d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar >
Poll > Extant
Prev1101112131419Next
Add Reply New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Dec 2 2014 03:33am
Quote (RiNGiSpiLeR @ 2 Dec 2014 08:34)
Hmm... két ember miért csak úgy tudna egy témával kapcsolatban vitatkozni, hogy az átcsapjon személyeskedésbe és egymás hülyének nézésébe?
Ga érvelek, akkor a látásmódod/véleményed ellen teszem, sohasem ellened.

De a kérdéseidre válaszolva... szerintem azért van lelke csak az embernek, mert az ember az egyetlen, aki tisztában van a saját létezésével. Egy állat lehet bármilyen okos, ösztönből cselekszik. Elmélegi síkon nem foglalkozik magával a létezésével, egyszerűen csak él/túl él.

Az autisták meg szellemi fogyatékosok, ami igazából arra is céloz, hogy egy fizikális (testi) rendellenesség miatt nem képesek arra, ami egyébként egészségesen nem okozna gondot.
Egészséges egyedekről beszélgettünk, nem sérültekről.

ugyanúgy ösztönből cselekszünk, csak ezt még megfejeljük azzal, hogy a jól működő ösztöneinket agyonvágjuk rosszul működő "józan ésszel"
elkezdtük megsütni a húst, és úgy sokkal könnyebben fel tudtuk dolgozni a fehérjét
jött az über advanced pattern recognition (amit cpt írt), és bumm, hirtelen csak kérdéseink voltak, válaszok meg egy sem -- miért halnak meg az emberek, mi van előtte, minek hívjuk ami közben van, mi van utána -- és kovácsoltunk is magunknak lelket, meg kézenfekvő válaszokat

közben rájöttem hogy ez azért zavar engem ennyire, mert az állatokat sok esetben többre tartom mint az embereket, és kicsit szembe megy ez azzal hogy "nincs lelkül"
mert a lélek nekem nem több mint egy pozitív melléknév amit arra aggasztok akiről úgy gondolom, hogy megérdemli -- szerinted micsoda, ha definiálni kéne?

de csak hogy visszatérjünk a "tisztában van a létezésével" dologra is:
- egy csomó állat megsiratja a halottait
- macs 2 hétig haldoklott, mozdulni se tudott szegény.. elővettem a dobozát, és olyan erőre kapott hogy alig bírtuk ketten belerakni, ellenkezett, pontosan tudta hogy mi következik :cry: eléggé tisztában volt a létezésével, ha engem kérdezel
Member
Gold: 13,000.00
Dec 2 2014 03:41am
420 utan amugy en mindig ilyenekre is ratorzulok

:wacko:

This post was edited by Flutter on Dec 2 2014 03:41am
Member
Dec 2 2014 03:43am
Quote (Anarkin @ Dec 2 2014 10:33am)
- macs 2 hétig haldoklott, mozdulni se tudott szegény.. elővettem a dobozát, és olyan erőre kapott hogy alig bírtuk ketten belerakni, ellenkezett, pontosan tudta hogy mi következik :cry: eléggé tisztában volt a létezésével, ha engem kérdezel

kajak azt hiszed hogy a macskad tudta hogy altatni vitted?
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Dec 2 2014 03:45am
Quote (Flutter @ 2 Dec 2014 10:43)
kajak azt hiszed hogy a macskad tudta hogy altatni vitted?

soha nem volt baja azzal hogy berakjuk a kosarába, most meg hirtelen erősebb volt mint a betegség előtt, alig bírtuk belepréselni, és ordított, stb

szóval lehet hogy csak úgy éltem meg, mert kivoltam, de igen, nekem kurvára úgy tűnt tisztában van a dolgokkal
Member
Dec 2 2014 03:46am
Quote (Anarkin @ Dec 2 2014 10:45am)
soha nem volt baja azzal hogy berakjuk a kosarába, most meg hirtelen erősebb volt mint a betegség előtt, alig bírtuk belepréselni, és ordított, stb

szóval lehet hogy csak úgy éltem meg, mert kivoltam, de igen, nekem kurvára úgy tűnt tisztában van a dolgokkal

koszonom az interjut
Member
Gold: 0.00
Dec 2 2014 03:49am
Quote (Flutter @ 2 Dec 2014 10:46)
koszonom az interjut

hat ha azt nem is, hogy konkreatan altatni, de azt siman erezhette, hogy a vegjatek kovetkezik
Member
Gold: 33,265.80
Dec 2 2014 05:17am
Quote (ZaturekManfred @ 2 Dec 2014 09:33)
Érdekes. Ahhoz milyen mintát kötsz, hogy felnevelsz egy értelmi fogyatékost, vagy gondozol egy nyaktól lefelé béna embert? Az állatok, vagy az általad nevezett ösztönlények a gyengéket veszni hagyják illetve gondoskodnak arról, hogy a gyengébb genetikai tulajdonságok ne öröklődjenek.

Sok betegseget mar a terhesseg soran ki tudunk szurnyi es ezeket az embriokat abortaljuk. --> a gyengeket veszni hagyjuk

Annyira kenyelmes korulmenyeket teremtettunk magunknak az elmult evezredek alatt, hogy mar a gyengeket is eletben tudjuk tartani.
Member
Gold: 343.00
Dec 2 2014 05:21am
Quote (josheide @ Dec 2 2014 11:17am)
Sok betegseget mar a terhesseg soran ki tudunk szurnyi es ezeket az embriokat abortaljuk. --> a gyengeket veszni hagyjuk

Annyira kenyelmes korulmenyeket teremtettunk magunknak az elmult evezredek alatt, hogy mar a gyengeket is eletben tudjuk tartani.

én is gyenge vagyok, életben tart a rendszer mert nincs eutanáziázó hely ahova aki úgy gondolja befekhet és elaltatják
sokkal több haszon lenne ha nem szarakodna az "életben hagyással" a rendszer mert egy nyomoréknak is milyen élete lesz max a sajátjai között elvergődhet de normális élet után csak sóvároghat egész végig úgy meg minek
nem pláne ha be kéne fizetne 100k forintot pl hogy elaltassanak az még plusz bevétel is
én befizetném
Member
Gold: 80.00
Dec 2 2014 05:21am
Quote (ZaturekManfred @ 2 Dec 2014 09:33)
Érdekes. Ahhoz milyen mintát kötsz, hogy felnevelsz egy értelmi fogyatékost, vagy gondozol egy nyaktól lefelé béna embert? Az állatok, vagy az általad nevezett ösztönlények a gyengéket veszni hagyják illetve gondoskodnak arról, hogy a gyengébb genetikai tulajdonságok ne öröklődjenek.

Felismerték az elődeink azt a mintát, hogy az olyan közösségek jobban működnek ahol együtt összetartóan próbálnak túlélni és segítik a másikat, akkor az is segíteni fogja őt, míg ha valaki/valami tök egyedül van sokkal rosszabbak a túlélési esélyei. Az állatok sem hagyják hátra a gyengébbeket, csupán nem elég összetartóak és aki lassabban fut azt bizony megeszi az oroszlán (de azért arra is van rengeteg példa az állatvilágban is, hogy segítenek fajtársaikon az állatok, azt meg ő nem tudja, hogy akin ő segített annak rosszabb-e a génállománya). Alapvetően nem célja a génjeinknek a többi génnek a kipusztulása, hanem csak az, hogy a saját génjei tovább öröklődjenek és ennek a biztosítása.
Member
Gold: 33,265.80
Dec 2 2014 05:23am
Quote (Senee @ 2 Dec 2014 12:21)
én is gyenge vagyok, életben tart a rendszer mert nincs eutanáziázó hely ahova aki úgy gondolja befekhet és elaltatják
sokkal több haszon lenne ha nem szarakodna az "életben hagyással" a rendszer mert egy nyomoréknak is milyen élete lesz max a sajátjai között elvergődhet de normális élet után csak sóvároghat egész végig úgy meg minek
nem pláne ha be kéne fizetne 100k forintot pl hogy elaltassanak az még plusz bevétel is
én befizetném

vannak allamok ahol ez lehetseges, hajra.
Go Back To Magyar Topic List
Prev1101112131419Next
Add Reply New Topic New Poll