d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar >
Poll > Szerinted E-sport A League Of Legends? > Az évszázad Pollja
Prev1101112131417Next
Add Reply New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Member
Gold: 0.00
Sep 12 2017 04:48am
streamel a vilag legjobb zergje

https://www.twitch.tv/qkrfuddn0
Member
Gold: 33,265.80
Sep 12 2017 04:49am
Quote (Cpt_Ghost @ 12 Sep 2017 10:49)
afaik erre igy nem kepes

mindenesetre szerintem konnyen outsmartolja az ember a gepet perpillanat, csak mechanika teren van hatalmas elonye a gepnek, de mivel az cappelve van egy emberi maximumra
sztem elobb utobb megfogja tudni verni innovationt egy gep, csak az mar skynet tier lesz, azelott nem nagyon hiszem :D

Az a baj, hogy ahhoz, hogy ezt megértsd magasabb matek és legalább jópár óra játékelmélet kéne.

Perfect Bayesian equilibriumról nézz meg egy-két youtube videót talán....

És nem értem, hogy miért akarod mindig cappelni az APMet emberi szintre, ha állítod, hogy részben az a fajta mechanikai nehézség teszi igazán sporttá a Starcraftot más játékokkal szemben.
Member
Gold: 21,598.00
Sep 12 2017 04:53am
Quote (Cpt_Ghost @ 12 Sep 2017 12:48)
de epp ezaz, hogy itt nagyon ritkan van olyan, hogy minden informacio birtokaban vagy.
ez a kulonbseg a go es az sc kozott ai research szempontjabol.

jo hát én semmit nem értek a starcrafthoz, meg nyilván a go meg sakk meg 1v1 sf mid sokkal egyszerűbb mint egy full starcraft game, de szerintem ez is egy megoldható probléma, főleg ha mondjuk az opponense ellen van többezer replay amit tud analizálni. az egyetlen dolog amit nem látok megoldhatónak, hogy az ilyen ritkán használt cheese stratok ellen tudjon normálisan játszani
Member
Gold: 80.00
Sep 12 2017 04:54am
Quote (josheide @ 12 Sep 2017 12:49)
Az a baj, hogy ahhoz, hogy ezt megértsd magasabb matek és legalább jópár óra játékelmélet kéne.

Perfect Bayesian equilibriumról nézz meg egy-két youtube videót talán....

És nem értem, hogy miért akarod mindig cappelni az APMet emberi szintre, ha állítod, hogy részben az a fajta mechanikai nehézség teszi igazán sporttá a Starcraftot más játékokkal szemben.

nem én akarom, ők csinálták így.
amugy nyugodtan belinkelheted a videókat, megtekinteném

azért cappelték egyébként az apm-et (nem emlekszem pontosan mennyiben, de 300 korul), mert egy primitív script is tudna 1500 apmmel játszani, ami kivesz egy fontos decision makinget a játékból, hogy mire költöd el az actionjaidet.

meg hát egy ilyen marine split ellen sok értelme nem lenne mondjuk zerggel játszani, ember ezt nem csinálja meg, számítógépnek meg nem egy nagy dobás megcsinálni
Member
Gold: 17,767.00
Sep 12 2017 04:54am
Quote (Cpt_Ghost @ Sep 12 2017 12:48pm)
de epp ezaz, hogy itt nagyon ritkan van olyan, hogy minden informacio birtokaban vagy.
ez a kulonbseg a go es az sc kozott ai research szempontjabol.

teljesen mindegy hogy az informacio mekkora reszet birtoklod (egy sokmindentol fuggo minimumon tul)

abbol tudsz kovetkeztetni, eshetosegeket felallitani, osszehasonlitani korabbi jatekokkal meg valoszinuleg meg 25 fajta dolgot ami nekem nemigen jutna eszembe - a lenyeg hogy korlatozott informacio alapjan is tudsz donteseket hozni

a valosagban sem vagy az informacio 100%-nak birtokaban, mindenhez tartozik bizonytalansag
Member
Sep 12 2017 04:57am
Quote (SteelMeetsSteel @ 12 Sep 2017 12:54)
teljesen mindegy hogy az informacio mekkora reszet birtoklod (egy sokmindentol fuggo minimumon tul)

abbol tudsz kovetkeztetni, eshetosegeket felallitani, osszehasonlitani korabbi jatekokkal meg valoszinuleg meg 25 fajta dolgot ami nekem nemigen jutna eszembe - a lenyeg hogy korlatozott informacio alapjan is tudsz donteseket hozni

a valosagban sem vagy az informacio 100%-nak birtokaban, mindenhez tartozik bizonytalansag

nyilvan tudsz donteseket hozni, en is megteszem, csak a go/sakk es az sc-vel valo research kozotti kulonbseget akarom ezzel elmondani, hogy ilyet azert nem nagyon csinaltak meg ai researchben, erted.
Member
Gold: 122.92
Sep 12 2017 05:10am
Quote (Cpt_Ghost @ Sep 12 2017 12:57pm)
nyilvan tudsz donteseket hozni, en is megteszem, csak a go/sakk es az sc-vel valo research kozotti kulonbseget akarom ezzel elmondani, hogy ilyet azert nem nagyon csinaltak meg ai researchben, erted.

tenyleg nem értem melyik része az a játéknak ami megakadályozná h egy ai jó legyen benne
végtelen mindgamet meg taktikát fog ismerni veled szemben, 1998 töl fogva minden egyes játékban meghozott döntés kimenetelét és azok egymásra gyakorolt hatását fogja egy hatalmas adathalmazként látni amiből bármikor elő tudja huzni bármelyiknek a legmegfelelőbb counterjét is
<most a számitási kapacitástol ha eltekintünk>
oké h van fog of war, de ő látatlanba fogja tudni az összes variációt amit te megtehettél az első worker spawn óta és a számára legveszélyesebbekre felkészül, amit tud hogy alapbol ownolni fog (mivel közben ő is egy flawless taktikát fog kivitelezni hiba nélkül) azt meg kisebb priora rakja
arrol nem beszélve hogy mig az első 10 v 100 alkalommal megverheted valami olyan innovativ dologgal _amit még soha senki nem csinált és célrevezető is_ de azután már arra is "immunis lesz"
oké hogy ez nagyon sok variáns és ezért kell neki még pár év, de a végén összehasonlithatatlanul több ismerete lesz a játékról meg arról hogy mik a jó döntések mint neked
Member
Sep 12 2017 05:12am
Quote (cowding @ 12 Sep 2017 13:10)
tenyleg nem értem melyik része az a játéknak ami megakadályozná h egy ai jó legyen benne
végtelen mindgamet meg taktikát fog ismerni veled szemben, 1998 töl fogva minden egyes játékban meghozott döntés kimenetelét és azok egymásra gyakorolt hatását fogja egy hatalmas adathalmazként látni amiből bármikor elő tudja huzni bármelyiknek a legmegfelelőbb counterjét is
<most a számitási kapacitástol ha eltekintünk>
oké h van fog of war, de ő látatlanba fogja tudni az összes variációt amit te megtehettél az első worker spawn óta és a számára legveszélyesebbekre felkészül, amit tud hogy alapbol ownolni fog (mivel közben ő is egy flawless taktikát fog kivitelezni hiba nélkül) azt meg kisebb priora rakja
arrol nem beszélve hogy mig az első 10 v 100 alkalommal megverheted valami olyan innovativ dologgal _amit még soha senki nem csinált és célrevezető is_ de azután már arra is "immunis lesz"
oké hogy ez nagyon sok variáns és ezért kell neki még pár év, de a végén összehasonlithatatlanul több ismerete lesz a játékról meg arról hogy mik a jó döntések mint neked

ez nem igy mukodik sajnos, nincs ilyen, hogy a szamomra legveszelyesebbekre felkeszulok, mert 1-1 allin (jol executolva) kozott olyan kulonbsegek vannak, hogyha egy turretet 4 hexxel odebb rakok le akkor kikaptam, nagyjabol mindent mashogy kell fogni, ha meg te bedefelsz, de o meg nem committol ra, akkor meg economic hatranyban leszel hozza kepest es azert szopodbe
iszonyatosan komplex ez
Member
Gold: 122.92
Sep 12 2017 05:15am
Quote (Cpt_Ghost @ Sep 12 2017 01:12pm)
ez nem igy mukodik sajnos, nincs ilyen, hogy a szamomra legveszelyesebbekre felkeszulok, mert 1-1 allin (jol executolva) kozott olyan kulonbsegek vannak, hogyha egy turretet 4 hexxel odebb rakok le akkor kikaptam, nagyjabol mindent mashogy kell fogni, ha meg te bedefelsz, de o meg nem committol ra, akkor meg economic hatranyban leszel hozza kepest es azert szopodbe
iszonyatosan komplex ez

de ismerni fogja az összes lehetséges turret lerakást az összes lehetséges allin fényében és oda fogja rakni ahol a legnagyobb %-ban gamenyerő volt
most beszélhetünk arrol, hogy nem lesz 100% winrateje, mert az lehetetlen, mint mondjuk Hs-ben, de ettöl még jobb lesz mint mindenki más, ha csak 1-2% winratevel is
Member
Sep 12 2017 05:24am
Quote (cowding @ 12 Sep 2017 13:15)
de ismerni fogja az összes lehetséges turret lerakást az összes lehetséges allin fényében és oda fogja rakni ahol a legnagyobb %-ban gamenyerő volt
most beszélhetünk arrol, hogy nem lesz 100% winrateje, mert az lehetetlen, mint mondjuk Hs-ben, de ettöl még jobb lesz mint mindenki más, ha csak 1-2% winratevel is

meh most ebedelek, de ennel kicsit komplexebb a tortenet
de nagyon egyszeruen mindgame az egesz egy bizonyos ponttol (es nyilvan ott van ertelme human vs ai tortenetnek) es sztem mindgameben nem tud megverni az ai.

This post was edited by Cpt_Ghost on Sep 12 2017 05:24am
Go Back To Magyar Topic List
Prev1101112131417Next
Add Reply New Topic New Poll