Quote (TresholdOfUniverse @ 25 May 2017 17:32)
3. Kiskaput nyit a szelsosegek fele. Transzexualitas es egy sor olyan dolog ami nem csak a haloszobaban mutatkozik meg - es egy sor tovabbi problemat vet fel.
Ez az egy olyan téma, amivel még én se tudok igazán mit kezdeni, pedig sokat gondolkodtam róla.
Mármint elvi szinten értem, hogy igazából egy transszexuális ember nem kéne, hogy sokkal problémásabb legyen, mint egy meleg, de mégis úgy érzem, hogy ez az egész valahogy messze radikálisabb jelenség.
Melegnek lenni végső soron természetes. Az állatvilágban nagyon sok fajnál megfigyelhető a dolog. Az, hogy kit szeretsz az pedig végső soron a te dolgod.
De hogy a nemi identitásod annyira fontos legyen neked hogy hormonkezelésnek és műtéteknek vesd alá magad, az nekem valahogy felfoghatatlan.
Pláne ha figyelembe vesszük ezeknek a pénzügyi vonzatát, és hogy ennek a terhét aztán ki fogja viselni...
Igazából itt már bejön egy pár igazán nehéz dilemma:
Ha tudnád kezelni, pl. gógyszerekkel a transszexuálisokat akkor etikus lenne-e kezelni őket, vagy elfogadjuk, hogy ez is egy oké dolog? Etikus lenne egy orvostól nemváltoztató műtétet végrehajtani egy emberen, ha tudná, hogy ez az egész kezelhető máshogy?
És ebben a kérdésben pl. tök konzervatív állásponton vagyok, mert én kezelném a dolgot. Úgy érzem túl sok belső és külső negatívuma van a transszexualitásnak.
De akkor feltehetnénk egy még nehezebb a kérdést, hogy és a melegekkel mi a helyzet?
Ha létezne egy "kúra" a homoszexualitásra, akkor azt etikus lenne-e használni, vagy elfogadjuk, hogy ilyennek teremtett minket Isten vagy az evolúció és örülünk a sokszínűségünknek?
Na ezek az igazán nehéz kérdések.