d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Matek
Prev1101112131415Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 6,645.00
Dec 7 2012 09:13am
Quote (Vismajor @ Dec 7 2012 04:09pm)
elsőnek azért failolt be a kreszvizsgázásom mert nem adtam le az álalános iskolai bizonyitványom fénymásolatát... Azt bizonyitja h tudk olvasni

nekem kurvára nem kértek ilyeneket :D
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Dec 7 2012 09:13am
Quote (fahrii @ 7 Dec 2012 16:53)
Anarkin :D

Amugy amikor ciganykerdesrol volt szo a tanarom azt mondta hogy egy megoldas van ra de azt a 2. Vh ota nem alkalmazzak. Milyen igaz, de hianyzik az a csavo :(

jó, most azzal a helyzettel amikor valakit abszolút semmi sem érdekel, és leköpi a tanárát, nem tudom mit lehetne kezdeni..
ezt a szemszöget abszolút nem látom át

egyszer egyik osztálytársam beszólt hogy "a k-rva anyád" az OFŐ-re így halkan puffogva, az meg fogta, és kirángatta a folyosóra, de kb így a földön húzta végig

semmi nem lett belőle mert a srác igaz hogy "menőzőtt" de abban a pillanatban felfogta, hogy túl messzire ment -- másik esetben, amiről szó volt lehet hogy még a tanár jött volna ki belőle rosszul ha a srác mit tudom én szól valakinek hogy "hozzáért"

de szerintem ez azért nem jellemző, és be kéne tuszkolni őket a suliba amíg csak lehet

"az embereknek meg kell mondani mit csináljanak" -- én pl értelmesen (am I?) sem nem kezdtem volna el az egyetemet ha nem piszkálnak 2-3 havonta vele különböző irányokból, így is 4 évbe telt

otthon nem fognak szocializálódni, megismerni a normákat..
Member
Gold: 710.00
Dec 7 2012 09:17am
Quote (Anarkin @ Dec 7 2012 01:47pm)
lolwut

fegyelmezni kéne őket

nem is értettem sosem, miért vannak ilyen papucs tanárok

megláttuk a hardware tanáromat, és tudtuk hogy ha annyit mond "na idefigyelj pacák" akkor behúzzuk a seggünket :D (és sosem kellett semmit se csinálnia, lehet hogy tiszta bárány alkat volt, sose tudjuk meg, meghalt szegény utolsó évben biciklizés közben)

az nem menő hogy kirúgjuk őket az iskolából, egyengetni kéne az útjukat, mert így sosem fog megváltozni a helyzet

volt cigány osztálytársam általánosban (az a tipikus, faterja 8 kiló aranyban), és jó tanuló, kb 2x voltam náluk mert a suli mellett laktak és kellett valami, és mindkétszer vasszigort láttam ott.. tanult-e, mi volt a suliban, etc -- és érdekes módon a többi hozzá hasonló nem tudta elrontani őt, mert számunkra normális körülmények között nevelték, és megvoltak a normái

mondjuk lehet igazad van, és otthon kéne kezdeni a nevelést, de szerintem az iskola is hozzájárulhat ehhez

én tök szívesen lennék tanár ha lenne rá esély hogy megfizetik (nincs), (még a pontjaimat is simán át tudnám vinni ezután a képzés után javarészt :P ), de az biztos hogy nem az a tipikus földrajz tanár alkat lennék, hanem rettegés lenne a teremben ( :rofl: )

gondolom azér, hogy a 30 fös cigánycsalád ne gyilkolja meg
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Dec 7 2012 09:18am
Quote (sylke @ 7 Dec 2012 17:17)
gondolom azér, hogy a 30 fös cigánycsalád ne gyilkolja meg

:D
Member
Gold: 355.92
Dec 7 2012 09:32am
Quote (Anarkin @ Dec 7 2012 03:47pm)

fegyelmezni kéne őket

nem is értettem sosem, miért vannak ilyen papucs tanárok

megláttuk a hardware tanáromat, és tudtuk hogy ha annyit mond "na idefigyelj pacák" akkor behúzzuk a seggünket :D (és sosem kellett semmit se csinálnia, lehet hogy tiszta bárány alkat volt, sose tudjuk meg, meghalt szegény utolsó évben biciklizés közben)

az nem menő hogy kirúgjuk őket az iskolából, egyengetni kéne az útjukat, mert így sosem fog megváltozni a helyzet

volt cigány osztálytársam általánosban (az a tipikus, faterja 8 kiló aranyban), és jó tanuló, kb 2x voltam náluk mert a suli mellett laktak és kellett valami, és mindkétszer vasszigort láttam ott.. tanult-e, mi volt a suliban, etc -- és érdekes módon a többi hozzá hasonló nem tudta elrontani őt, mert számunkra normális körülmények között nevelték, és megvoltak a normái

mondjuk lehet igazad van, és otthon kéne kezdeni a nevelést, de szerintem az iskola is hozzájárulhat ehhez

én tök szívesen lennék tanár ha lenne rá esély hogy megfizetik (nincs), (még a pontjaimat is simán át tudnám vinni ezután a képzés után javarészt :P ), de az biztos hogy nem az a tipikus földrajz tanár alkat lennék, hanem rettegés lenne a teremben ( :rofl: )

a régi lakásunk melletti suliban már azért megkergette a cigányasszony a tanárt egy konyhakéssel, mert meg merte buktatni a gyerekét
Member
Gold: 0.00
Dec 7 2012 09:34am
Member
Warn: 10%
Dec 7 2012 09:35am
nem érted Anarkin.
próbáld úgy nézni a kérdést, hogy van 1 fiad, aki 14-15 éves és van 1 tucat cigány osztálytársa, akik szétcseszik az órákat, lehúzzák a többiek átlagát és gátat szabnak az oktatásnak.
nem akarhatod, hogy ezek össze legyenek zárva a fiaddal mindig is, mert akkor a fiad is az ő szintjüknek megfelelő eredményeket fogja hozni. hogy viselnéd ezt?
a cigányok nem attól fognak tudni írni-olvasni, mert bezárja őket az állam az iskolába, hanem (bár ezzel lehet egyedül maradok) 75%-ban a szülő(k) nyomásától.
ha otthon apa is egy tökét vakaró analfabéta, akkor marad egy kis esély, hogy a gyerek a környezete hatására talán megembereli magát és tanulni fog.
az iskolának ebből az a feladata, hogy felkínálja a lehetőséget a cigány gyereknek és megpróbálja elmagyarázni neki, hogy miért volna jó tanulnia.
ha ezt nem fogja fel a gyerek, akkor be kell vonni a szülőt. ha a szülő is inkompetens, akkor sajnos el kell engedni a gyerek kezét, jelezni kellene a tanulót egy integrációs alapítvány felé és fókuszálni a maradék diákra.
legyen ez bármennyire is demokratikus,liberális vagy azzal ellentétes.
Member
Dec 7 2012 09:37am
Quote (Eoghan @ 7 Dec 2012 16:35)
nem érted Anarkin.
próbáld úgy nézni a kérdést, hogy van 1 fiad, aki 14-15 éves és van 1 tucat cigány osztálytársa, akik szétcseszik az órákat, lehúzzák a többiek átlagát és gátat szabnak az oktatásnak.
nem akarhatod, hogy ezek össze legyenek zárva a fiaddal mindig is, mert akkor a fiad is az ő szintjüknek megfelelő eredményeket fogja hozni. hogy viselnéd ezt?
a cigányok nem attól fognak tudni írni-olvasni, mert bezárja őket az állam az iskolába, hanem (bár ezzel lehet egyedül maradok) 75%-ban a szülő(k) nyomásától.
ha otthon apa is egy tökét vakaró analfabéta, akkor marad egy kis esély, hogy a gyerek a környezete hatására talán megembereli magát és tanulni fog.
az iskolának ebből az a feladata, hogy felkínálja a lehetőséget a cigány gyereknek és megpróbálja elmagyarázni neki, hogy miért volna jó tanulnia.
ha ezt nem fogja fel a gyerek, akkor be kell vonni a szülőt. ha a szülő is inkompetens, akkor sajnos el kell engedni a gyerek kezét, jelezni kellene a tanulót egy integrációs alapítvány felé és fókuszálni a maradék diákra.
legyen ez bármennyire is demokratikus,liberális vagy azzal ellentétes.

Mindjárt megyek a buszra szóval nem fejtem ki de mint párszor már leírtam a bentlakásos iskola megoldás lenne a cigányproblémára, igen pénzbe kerül de szerintem ez a legjobb hosszútávú megoldás, mert amit a Jobbik képvisel nevetséges de ugyanakkor az sem normális, hogy szarunk az egészre.
Member
Gold: 80.00
Dec 7 2012 09:42am
Quote (Rawen @ 7 Dec 2012 16:37)
Mindjárt megyek a buszra szóval nem fejtem ki de mint párszor már leírtam a bentlakásos iskola megoldás lenne a cigányproblémára, igen pénzbe kerül de szerintem ez a legjobb hosszútávú megoldás, mert amit a Jobbik képvisel nevetséges de ugyanakkor az sem normális, hogy szarunk az egészre.

egyébként ebben van valami.
Szerintem a gyerekvállaláshoz bizonyos életkörülményeknek meg kéne felelni, ha annak nem felelnek meg, és mégis szülnek, akkor vegye el az állam a gyereket a családtól. Pénz, de legalább haladhatna valahova.
jol fogalmaztam, mindegy a lenyeg atmegy

This post was edited by Cpt_Ghost on Dec 7 2012 09:42am
Member
Gold: 279.00
Dec 7 2012 09:42am
hat igazabol a tanarok felnek a ciganyoktol is, azert egy nyolcadik osztalyos ket meteres ciganynak, aki 120+ kg nem meri azt mondani a tanar, hogy kussolj kisfiam, taho geci vagy es durr ket pofon.. mert ez lenne a normalis

es akkor meg a csaladot nem is emlitettem

en ugy vagyok vele, hogy par ev utan el kene donteni, hogy melyik az amelyik eletkepes, a tobbit meg a levesbe/kenyszermunkara

sajnos ez nem megoldhato egyelore..
Go Back To Magyar Topic List
Prev1101112131415Next
Add Reply New Topic New Poll