d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar >
Poll > Szavazás > önkormányzati Választások
Prev1101112131441Next
Add Reply New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Member
Gold: 1.00
Oct 12 2014 08:06am
Quote (beni @ 12 Oct 2014 15:10)
Én meg kb csak azt látom, hogy akinek van célja, az eléri HA tesz is érte.

Egy csomó történetet tudnék mondani. Volt egy ismerősöm, aki kitalálta, hogy Brüsszelben az európai bizottságnak akar dolgozni jó pénzért. Úgy voltam vele, hogy igen, mindenki szeretne több ezer eurót szakítani havonta, de nagyjából itt megállt a dolog. A különbség annyi volt köztem meg közte, hogy ő évekig építette fel az útját. Megtanult németül, franciául, spanyolul, elvégezte a közgázt meg az angol szakot az egyetemen és ki is jutott. Még a munkahelyeit is úgy válogatta meg, hogy a megfelelő tapasztalatot adja.

És most arra gondolsz, hogy te már elcseszted, anno kellett volna jobban tanulni és most már késő, ráadásul ez az ismerősöm még biztos okos is volt meg nyelvzseni és csak azért sikerült neki.

De nem ez a helyzet. Van ismerősöm aki kibukott az egyetemről, vagy ordas kamu főiskolát végzett és csapos volt a ZöldPardonban és mindketten kurva jól elboldogulnak. Az egyik kiment Angliába (nem, nem beszélt jól angolul) a másik meg itthon vág bele ezernyi dologba, ami érdekli.

És hozzáteszem nagyon nagy százalékban a melóhelyen is ezt látom. Dolgozik 10 ember együtt és aki hajtja magát, lelkes, érdeklődik, az jut előbbre. Visszanézek 5 éves távlatban és látom, hogy ki miért jutott előbbre. Nyilván vannak kivételek, könyöklők, áskálódók, stb de tök mindegy, mert ha te teszel valamiért akkor nagy valószínűséggel el is tudod érni. Az más kérdés, ha kurvára két szalmaszálat nem teszel keresztbe vagy azt várod, hogy egyből beletenyerelj a tutiba, csak mert hallottál egy gazdag család sarjáról, akivel ez megesett.

Én 6 évvel ezelőtt 8 általánossal voltam, nyelvtudás nélkül, heti 50-60 órát dolgoztam egy héten.

Most fogok államvizsgázni egy mérnöki bsc-n, tudok angolul és ott dolgozom, ahol 3 éve kitaláltam, hogy dolgozni fogok.
Kurvára semmi mást nem csináltam, mint megtettem, amit meg kellett hozzá tenni.

Hajnal 3-kor feküdtem, 7-kor keltem, tanultam, bejártam az órákra, minden fakultatív szart megcsináltam. Volt, hogy olyan zombi szintre fáradtam, hogy 3 utcát sétáltam mire rájöttem, hogy rossz irányba indultam hazafele, meg bealudtam 3 megállónyi buszúton és társai.
Ösztöndíjam volt ilyen 25-30k (4 feletti átlagok <szociális alapon SEMMIT sem kaptam, pedig kurvára megérdemeltem volna>), hogy eltartsam magam tanítottam programozást mellette... (40k diáklhitel + 25k ösztöndíj + 40-50k a tanításból, ebből fizettem a kaját, az angol tanfolyamot, a könyveket)

Végül pedig ezzel nem egy normális élet szintjét, hanem egy jó élet szintjét sikerült elérni.
Most meg félmunkaidőben szaros gyakornokként is megvan az amit mások teljes munkaidőben kapnak minimálbérként.

Egy semmi kétkezi munkás voltam, és CSAK RAJTAM múlt minden. Kurvára oda kellett tenni magam, és sokszor nagyon nehéz volt. De meg lehet csinálni.

Leszarom, hogy nem BME, meg leszarom, hogy csak középfokon tudok angolul, én akkor is büszke vagyok arra, hogy összehoztam. Szerintem a többség nem lenne rá képes, mert egy érettségi sem olyan könnyű napi 10 óra fizikai munka mellett.
Persze kaptam segítséget, de anélkül is megcsináltam volna, legfeljebb lassabban.

This post was edited by CyberPunk666 on Oct 12 2014 08:09am
Member
Gold: 1.00
Oct 12 2014 08:08am
Quote (beni @ 12 Oct 2014 15:25)
Mondok egy béna példát.

Engem például kifejezetten zavar, hogy a magyarok milyen introvertáltak (például amerikához képest). És baromi dühös tudok lenni, amikor azt hallom, hogy külföldieket vernek át, mert úgy gondolom, hogy viszik a rossz hírünket. Ezért ha látok térképpel külföldieket az utcán, akkor megeröltetem magam és odamegyek megkérdezni, hogy tudok e segíteni nekik. Vagy például a hajduszoboszlói strandon előre engedtem egy szlovák anyát a gyerekével, csak azért, hogy úgy üljön vissza a kis pokrócára, hogy jó benyomások érték az országban.

Iszonyat pici dolgok ezek, de ha én külföldön vagyok pont ilyenekből szűröm le, hogy milyen a társadalom.

Én az átlagnál is introvertáltabb vagyok, de szoktam segíteni a külföldieknek, ha van rá időm.
Member
Gold: 343.00
Oct 12 2014 08:09am
Quote (CyberPunk666 @ Oct 12 2014 02:06pm)
Én 6 évvel ezelőtt 8 általánossal voltam, nyelvtudás nélkül, heti 50-60 órát dolgoztam egy héten.

Most fogok államvizsgázni egy mérnöki bsc-n, tudok angolul és ott dolgozom, ahol 3 éve kitaláltam, hogy dolgozni fogok.

Hajnal 3-kor feküdtem, 7-kor keltem, tanultam, bejártam az órákra, minden fakultatív szart megcsináltam. Volt, hogy olyan zombi szintre fáradtam, hogy 3 utcát sétáltam mire rájöttem, hogy rossz irányba indultam hazafele, meg bealudtam 3 megállónyi buszúton és társai.
Ösztöndíjam volt ilyen 25-30k (4 feletti átlagok), hogy eltartsam magam tanítottam programozást mellette... (40k diáklhitel + 25k ösztöndíj + 40-50k a tanításból, ebből fizettem a kaját, az angol tanfolyamot, a könyveket)

Végül pedig ezzel nem egy normális élet szintjét, hanem egy jó élet szintjét sikerült elérni.
Most meg félmunkaidőben szaros gyakornokként is megvan az amit mások teljes munkaidőben kapnak minimálbérként.

Egy semmi kétkezi munkás voltam, és CSAK RAJTAM múlt minden. Kurvára oda kellett tenni magam, és sokszor nagyon nehéz volt. De meg lehet csinálni.

Leszarom, hogy nem BME, meg leszarom, hogy csak középfokon tudok angolul, én akkor is büszke vagyok arra, hogy összehoztam. Szerintem a többség nem lenne rá képes, mert egy érettségi sem olyan könnyű napi 10 óra fizikai munka mellett.
Persze kaptam segítséget, de anélkül is megcsináltam volna, legfeljebb lassabban.

na hát pont ezaz amire én nem lennék képes
az is nehezemre esik, hogy reggel felkeljek

pedig túl sok dolgom/kötelezettségem nincs

This post was edited by Senee on Oct 12 2014 08:09am
Member
Gold: 6,440.13
Oct 12 2014 08:12am
Quote (CyberPunk666 @ Oct 12 2014 03:06pm)

Ösztöndíjam volt ilyen 25-30k (4 feletti átlagok <szociális alapon SEMMIT sem kaptam, pedig kurvára megérdemeltem volna>), hogy eltartsam magam tanítottam programozást mellette... (40k diáklhitel + 25k ösztöndíj + 40-50k a tanításból, ebből fizettem a kaját, az angol tanfolyamot, a könyveket)

Meló mellett rohadt nehéz tanulni.
Member
Gold: 3,747.73
Oct 12 2014 08:15am
Quote (beni @ Oct 12 2014 03:12pm)
Meló mellett rohadt nehéz tanulni.

Az 50k egy főre jutó amúgy soknak számít
nem kaptam szoctámot, ezért mehetek dolgozni suli mellett, mert 50k az egyfőre jutónk, pedig elég csórók vagyunk érdekes
azt hittem a corvinuson ahol mindenki kurva pénzes általában enyhébbek a körülmények lol
Member
Gold: 95.00
Oct 12 2014 08:17am
Quote (beni @ Oct 12 2014 03:59pm)
Segítek. Nem másokban van a hiba.

En ugy latom tul sok ember rosszindulatu ilyen apro dolgokban is, onzo nem fair, hazudik meg akkor is ha semmilyen elonye nem szarmazna belole amugy. Hulye pelda de eleg krixtijan bogeset/hazugsagait olvasnom a dotatopikban, mar elfog a hanyinger.

Vagy most eszembejutott namechangebalura gondolok, mikor patriknal voltunk par napot: patrikrol tudni kell hogy ilyen elegge leszaromcsaklegyenvalami tier hazigazda; tehat a bevasarlas eleg kaotikusan tortent. Balu vett egy lada sort 4kert, tobbiek nem nagyon ittak par uveggel talan, felet kb en, masik felet cptghost, fizettunk neki 1.5kt fejenkent. Utana tudtam meg veletlenul hogy patriktol is kert erte 1.5kt mint hazigazdatol. Ivott is meg plusszba is kijott belole. Ilyesmi szerintem nem csak engem hanem minden joerzesu embert felbaszna, meg pl en sose csinalnek ilyet. Nem tudom miert maradt meg, nem nagy dolog nyilvan, de akkorse ertem, rosdz erzes fog el es elgondolkozok rajta hogy milyen bolcs ember ez a senee.
Member
Gold: 95.00
Oct 12 2014 08:22am
Quote (Senee @ Oct 12 2014 04:09pm)
na hát pont ezaz amire én nem lennék képes
az is nehezemre esik, hogy reggel felkeljek

pedig túl sok dolgom/kötelezettségem nincs

Otoslottto meg segithet rajtad
Vegyed a szelvenyeket szorgalmasan)))
Member
Gold: 1,630.69
Oct 12 2014 08:25am
Quote (putincykavodka @ Oct 12 2014 03:17pm)
En ugy latom tul sok ember rosszindulatu ilyen apro dolgokban is, onzo nem fair, hazudik meg akkor is ha semmilyen elonye nem szarmazna belole amugy. Hulye pelda de eleg krixtijan bogeset/hazugsagait olvasnom a dotatopikban, mar elfog a hanyinger.

Vagy most eszembejutott namechangebalura gondolok, mikor patriknal voltunk par napot: patrikrol tudni kell hogy ilyen elegge leszaromcsaklegyenvalami tier hazigazda; tehat a bevasarlas eleg kaotikusan tortent. Balu vett egy lada sort 4kert, tobbiek nem nagyon ittak par uveggel talan, felet kb en, masik felet cptghost, fizettunk neki 1.5kt fejenkent. Utana tudtam meg veletlenul hogy patriktol is kert erte 1.5kt mint hazigazdatol. Ivott is meg plusszba is kijott belole. Ilyesmi szerintem nem csak engem hanem minden joerzesu embert felbaszna, meg pl en sose csinalnek ilyet. Nem tudom miert maradt meg, nem nagy dolog nyilvan, de akkorse ertem, rosdz erzes fog el es elgondolkozok rajta hogy milyen bolcs ember ez a senee.

Te hazudsz mindenben, egy ketszinü giliszta vagy.
Member
Gold: 6,440.13
Oct 12 2014 08:25am

Igen, ilyen sztoriból én is tudnék 20-at mesélni. Ilyesmit megcsinálnak azok is akiket a barátaidnak mondasz, nem kell ehhez rand wannabe egy fórumról.
Member
Gold: 3,747.73
Oct 12 2014 08:26am

erről miért nem voltitt sztori
nem merek rajta röhögni aki valaki valid meg nem voucholja, kételyeim vannak
Go Back To Magyar Topic List
Prev1101112131441Next
Add Reply New Topic New Poll