d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Mikrós Receptek
Prev1101112131420Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 1,694.20
Nov 3 2008 01:34pm
Nekem 3 is failed lett : DDDDDDDDDDD
1 Kérdés: össze kell keverni az elején az összeset még mikróba rakás elött? ohmy.gif
Member
Gold: 0.00
Nov 3 2008 01:39pm
Én is megcsináltam ezt a "muffint" csak véletlen kihagytam belőle a tojást és így egy ragadós massza lett biggrin.gif
Member
Gold: 1,080.60
Nov 3 2008 01:40pm
Quote (Ghostmasterq @ Mon, 3 Nov 2008, 20:34)
1 Kérdés: össze kell keverni az elején az összeset még mikróba rakás elött? ohmy.gif

LOL
1. 1 mikrózható bögrében jól összekevered a dolgokat a fenti sorrend szerint.
szerinted ez poénból lett odaírva?:DDDDDDDDDDDDDDD

mindjárt sírok :ddd

Quote (Spamm3R @ Mon, 3 Nov 2008, 20:39)
Én is megcsináltam ezt a "muffint" csak véletlen kihagytam belőle a tojást és így egy ragadós massza lett biggrin.gif

n1... :DDDDDDDDD
Member
Gold: 280.00
Nov 3 2008 01:42pm
Quote (Ghostmasterq @ Mon, Nov 3 2008, 08:34pm)

MINT AZ ÁLLAT KÜLÖNBEN KURVASZAR MASSZA LESZ biggrin.gif
Member
Gold: 0.16
Nov 3 2008 02:11pm
lehet csak én vok pro, de nekem eddig mindig sikerült. én szakácsnak tanulok
itt 1 pic, én kevesebb cukrot teszek bele, és rakok a tetejére porcukrot
e: az állaga olyan, mint a sütőben sütött perfect piskótának

e: szóismétlés ftw xd

This post was edited by AngryBug on Nov 3 2008 02:13pm
Member
Nov 3 2008 02:25pm
Ezeket még nem próbáltam ki, egy oldalon találtam, ezzel szeretném bővíteni, és spammentessé tenni a topicot.

Császármorzsa Mikróban

Egy jénay tálba olajat öntesz, berakod a mikróba meglangyosítani.
Közben 1 másik tálban összekeversz 1-2 egész tojást, pici sót, kb. 1 evőkanál cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot, búzadarát ízlés szerint, és annyi tejet adtok hozzá, hogy jól összeálljon.
Kicsit állni hagyod. Majd mindezt beleöntöd a jénay tálba, amelyben az olaj van, és berakod a mikróba. Kilyukasztott folpack fóliával letakarod. Először kb. 8 perc múlva kevered meg, majd visszateszed, ha kell tejet öntesz hozzá. Végül egy kis mazsolát keversz bele. Többször megkevered. Lekvárral, pudinggal, tejszínhabbal díszíted, ízesíted

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Fahéjas süti mikróban(kb. 30 db)

Hozzávalók:

100 g puha vaj,
1/2 dl farincukor (barna, finomítatlan, de ha nincs jó a rendes is)
1 tojás,
3 és 1/2 dl liszt,
1 tk. sütőpor + 1/2 tk. szódabikarbóna (jó a sütőpor is),
2 ek. kristálycukor,
2 tk. őrölt fahéj.

A vajat a farincukorral habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral/szódabikarbónával. Kb. dió nagyságú golyókat készítsünk. A kristálycukrot összekeverjük a fahéjjal. A tészta-golyókat egy mikróba való lapra tesszük, villával laposra nyomkodjuk és megszórjuk a cukros fahéjjal. 1 percig a legmagasabb "fokon" sütjük, 1 percig hagyjuk pihenni, majd 1 percig megint a legmagasabban sütjük. (Mikrótól, illetve a mikró hatásfokától függően ki kell próbálni, hogy mikor lesz kész, mert az idők elég különbözők.) Hagyjuk kihűlni.

This post was edited by AngryBug on Nov 3 2008 02:26pm
Member
Gold: 1,080.60
Nov 3 2008 02:28pm
na, írok 1 kezdőknek való guidet, bár tényleg nem értem, h mi nem világos.

Hozzávalók
  • 4 ek liszt
  • 1 mk sütőpor (mokkáskanál)
  • 4 ek porcukor
  • 2 ek kakaópor
  • 1 tojás
  • 3 ek tej
  • 3 ek olaj
(ek = evőkanál)
pl. a 4 evőkanál liszt nem azt jelenti, hogy jó sokat raksz a kanálba, h púpos legyen, hanem hogy fogalmazzak.. h "sima" legyen. kanalazz 1 pohár vízbe, s amennyi víz elfér a kanálban, annyi lisztet/kakót/etc-t kell rakni a kanálba. szal ne legyen púpos.

Elkészítés
1. Fogsz 1 mikrózható bögrét, lerakod az asztalra.
2. Evőkanál segítségével sorban belerakod a "por" dolgokat: liszt, sütőpor (ez nem evőkanál, hanem mokkáskanál, kb. 1 kávés kanálnak a fele) [ez egyébként nincs benne az eredeti receptben, de 1 nagyon kis sütőporral sokkal jobb], porcuk, kakaópor.
3. Utána jön a tojás. Megmosod a tojást. Hozzáütöd a bögre széléhez, de finoman, h csak 1 picit repedjen meg. Megfogod a két kezedben, a bögre fölé emeled. s a két hüvelykujjaddal beljebb nyomod finoman a repedést, a kezeidet meg széthúzod, ezáltal a tojás beleplottyan a bögrébe. A héját kidobod a kukába.
4. Aztán jönnek a folyékony alkotóelemek. Tej + olaj.
5. Kész ez a cucc, most jön 1 fontos dolog, amit úgy tűnik sokan elfelejtettek. Össze kell keverni ezt az egészet. Ehhez legegyszerűbb fogni egy villát, s mintha a tojást vernéd fel, olyan technikával jól elkevered. Ha még nem vertél fel tojást, akkor kérdezd meg anyukádat, vagy guglizd ki, ezt nem tudom értelmesen elmagyarázni.
6. A bögrét behelyezed a mikróba. Most ki kell számolnod, hogy mennyi ideig kell sütnöd. 1000 Watton 3 percig. Itthon 600 wattos mikró van, s ezért én ~5 percig sütöttem (így már nem is 5 perces süti mondjuk :'(((()
7. Üvegen keresztül érdekes figyelni, hogy szép lassan megemelkedik a cucc, sztem vicces biggrin.gif
8. Amikor lejár az idő, ne borítsd ki egyből a bögréből a sütit. Ha vársz egy kicsit, akkor a süti egy "kicsit visszasüllyed" a bögrébe. Amikor abbahagyta a süllyedést, akkor boríthatod a tányérodba.
9. Keresel valami vaníliafagyit vagy pudingot, s azzal megeszed, mert úgy sokkal finomabb.

AKINEK MÉG MINDIG NEM LENNE VILÁGOS (az már klinikai eset), annak remélem segítenek ezek a képek:

1. "por" alkotóelemeket "bekanalazzuk"

2. jön a tojás (a képen nem látható a tej és az olaj, az a tojás után jön!)

3. elkeverés után ÍGY KELL kinéznie:

Ha neked darabkás, vagy mondjuk fehér porszemet látsz, akkor NINCS jól elkeverve és SZAR lesz. Amíg nem kapsz ilyen állagú trutyit, mint a képen, addig keverd. Ezért érdemes a "felverés" technikát alkalmazni, mert azzal max 15 mp alatt kész is.

ezek után szerintem lehetetlen elbaszni a sütit. ha mégis szar íze van vagy vmi, akkor postolj már róla 1 képet, vagy vmi. mert tényleg nem bírom elképzelni...
Member
Gold: 25,465.35
Nov 3 2008 02:29pm
Quote (farki @ Mon, 3 Nov 2008, 21:28)
na, írok 1 kezdőknek való guidet, bár tényleg nem értem, h mi nem világos.

Hozzávalók
  • 4 ek liszt
  • 1 mk sütőpor (mokkáskanál)
  • 4 ek porcukor
  • 2 ek kakaópor
  • 1 tojás
  • 3 ek tej
  • 3 ek olaj
(ek = evőkanál)
pl. a 4 evőkanál liszt nem azt jelenti, hogy jó sokat raksz a kanálba, h púpos legyen, hanem hogy fogalmazzak.. h "sima" legyen. kanalazz 1 pohár vízbe, s amennyi víz elfér a kanálban, annyi lisztet/kakót/etc-t kell rakni a kanálba. szal ne legyen púpos.

Elkészítés
1. Fogsz 1 mikrózható bögrét, lerakod az asztalra.
2. Evőkanál segítségével sorban belerakod a "por" dolgokat: liszt, sütőpor (ez nem evőkanál, hanem mokkáskanál, kb. 1 kávés kanálnak a fele) [ez egyébként nincs benne az eredeti receptben, de 1 nagyon kis sütőporral sokkal jobb], porcuk, kakaópor.
3. Utána jön a tojás. Megmosod a tojást. Hozzáütöd a bögre széléhez, de finoman, h csak 1 picit repedjen meg. Megfogod a két kezedben, a bögre fölé emeled. s a két hüvelykujjaddal beljebb nyomod finoman a repedést, a kezeidet meg széthúzod, ezáltal a tojás beleplottyan a bögrébe. A héját kidobod a kukába.
4. Aztán jönnek a folyékony alkotóelemek. Tej + olaj.
5. Kész ez a cucc, most jön 1 fontos dolog, amit úgy tűnik sokan elfelejtettek. Össze kell keverni ezt az egészet. Ehhez legegyszerűbb fogni egy villát, s mintha a tojást vernéd fel, olyan technikával jól elkevered. Ha még nem vertél fel tojást, akkor kérdezd meg anyukádat, vagy guglizd ki, ezt nem tudom értelmesen elmagyarázni.
6. A bögrét behelyezed a mikróba. Most ki kell számolnod, hogy mennyi ideig kell sütnöd. 1000 Watton 3 percig. Itthon 600 wattos mikró van, s ezért én ~5 percig sütöttem (így már nem is 5 perces süti mondjuk :'(((()
7. Üvegen keresztül érdekes figyelni, hogy szép lassan megemelkedik a cucc, sztem vicces biggrin.gif
8. Amikor lejár az idő, ne borítsd ki egyből a bögréből a sütit. Ha vársz egy kicsit, akkor a süti egy "kicsit visszasüllyed" a bögrébe. Amikor abbahagyta a süllyedést, akkor boríthatod a tányérodba.
9. Keresel valami vaníliafagyit vagy pudingot, s azzal megeszed, mert úgy sokkal finomabb.

AKINEK MÉG MINDIG NEM LENNE VILÁGOS (az már klinikai eset), annak remélem segítenek ezek a képek:

1. "por" alkotóelemeket "bekanalazzuk"
http://www.dizzy-dee.com/wp-content/uploads/2008/06/chocolate-cake-4.jpg

2. jön a tojás (a képen nem látható a tej és az olaj, az a tojás után jön!)
http://www.dizzy-dee.com/wp-content/uploads/2008/06/chocolate-cake-5-300x199.jpg

3. elkeverés után ÍGY KELL kinéznie:
http://www.dizzy-dee.com/wp-content/uploads/2008/06/chocolate-cake-9.jpg

Ha neked darabkás, vagy mondjuk fehér porszemet látsz, akkor NINCS jól elkeverve és SZAR lesz. Amíg nem kapsz ilyen állagú trutyit, mint a képen, addig keverd. Ezért érdemes a "felverés" technikát alkalmazni, mert azzal max 15 mp alatt kész is.

ezek után szerintem lehetetlen elbaszni a sütit. ha mégis szar íze van vagy vmi, akkor postolj már róla 1 képet, vagy vmi. mert tényleg nem bírom elképzelni...

Te beteg smile.gif
Member
Nov 3 2008 02:30pm
Quote (vtibor @ Mon, Nov 3 2008, 08:29pm)
Te beteg smile.gif

lehet beteg, de valaki mégse tudja megcsinálni
esküszöm néhányan még a vízforralást is a világvégének tartják
Member
Gold: 25,465.35
Nov 3 2008 02:31pm
Quote (AngryBug @ Mon, 3 Nov 2008, 21:30)
lehet beteg, de valaki mégse tudja megcsinálni
esküszöm néhányan még a vízforralást is a világvégének tartják

Tudom ircen epp beszeljuk hogy miert irta ujra lepesrol lepesre keppel tongue.gif
Go Back To Magyar Topic List
Prev1101112131420Next
Add Reply New Topic New Poll