Quote (RiNGiSpiLeR @ 2 Dec 2014 08:34)
Hmm... két ember miért csak úgy tudna egy témával kapcsolatban vitatkozni, hogy az átcsapjon személyeskedésbe és egymás hülyének nézésébe?
Ga érvelek, akkor a látásmódod/véleményed ellen teszem, sohasem ellened.
De a kérdéseidre válaszolva... szerintem azért van lelke csak az embernek, mert az ember az egyetlen, aki tisztában van a saját létezésével. Egy állat lehet bármilyen okos, ösztönből cselekszik. Elmélegi síkon nem foglalkozik magával a létezésével, egyszerűen csak él/túl él.
Az autisták meg szellemi fogyatékosok, ami igazából arra is céloz, hogy egy fizikális (testi) rendellenesség miatt nem képesek arra, ami egyébként egészségesen nem okozna gondot.
Egészséges egyedekről beszélgettünk, nem sérültekről.
ugyanúgy ösztönből cselekszünk, csak ezt még megfejeljük azzal, hogy a jól működő ösztöneinket agyonvágjuk rosszul működő "józan ésszel"
elkezdtük megsütni a húst, és úgy sokkal könnyebben fel tudtuk dolgozni a fehérjét
jött az über advanced pattern recognition (amit cpt írt), és bumm, hirtelen csak kérdéseink voltak, válaszok meg egy sem -- miért halnak meg az emberek, mi van előtte, minek hívjuk ami közben van, mi van utána -- és kovácsoltunk is magunknak lelket, meg kézenfekvő válaszokat
közben rájöttem hogy ez azért zavar engem ennyire, mert az állatokat sok esetben többre tartom mint az embereket, és kicsit szembe megy ez azzal hogy "nincs lelkül"
mert a lélek nekem nem több mint egy pozitív melléknév amit arra aggasztok akiről úgy gondolom, hogy megérdemli -- szerinted micsoda, ha definiálni kéne?
de csak hogy visszatérjünk a "tisztában van a létezésével" dologra is:
- egy csomó állat megsiratja a halottait
- macs 2 hétig haldoklott, mozdulni se tudott szegény.. elővettem a dobozát, és olyan erőre kapott hogy alig bírtuk ketten belerakni, ellenkezett, pontosan tudta hogy mi következik

eléggé tisztában volt a létezésével, ha engem kérdezel