d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar >
Poll > Kire Szavaznál > Ha Most Vasárnap
Prev1101112131417Next
Add Reply New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Member
Gold: 80.00
Nov 28 2017 12:25pm
Quote (josheide @ 28 Nov 2017 20:12)
Igazából ezek még mindig nagyon tág fogalmak, hogy politikai meg gazdasági rendszer, de megpróbálok nagy vonalakban ezekre is válaszolni.

A politikai rendszer ami az elmúlt 7 évben kialakult az minden, csak nem érdem. Inkább szégyen.

Egy rettentő ijesztő folyamat sokadik lépcsőjét látjuk, aminek a végállomása valami orosz féldiktatúrikus rendszer, ahol a tömegek hülyén tartásával és a propagandamédia felpörgetésével végtelenségig hatalmon lehet maradni.

A gazdasági rendszerünk sem stabil, csak annak a látszatát kelti az EUs pénzek elégetésével, és a német ipar kiszolgálásval. Ezer meg egy jobb módon lehetne ezt menedzselni, anélkül, hogy instabilitást vezetnénk be a rendszerbe.

A külpolitikánk számomra minden, csak nem tetszetős.

Oroszországhoz próbáljuk kötni magunk egy 3,500 MILLIÁRD forintos hitellel, amiből a legoptimistább számítások szerint is aligha térül meg belátható időn belül.

A kínai hitel ugyanilyen böszmeség. Az összes tanulmány a témában arrra mutat, hogy nem fog megtérülni a befektetés. Amúgy, ha érdekel a dolog, itt olvashatsz rola bovebben.

http://momentum.blog.hu/2017/05/06/a_belgradi_vasut_lesz_orbanek_negyes_metroja

A kínaiak végigkilincselték az ajánlatukkal az ÖSSZES EUs országot, és mindenhonnan kibaszták őket, mint macskát szarni. Mi meg ugrottunk a dologra.

Miért megy bele a kormány mégis ezekbe a gigaberuházásokba? Mert ezekből a legkönnyebb pénzeket visszacsorgatni, és a mostanra kurva nagyra dagadt klientúrát fenntartani.

Ha 2020-ban elapadnak az EUs források akkor pedig valami újból kell finanszírozni a csókosokat.

amúgy itt tomi leirta, hogy mi az igazi nagy probléma

egyszeruen nem fenntarthato ez a foldesuri rendszer ahogy mukodik a fidesz

This post was edited by Cpt_Ghost on Nov 28 2017 12:25pm
Member
Gold: 5,302.77
Nov 28 2017 12:29pm
Quote (BmA_BeMyAngel @ Nov 28 2017 07:11pm)
már ne haragudjál meg, de akkor ezentúl én nemis válaszolok a postjaidra miután aztmondtad hogy az egészségügynek közvetett gazdaságélénkítő hatása van, mert nem tudod miről beszélsz. nem 1 kutatást láttam hogy az egészségügyre költeni az egyébként nettó rohadtul negatívra jön ki gazdaságilag, de nem is lenne értelme másként hogyha belegondol az ember

ofc, tolják a full kretént a full kretén embereknek, mert rohadtul tehetségesek és értik hogy hogyan kell befolyásolni az egyébként is retardált embereket akik egyébként cigányoznának és a jobbikra szavaznának. de közben a tényleges politika amit folytatnak az nem náci, és ha nem ők tolnák a full retard sorosozást akkor csinálná más aki lehet komolyan is gondolná

Szóval szerinted teljesen rendben van, hogy az embereket egyre jobban elhülyítik, és miután Pista bácsi ledolgozta egy gyárban az egész életét, dögöljön is meg gyorsan, mert kár az egészségügyre pazarolni a pénzt. Építsünk helyette 100000 fős stadionokat 500 nézőnek, meg űrállomást Felcsútra. Mellé pedig vegyük fel az orosz meg a kínai hitelt, amit majd a következő évtizedekben az adófizetők pénzéből fizetünk vissza. Tényleg fasza ez így, soon 70'-80' évek gulyáskommunizmusa.

This post was edited by -joey- on Nov 28 2017 12:30pm
Member
Gold: 834.97
Nov 28 2017 12:30pm
Quote (josheide @ Nov 28 2017 07:22pm)
Elmentem, mert politikában jelenleg az én szintemen nem lehet dolgozni, csak ha megvan a politikai hátszeled.

Bármennyire is szeretnék Magyarországon segíteni, perpill kb 200 nettót ha tudnék keresni valami entry level melóval a magyar közszférában, annál meg egy kicsit többre vágyok.

Ettől még igenis fontosnak tartom, hogy kövessem, mi zajlik otthon. És igen, ki kell emelni mit basztak el mások, és fontos, hogy alternatívákat kínáljunk. Ezt hívják társadalmi haladásnak.

Ha mindig csak kiszolgálnánk a szavazói akaratot az a gyenge vezetés jele lenne, és soha semmi újat, hasznosat nem lehetne átvinni.

Én megértem, de rohadtul sajnálom azt a mélységü apátiát, amiben te vagy Máté. Néha lehetne benned egy kicsit több empátia...

Visszatérve lestatöccsére:

A Momentum mögött semmi brüsszeli pénz vagy befolyás nincs. Tényleg egy csapat huszonéves állt össze, hogy pártot csináljanak, és hát láthatjátok hol tartunk.

Ha nem hiszed, nagyon szívesen körbevezetlek a főhadiszállásunkon, ami egy pince a Rózsa utcában, amit a tagdíjainkból tartunk fenn... Szerintem aki azt látja megérti, hogy itt nem a pénz, hanem a lelkesedés hajtja az embereket.

abszolút nem vagyok apatikus, szerintem pont az olyanok apatikusak mint te akik elhúznak és aztán külföldről cryolnak hogy mennyire szar minden. (egyébként nem, mert ha valaki actually apátia érzelmi szinten van az meg se szólalna a témában, hanem csak beleszarna az egészbe, véleménye se lenne hanem szörnyen érezné magát. ettől te is és én is messze állunk)

én pozitívan tekintek arra ami jelenleg van, és a circle of influencemen belül maradok egyébként, mert már a 7 habits of highly effective people-ben is megírták hogy a highly effektiv emberek ott maradnak és nem kattognak olyanon amire semmi ráhatásuk nincsen

és nem, az rohadtul nem ráhatás hogy elmész külföldre mer szereted a zsozsókát és aztán amikor csak valaki meghallgat akkor elmondod hogy minden szar mer máshol sokkal jobban működik ez is meg az is meg amaz is
Member
Nov 28 2017 12:35pm
Quote (Cpt_Ghost @ Nov 28 2017 07:25pm)
amúgy itt tomi leirta, hogy mi az igazi nagy probléma
http://www.youtube.com/watch?v=rStL7niR7gs
egyszeruen nem fenntarthato ez a foldesuri rendszer ahogy mukodik a fidesz

srácok, ne vicceljetek már. az egész régióban hasonló a növekedés, mindenhol elfog apadni az eus támogatás, mindenhol ugyanaz a shit lesz nem csak itt. (inb4 megszakértés hogy nem mer a szlovákok 10%al kevesebb támit kapnak és 0,5el nagyobb a gdpjük [warning: nem tényszerű számok csak hasraütés] és ezér ők nemis lesznek szarban, pedig csak kisebb szarban lesznek) de azért persze ezis orbán hibája

Quote (-joey- @ Nov 28 2017 07:29pm)
Szóval szerinted teljesen rendben van, hogy az embereket egyre jobban elhülyítik, és miután Pista bácsi ledolgozta egy gyárban az egész életét, dögöljön is meg gyorsan, mert kár az egészségügyre pazarolni a pénzt. Építsünk helyette 100000 fős stadionokat 500 nézőnek, meg űrállomást Felcsútra. Mellé pedig vegyük fel az orosz meg a kínai hitelt, amit majd a következő évtizedekben az adófizetők pénzéből fizetünk vissza. Tényleg fasza ez így, soon 70'-80' évek gulyáskommunizmusa.

nem mondhatod komolyan, hogy a 80 IQ-s balfaszt a plakát hülyíti el, és nem alapból hülye és azér szopja be a hülyeséget. az ilyen emberek mindenhol segghülyék, csak max fidesz nemzeti konzi helyett konteós fórumokat böngésznek és postolgatják hogy a föld az lapos. persze kérdés hogy mennyire jóízlésű dolog az hogy a fidesz beletolja az arcunkba hogy mennyire retardáltak az emberek, de az fix hogy kibaszottul effektív szavazatszerzésre. max annyi történt hogy egy felszín alatt levő "problémát" (ami egyébként nemtom nevezhető-e problémának mer hülyék mindenhol vannak és nemtudsz vele micsinálni, lásd trump is hogy nyert a GECINAGYPÉLDAKÉP USÁBAN) a felszínre hozott és teis láthatod premier plánban

This post was edited by BmA_BeMyAngel on Nov 28 2017 12:35pm
Member
Gold: 33,265.80
Nov 28 2017 12:35pm
Quote (BmA_BeMyAngel @ 28 Nov 2017 19:30)
abszolút nem vagyok apatikus, szerintem pont az olyanok apatikusak mint te akik elhúznak és aztán külföldről cryolnak hogy mennyire szar minden. (egyébként nem, mert ha valaki actually apátia érzelmi szinten van az meg se szólalna a témában, hanem csak beleszarna az egészbe, véleménye se lenne hanem szörnyen érezné magát. ettől te is és én is messze állunk)

én pozitívan tekintek arra ami jelenleg van, és a circle of influencemen belül maradok egyébként, mert már a 7 habits of highly effective people-ben is megírták hogy a highly effektiv emberek ott maradnak és nem kattognak olyanon amire semmi ráhatásuk nincsen

és nem, az rohadtul nem ráhatás hogy elmész külföldre mer szereted a zsozsókát és aztán amikor csak valaki meghallgat akkor elmondod hogy minden szar mer máshol sokkal jobban működik ez is meg az is meg amaz is

Igenis apatikus vagy. Szerintem még ha kicsi is, de lehet hatásom a rendszerre.

És kurvasokat dolgozok a Momentumban, azért, hogy reális alternatívájává válhassunk a Fidesznek.

Haza szeretnék menni, asap.
Member
Nov 28 2017 12:38pm
ja meg amúgy bevallanám hogy én voltam az az 1etlen ember aki az LMP-re nyomott, mert Szél Bernadett szerintem actually 1 tökös nő akit érdekel az ország sorsa és aki tényleg dolgozik és nem fél meg sumákol. ha joseide tamás lenne a momentum miniszterelnök jelöltje (no offense tomi tudod hogy szeretlek) akkor se szavaznék a momentumra, mer elhúzott külföldre és nem itt akarja jobbá tenni a dolgokat mivel a zsozsóka fontosabb. persze nem hibáztatom, ha nem dolgozhatnék multinál csak magyar cégnél és folyamatosan egyre korruptabbá kéne válnom, énis eltakarodnék valszleg
Member
Gold: 80.00
Nov 28 2017 12:42pm
Quote (BmA_BeMyAngel @ 28 Nov 2017 20:35)
srácok, ne vicceljetek már. az egész régióban hasonló a növekedés, mindenhol elfog apadni az eus támogatás, mindenhol ugyanaz a shit lesz nem csak itt. (inb4 megszakértés hogy nem mer a szlovákok 10%al kevesebb támit kapnak és 0,5el nagyobb a gdpjük [warning: nem tényszerű számok csak hasraütés] és ezér ők nemis lesznek szarban, pedig csak kisebb szarban lesznek) de azért persze ezis orbán hibája

nem mondhatod komolyan, hogy a 80 IQ-s balfaszt a plakát hülyíti el, és nem alapból hülye és azér szopja be a hülyeséget. az ilyen emberek mindenhol segghülyék, csak max fidesz nemzeti konzi helyett konteós fórumokat böngésznek és postolgatják hogy a föld az lapos. persze kérdés hogy mennyire jóízlésű dolog az hogy a fidesz beletolja az arcunkba hogy mennyire retardáltak az emberek, de az fix hogy kibaszottul effektív szavazatszerzésre. max annyi történt hogy egy felszín alatt levő "problémát" (ami egyébként nemtom nevezhető-e problémának mer hülyék mindenhol vannak és nemtudsz vele micsinálni, lásd trump is hogy nyert a GECINAGYPÉLDAKÉP USÁBAN) a felszínre hozott és teis láthatod premier plánban

Itt én arra próbálok utalni, hogy nagyon nagy költség fenntartani a jelenlegi hatalmi rendszert ami stabillá teszi a fideszt és egyszercsak nem lesz ezt miből finanszírozni
más országogban ez nincs így mo-n kívül, legalábbis nem ennyire durva
Member
Gold: 5,302.77
Nov 28 2017 12:42pm
Quote (BmA_BeMyAngel @ Nov 28 2017 07:35pm)

Na jó, asszem ez már csak bait.
Member
Nov 28 2017 12:43pm
Quote (josheide @ Nov 28 2017 07:35pm)
Igenis apatikus vagy. Szerintem még ha kicsi is, de lehet hatásom a rendszerre.

És kurvasokat dolgozok a Momentumban, azért, hogy reális alternatívájává válhassunk a Fidesznek.

Haza szeretnék menni, asap.

most ez ilyen ezoterikus pszeudoscience faszság bullshit lesz de ezen a modellen (ami egyébként relative fasza, 1 pszichiáter consciousness kutató csinálta akinek voltak kettyói de ez a modell cool) szeretném elmagyarázni hogy miért nem lehetek apatikus:

nézd meg mennyire lent van az apátia a skálán. ha elmész 1 szanatóriumba akkor láthatsz sok apatikus embert. ha apatikus lennék, az ágyból sem tudnék kikelni, nemhogy sikeres életet folytatni a világban. pls ne ismételgesd ezt mer attól hogy perszonálolsz még nemlesz igazad, max ami lehet az az hogy félreérted amit mondok

Quote (-joey- @ Nov 28 2017 07:42pm)
Na jó, asszem ez már csak bait.

nem bait, kérlek érveljél hogy miért nincsen igazam

This post was edited by BmA_BeMyAngel on Nov 28 2017 12:44pm
Member
Gold: 17,767.00
Nov 28 2017 12:43pm
Quote (BmA_BeMyAngel @ Nov 28 2017 08:38pm)
ja meg amúgy bevallanám hogy én voltam az az 1etlen ember aki az LMP-re nyomott, mert Szél Bernadett szerintem actually 1 tökös nő akit érdekel az ország sorsa és aki tényleg dolgozik és nem fél meg sumákol. ha joseide tamás lenne a momentum miniszterelnök jelöltje (no offense tomi tudod hogy szeretlek) akkor se szavaznék a momentumra, mer elhúzott külföldre és nem itt akarja jobbá tenni a dolgokat mivel a zsozsóka fontosabb. persze nem hibáztatom, ha nem dolgozhatnék multinál csak magyar cégnél és folyamatosan egyre korruptabbá kéne válnom, énis eltakarodnék valszleg

egesz jo videokat tudok tokos nokrol wink.gif

ITT: az elet remenytelen es a korrupcio megallithatatlan. hogyan pusztitsuk el ezt a civilizaciot es hogyan biztositsuk hogy a kovetkezo jobb lesz?
Go Back To Magyar Topic List
Prev1101112131417Next
Add Reply New Topic New Poll