a célra tervezett készülékekkel
Teljes paraméter-szerkeszthetőség minden effektre a 4 effektkategóriában (pre-, drive/erősítő-, moduláció- és delay/reverb-effektek)
Expression pedál a hangerő, wah vagy szinte bármelyik effektparaméter vezérlésével a korlátlan kifejezőkészségért
80 program azonnal előhívható program, 40 gyári és 40 saját beállítással, amelyben elmentheti kedvenc effektbeállításait
Beépített automaitkus kromatikus hangoló
Elemes vagy adapteres tápellátás (adapter külön kapható)
Member
Feb 11 2012 02:16am
Quote (TellMeBaby @ Feb 11 2012 10:06am)
tegnap nézegettem a hangszerboltba, a srác azt mondta hogy érdemesebb egy ilyennel kezdeni:
http://www.hangszerarzenal.hu/components/com%5Fvirtuemart/shop%5Fimage/product/korgax5g.jpg

Funkciók:

58-féle REMS modellező effekt 6 szimultán effekttel (a zajszűrést beleértve), hangerőpedállal
16 drive/erősítőtípus és 10 hangládatípus a leginkább használt erősítő-hangzások szimulálására
Effektek széles skálája, amelyek felveszik a versenyt a külön erre a célra tervezett készülékekkel
Teljes paraméter-szerkeszthetőség minden effektre a 4 effektkategóriában (pre-, drive/erősítő-, moduláció- és delay/reverb-effektek)
Expression pedál a hangerő, wah vagy szinte bármelyik effektparaméter vezérlésével a korlátlan kifejezőkészségért
80 program azonnal előhívható program, 40 gyári és 40 saját beállítással, amelyben elmentheti kedvenc effektbeállításait
Beépített automaitkus kromatikus hangoló
Elemes vagy adapteres tápellátás (adapter külön kapható)

Tok mindegy mit irnak, vedd meg oszt jonapot, de inkabb hasznaltat vegyel, eueket elobb utobb mindenki eladja, hangmester.hu-n tuti talalsz valamit
Member
Feb 13 2012 10:25am
Quote (daneeka10 @ Feb 11 2012 09:16am)
Tok mindegy mit irnak, vedd meg oszt jonapot, de inkabb hasznaltat vegyel, eueket elobb utobb mindenki eladja, hangmester.hu-n tuti talalsz valamit

nincs kedvem keresgélni használtat, inkább később veszek egy faszát
Member
Feb 13 2012 10:43am
Quote (TellMeBaby @ Feb 13 2012 06:25pm)
nincs kedvem keresgélni használtat, inkább később veszek egy faszát

Nincs fasza multi, egyenkent kell megvenned ezeket a szarokat, analog 4 eva
Go Back To Magyar Topic List
Prev1109110111112113117Next
Add Reply New Topic New Poll