d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar >
Poll > Hölgyeim és Uraim > Politika
Prev1107108109110111129Next
Add Reply New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Member
Gold: 2,280.00
Mar 3 2017 12:07pm
Quote (jarabekg @ Mar 3 2017 07:04pm)
tehát a fidesznek lesz még egy paramilitáris kézivezérelt serege amibe tömheti a pénzt

fasza, kicsit sem félek azután, hogy királyunk kijelentette az etnikai homogenitást

De ehhez a Fidesznek végképp semmi köze. Mint ahogy nekem sincs, kiléptem, vége. Ezt a katonák kezdeményezték, és TELJESEN ÖNKÉNTES LESZ. Ezért is lesz nehéz elkölteni a pénzt, ha nem jelentkeznek a fiatalok.

Ha megnyeritek valaha a választást, a ti felelősségetek lesz az ország megvédése (is), akkor a ti "paramilitáris kézivezérelt seregetek lesz, amibe tömhetitek a pénzt", ha a haza védelme ezt megkívánja.
Member
Gold: 280.00
Mar 3 2017 12:08pm
Quote (ToldiSenior @ Mar 3 2017 06:57pm)
http://www.haborumuveszete.hu/egyeb-hirek/hetvegi-harcosok-az-amerikai-nemzeti-garda

Valami ilyesmi lesz Magyarországon is. Nem arról van szó, hogy fizetést kapsz, tehát amit Anarkin mondott (ironikusan), hogy felmond, hát eszedbe ne jusson. Itt az amerikai nemzeti gárdához hasonlóan egyfajta weekend fighter-eket toboroznak, akik jó pénzért szabadidejükben megvédik a hazát. Ki-ki a maga szakterülete szerint. A lakóhelyed szerinti toborzóirodában adnak részletes felvilágosítást, vidd a papírjaidat/diplomát, és hivatkozz arra, hogy egy ismerősöd egy netes fórumról említette ezt és érdeklődsz. A neten is rákereshetsz, de én nem sok mindent találtam, nagyon kialakulófélben van még... Valamiféle jogviszonyba azért kerülsz a Magyar Honvédséggel, de ha nem akarsz Önkéntes Műveleti Tartalékos lenni (magyarul nem akarsz a határra menni stb) akkor ezt tiszteletben tartják. Irdatlan pénz van a rendszerben, mert valahogyan el kell költeni 2026-ig fokozatosan emelkedve a GDP 2%-át. Lesz modellezés, drónok, drónvadászok stb

Ha tényleg olyan kurvasok pénz van amit nem tud az oraszág mire költeni, akkor kibaszott szánalmas amilyen állapotban van a hármas metró, konkrétan életveszélyes.
Majd ha kigyullad, és benne ég 500 ember akkor fogja majd a fejét az Orbán rezsim, mert az lesz a végzetük
Member
Mar 3 2017 12:15pm
Quote (anyd @ Mar 3 2017 07:08pm)
Ha tényleg olyan kurvasok pénz van amit nem tud az oraszág mire költeni, akkor kibaszott szánalmas amilyen állapotban van a hármas metró, konkrétan életveszélyes.
Majd ha kigyullad, és benne ég 500 ember akkor fogja majd a fejét az Orbán rezsim, mert az lesz a végzetük

Itt arról van szó, hogy Trump ki akarja rúgni a NATO-ból (pontosabban csökkenteni a biztonsági garanciákat) azokban az országokban, ahol potyautasként nem költenek pénzt a hadseregre, "mert a NATO/USA majd megvéd", szóval 2%-ot 2026-ig el kell érni. S mivel a kötelező katonaságot nem akarják visszaállítani, valamivel meg kell fogni a fiatalokat: ejtőernyőzés/búvárkodás/ingyenjogsik/modellezés/drónok stb, mert különben magától senki nem jönne...
Member
Gold: 280.00
Mar 3 2017 12:18pm
Quote (ToldiSenior @ Mar 3 2017 07:15pm)
Itt arról van szó, hogy Trump ki akarja rúgni a NATO-ból (pontosabban csökkenteni a biztonsági garanciákat) azokban az országokban, ahol potyautasként nem költenek pénzt a hadseregre, "mert a NATO/USA majd megvéd", szóval 2%-ot 2026-ig el kell érni. S mivel a kötelező katonaságot nem akarják visszaállítani, valamivel meg kell fogni a fiatalokat: ejtőernyőzés/búvárkodás/ingyenjogsik/modellezés/drónok stb, mert különben magától senki nem jönne...

Ez csak egy sürgetés, nyomásgyakorlás. A valóságban senkit nem fognak kirakni a NATO-ból, főleg nem magyarországot :D Szerinted olyan hülyék a NATO-nál, hogy oroszorgszág legnagyobb európai szövettségét kivennék a natobol? Lényegében nyílt utja lenne oroszországnak európa közepéhez
Member
Gold: 200.00
Mar 3 2017 12:20pm
De hát azt mondták a PestiSrácok.
Member
Gold: 2,751.03
Mar 3 2017 12:20pm
Quote (ToldiSenior @ Mar 3 2017 07:26pm)
És ezzel az érvvel mi van? Kifejezetten a Honvédség érdekében továbbra is hitelesen érvelhetek!
Nevetséges, de EBBŐL A SZEMPONTBÓL támogatlak Benneteket, Momentum Mozgalom!

Sőt, ha valakit érdekel az Önkéntes Területvédelmi Tartalékos mozgalom, mi is ez a weekend-fighter dolog, PM-ben szívesen küldök anyagokat, aki infós/mérnök/pénzügyes, azoknak igen jó lehetőségek vannak, de igazából mindenkinek.

egy jelenlegi munkatarsam honvedseghez akart menni diploma utan (mernok vagyok en is), mostani fizetese tobb, mint masfelszer akkora, mint amit ott ajanlottak neki
sok szerencset azoknak, akik allami alkalmazottkent akarnak elhelyezkedni akarhol is :)
Member
Mar 3 2017 12:22pm
Quote (anyd @ Mar 3 2017 07:18pm)
Ez csak egy sürgetés, nyomásgyakorlás. A valóságban senkit nem fognak kirakni a NATO-ból, főleg nem magyarországot :D Szerinted olyan hülyék a NATO-nál, hogy oroszorgszág legnagyobb európai szövettségét kivennék a natobol? Lényegében nyílt utja lenne oroszországnak európa közepéhez

Magyarország sem akar kilépni a NATO-ból. Volt erről népszavazás:

https://hu.wikipedia.org/wiki/N%C3%A9pszavaz%C3%A1s_Magyarorsz%C3%A1g_NATO-csatlakoz%C3%A1s%C3%A1r%C3%B3l

én is szavaztam, akkor harmadéves egyetemistaként.
Member
Mar 3 2017 12:28pm
Quote (miertvagyokilyenjokerdojel @ Mar 3 2017 07:20pm)
egy jelenlegi munkatarsam honvedseghez akart menni diploma utan (mernok vagyok en is), mostani fizetese tobb, mint masfelszer akkora, mint amit ott ajanlottak neki
sok szerencset azoknak, akik allami alkalmazottkent akarnak elhelyezkedni akarhol is :)

Erre én annyit mondhatok, hogy az életpályamodell bevezetése után kicsit már más a helyzet: én egy őrnagyi helyen majdnem annyit fogok keresni, mint előtte három munkahelyről összesen (még nem tudom, pontosan mennyi lesz a fizetésem, majd április elején megtudom, de a táblázatokból kikerestük a rám vonatkozó dolgokat, és hidd el, nehéz volt otthagyni osztályfőnökséget/tanárságot + másodállásokat, de csak rászántam magam)
Member
Gold: 2,751.03
Mar 3 2017 12:35pm
Quote (ToldiSenior @ Mar 3 2017 08:28pm)
Erre én annyit mondhatok, hogy az életpályamodell bevezetése után kicsit már más a helyzet: én egy őrnagyi helyen majdnem annyit fogok keresni, mint előtte három munkahelyről összesen (még nem tudom, pontosan mennyi lesz a fizetésem, majd április elején megtudom, de a táblázatokból kikerestük a rám vonatkozó dolgokat, és hidd el, nehéz volt otthagyni osztályfőnökséget/tanárságot + másodállásokat, de csak rászántam magam)

nem hiszem el, mert nulla bizonyitekkal allitasz teljesen unrealisztikus dolgot, es a vegen meg hozza is teszed, hogy believe me, pont ahogy trump szokta, hehhehe, de np, masokat biztosan sikerul meggyoznod ilyen remek postokkal
esetleg megmutathatnad nekunk a tablazatokat, amibol kikerested a rad vonatkozo dolgokat :)
Member
Mar 3 2017 12:36pm
Quote (miertvagyokilyenjokerdojel @ Mar 3 2017 07:35pm)
nem hiszem el, mert nulla bizonyitekkal allitasz teljesen unrealisztikus dolgot, es a vegen meg hozza is teszed, hogy believe me, pont ahogy trump szokta, hehhehe, de np, masokat biztosan sikerul meggyoznod ilyen remek postokkal
esetleg megmutathatnad nekunk a tablazatokat, amibol kikerested a rad vonatkozo dolgokat :)

a hjt végén van (honvédek jogállásáról törvény)

alapilletmény: jelenleg 41620

beosztási szorzó: 7,3
voltam katona több mint egy évig: 1
Felsőfokú angol: 1
Közép francia: 0,6

Summa: bruttó 413.994 Nettó szorozva 0,665 azaz 275.306 plusz kb 25k cafeteria-szerűség azaz elvileg circa 300k (mindez teljesen transzparens, táblázatokból kikeresve)

Tanárként (+ofő pótlék) volt nettó 204k, plusz másodfélállás 96k plusz EVA évente 2-500k (amennyire volt időm) plusz ÖMT katonás pénz évente kb 3-400k (EZT TI IS MEGKERESHETITEK PLUSZBAN, HA JELENTKEZTEK ÖNKÉNTESNEK LOL)

Szóval alig fogok kevesebbet keresni - ugyanakkor rengeteg szabadidő: leteszem a német nyelvvizsgát is (gyakorlatilag csak a papír hiányzik) az is plusz, nekiállok a francia felsőnek stb.

Mondjuk a személyiségi jogaimat / szabadságjogaimat korlátozzák: ki kellett lépni a pártból stb, vezényelhető vagyok/lakhelyemet nem én választom meg (szívesen megyek külföldre LOL) meglátjuk

This post was edited by ToldiSenior on Mar 3 2017 12:48pm
Go Back To Magyar Topic List
Prev1107108109110111129Next
Add Reply New Topic New Poll