Quote (CyberPunk666 @ 22 Nov 2014 20:59)
Adjunk mindenkinek egy üveg mérget, aztán mindenki eldönti, hogy megfelel-e neki a rendszer vagy nem.
Szerintem kibaszott idegesítő, hogy tényleg olyan világban élünk, hogy ha adnál mindenkinek egy milliót, akkor az emberek több, mint fele két-három hónap után ugyanott tartana, mint előtte.
Ezzel kellene kezdeni valamit.
Miért van az, hogy ennyien képtelen bármilyen alapvető életvezetésre is?
Mi az oka ennek? Tényleg annyira komoly dolog ez?
Nekem is van egy ilyen haverom. Pontosan olyan, ahogyan felvázoltad. Volt az a pont, hogy majdnem lebasztam neki egy irdatlan nagy pofont, hátha észbe kap..... de nem vagyok ez a típus.
Quote (beni @ 22 Nov 2014 20:42)
Nem az a lényege. Az a lényege, hogy mindenféle támogatás meg segély helyett mindenkinek adjanak x ezer forintot és kész. A támogatásoknak a lényege az, hogy kihúzzon a szarból.
beni, ahogy elnézem te magad sem érted teljesen azt, ami mellett érvelni akarsz.
Idézlek: A támogatásoknak a lényege az, hogy kihúzzon a szarból.
Az alapjövedelm lényege: Ha valamiért szarba kerülsz, akkor átmenetileg kihúzzon.
Pick one.
De amúgy nem értem, hogy miért csak azt nézitek, hogy azokra az emberekre ez milyen hatással van, akiket ez komolyan érint/érinthet. Gazdasági hatásait miért hagyjátok figyelmen kívül? Pedig szerintem az lenne a lényeg... Mert, ha gazdaságilag visszaesést produkálna és/vagy inflációt generálna (mindkettőre elég jó esély van), akkor meg mindenki szív. Ha meg lassul a termelés, akkor mégjobban leszakadunk példaként Nyugat-Európától... és akkor mégjobban hátracsúszunk, mégnehezebben lehet majd a havi 30-40 ezret kifizetni az embereknek csak úgy a semmire és ez gyűrűzik tovább...