d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Értékeld Az életed > Xd
Prev1101112131423Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 26.00
Mar 24 2016 04:34pm
Quote (kusziyoker @ 24 Mar 2016 23:10)
Félreérted, a diplomások egyáltalán nem lúzerek, én is elkezdtem az egyetemet jól bele is buktam. Minden tiszteletem annak aki elvégzi és egy olyan munkája lehet amire vágyott. Csak annyit akartam azzal mondani, hogy aki kötött helyen dolgozik annak van fix mondjuk bruttó 300ezres fizetése. Én ezt nem mondhatom el mert van olyan hétvége ahol 2m is összejött már és utána mondjuk egy-két hónapig semmi, mint a téli időszak.

(Az meg hogy szülők vették a lakást azért nem akarok reagálni, mert tudom hogy milyen gáz a világ, hogy egy 10milliós lakást is milyen nehéz egy embernek összeszedni, még ha nekem 5-6év alatt össze is jött)

Igen mezőgazdasággal foglalkozok és nem felvásárolok. csak hogy érthető legyen a munkám, a héten, műtrágyát szórtam, előkészítettem a földeket, voltam kétszer piacon, megfogasoltam a fokhagymát, szántottam egy 5,5ha-os részt, talajfertőtlenítőztem.

Szóval nekem is meg volt a lehetőségem, hogy mérnök legyen, sajnos elbasztam a sulit, majd 3évig lehúztam egy gyárban flexibilis műszakban és igen közben csak piacra járni volt időm. Most viszont otthagytam és megkaptam azt a lehetőséget, hogy fater átadja a tudást amitől jelenleg kb. az ország legszebb fokhagymáját áruljuk (persze pici túlzással)
De ha számokba nézzük, egy zsák fokhagyma 6k ft és ma eladtam 100at másfél óra alatt, ebben az oda-vissza út is benne van) 5kilós egy zsák és volt belőle 3000mázsa (persze ebből van rossz is meg az ár se állandó)

És sry hogy így belementem a témába , csak tudatni akarom hogy ez igen szüleim érdeme, hogy itt tartok, viszont akkor lennék nagyképű barom, ha ott a lehetőség és nem használom ki.

Ugy is megerne ha nem magad muvelned a foldet? Pl ha csak ilyen csendes tars lennel, 50%ban mondjuk.

/E how to into mezőgazdasági profit ugy hogy csak penzt kelljen beleadni, idot ne

This post was edited by ace07 on Mar 24 2016 04:36pm
Member
Gold: 794.44
Mar 24 2016 04:41pm
Quote (ace07 @ 24 Mar 2016 23:34)
Ugy is megerne ha nem magad muvelned a foldet? Pl ha csak ilyen csendes tars lennel, 50%ban mondjuk.

Hát nem igazán, mivel fater már kifele tekinget a munkából, több mint 30 éve ezt csinálja. Beallna fele ekkora mennyiségre es azzal bőven megél. Mivel szeretnék egyszer én is egy családot át kell vennem a tudást utána magam csinálom. Bár nem is tudom mire gondolsz a csendes tars dologgal. Apám csinalna én meg nezem a fotelbol?

Persze lehet úgy is hogy minden munkát valakivel megcsibaltatsz, sokan igy vannak. De ha szamokba beszélünk Te magadnak kihuzod a gyökeret napi 30ezer ami az üzemanyag mondjuk 5ha-on mas bérbe megcsinalja 8k-ert láncát ami 1ha az kb 24lanc. Mondjuk szar az aru keresel az egeszen 1-1,5milliot es kb rajossz hogy elbasztal egy evet a semmiert

Vagy ott a búza mondjuk egy nagyobb teruletet a kombajnos learat 2-4millaert vagy veszel egy kombajnt 50millaert es megcsinalod magad.

A mezőgazdaságban 10mill=0ft csak ha az arányokat nézzük

This post was edited by kusziyoker on Mar 24 2016 04:51pm
Member
Mar 24 2016 04:59pm
Quote (kusziyoker @ 24 Mar 2016 23:41)
Hát nem igazán, mivel fater már kifele tekinget a munkából, több mint 30 éve ezt csinálja. Beallna fele ekkora mennyiségre es azzal bőven megél. Mivel szeretnék egyszer én is egy családot át kell vennem a tudást utána magam csinálom. Bár nem is tudom mire gondolsz a csendes tars dologgal. Apám csinalna én meg nezem a fotelbol?

Persze lehet úgy is hogy minden munkát valakivel megcsibaltatsz, sokan igy vannak. De ha szamokba beszélünk Te magadnak kihuzod a gyökeret napi 30ezer ami az üzemanyag mondjuk 5ha-on mas bérbe megcsinalja 8k-ert láncát ami 1ha az kb 24lanc. Mondjuk szar az aru keresel az egeszen 1-1,5milliot es kb rajossz hogy elbasztal egy evet a semmiert

Vagy ott a búza mondjuk egy nagyobb teruletet a kombajnos learat 2-4millaert vagy veszel egy kombajnt 50millaert es megcsinalod magad.

A mezőgazdaságban 10mill=0ft csak ha az arányokat nézzük

:( akkor nem eri meg foldet muveltetni. Berbeadas meg kockazatosabb gondolom.

This post was edited by ace07 on Mar 24 2016 04:59pm
Member
Gold: 794.44
Mar 24 2016 05:02pm
Quote (ace07 @ 24 Mar 2016 23:59)
:-( akkor nem eri meg foldet muveltetni. Berbeadas meg kockazatosabb gondolom.

Berbeadas az egyik legjobb penzkereset olyannak akinek mas meloja van. Egy 5ha-os foldet 300-400ezer eves berletert ki lehet adni de ez fugg a fold aranykoronajatol meg az azévi 1mazsa búza áráról. Viszont a mai vilagban képtelenség foldet venni az egyik legnagyobb érték es ezt mindenki tudja akinek van.
Plusz az allami foldeket iden elarvereztek igy mar azt se lehet megvenni

This post was edited by kusziyoker on Mar 24 2016 05:04pm
Member
Mar 24 2016 05:28pm
Quote (kusziyoker @ 25 Mar 2016 00:02)
Berbeadas az egyik legjobb penzkereset olyannak akinek mas meloja van. Egy 5ha-os foldet 300-400ezer eves berletert ki lehet adni de ez fugg a fold aranykoronajatol meg az azévi 1mazsa búza áráról. Viszont a mai vilagban képtelenség foldet venni az egyik legnagyobb érték es ezt mindenki tudja akinek van.

http://www.jofogas.hu/somogy/Csokoly_kulteruleten_25_Ha_szanto_es_erdo_egyben_tulajdonostol_elado__46671705.htm?first=1

Ez föld és eladó.

Gondolom fos lehet a minősége meg a halál faszán van azért csak ennyi.

This post was edited by ace07 on Mar 24 2016 05:29pm
Member
Gold: 6,373.20
Mar 24 2016 05:32pm
Member
Gold: 343.00
Mar 24 2016 05:37pm
Quote (kusziyoker @ Mar 24 2016 11:02pm)

de ez miért van
félnek h jön a háború azt nem lesz mit enni vagy wat

fideszmaffia jól betárazott akkor btw
Member
Gold: 0.92
Mar 24 2016 05:44pm
most én nem kuszit akartam megbantani csak itt rendszeresen havi 100k de legyen 200k fizetéssel gyakornokok eloadjak h SAJÁT házat vettek amikor az 10-20milla és megelessel kb 0ra jönnének ki. Közben meg a kőgazdag szülők odatolták miközben ő fuvezett meg bebaszott egész évben. Na ez felzavarja a jakabjaimat. Persze ezzel sincs semmi baj de hagyjuk már a saját házam témát
Member
Gold: 0.00
Mar 24 2016 05:49pm
sok ember itt nem lát túl a házon

oké kaptak a szülőktől, és?
azt fenn is kell tartani, enni is kell, nyilván a szülők legnagyobb gondja hogy a gyerekeiknek minden feltétel biztosított legyen
valaki egyetemet fizet x vagy xx évig, valaki lakást vesz a fiának

nem tudom miért ilyen felkapott itt a lakás téma, ha valaki azzal henceg hogy a szülei vettek neki lakást, inkább örüljön hogy nem szülők nélkül/idős szülőkkel van akik nem tudják már támogatni
Member
Gold: 80.00
Mar 25 2016 12:23am
Quote (kusziyoker @ 24 Mar 2016 23:10)
Félreérted, a diplomások egyáltalán nem lúzerek, én is elkezdtem az egyetemet jól bele is buktam. Minden tiszteletem annak aki elvégzi és egy olyan munkája lehet amire vágyott. Csak annyit akartam azzal mondani, hogy aki kötött helyen dolgozik annak van fix mondjuk bruttó 300ezres fizetése. Én ezt nem mondhatom el mert van olyan hétvége ahol 2m is összejött már és utána mondjuk egy-két hónapig semmi, mint a téli időszak.

(Az meg hogy szülők vették a lakást azért nem akarok reagálni, mert tudom hogy milyen gáz a világ, hogy egy 10milliós lakást is milyen nehéz egy embernek összeszedni, még ha nekem 5-6év alatt össze is jött)

Igen mezőgazdasággal foglalkozok és nem felvásárolok. csak hogy érthető legyen a munkám, a héten, műtrágyát szórtam, előkészítettem a földeket, voltam kétszer piacon, megfogasoltam a fokhagymát, szántottam egy 5,5ha-os részt, talajfertőtlenítőztem.

Szóval nekem is meg volt a lehetőségem, hogy mérnök legyen, sajnos elbasztam a sulit, majd 3évig lehúztam egy gyárban flexibilis műszakban és igen közben csak piacra járni volt időm. Most viszont otthagytam és megkaptam azt a lehetőséget, hogy fater átadja a tudást amitől jelenleg kb. az ország legszebb fokhagymáját áruljuk (persze pici túlzással)
De ha számokba nézzük, egy zsák fokhagyma 6k ft és ma eladtam 100at másfél óra alatt, ebben az oda-vissza út is benne van) 5kilós egy zsák és volt belőle 3000mázsa (persze ebből van rossz is meg az ár se állandó)

És sry hogy így belementem a témába , csak tudatni akarom hogy ez igen szüleim érdeme, hogy itt tartok, viszont akkor lennék nagyképű barom, ha ott a lehetőség és nem használom ki.

a te erdemed, hogy itt tartasz, csak volt egy lehetoseged a szuleid altal, te meg eltel vele.
Quote (kusziyoker @ 25 Mar 2016 00:02)

ez meg true, vasarolgatunk mi is

This post was edited by Cpt_Ghost on Mar 25 2016 12:26am
Go Back To Magyar Topic List
Prev1101112131423Next
Add Reply New Topic New Poll