d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar >
Poll > Kikre Fogsz Szavazni 2014 Aprilisaban? > Szavazz Vagy Meghalsz
Prev1107108109110111237Next
Add Reply New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Member
Gold: 0.00
Jan 28 2014 09:31am
Quote (bbaallaaggee @ Jan 28 2014 04:22pm)
Brb, magamba nézek.

megint rendkivul laza voltal, megmutattad a vilagnak
Member
Gold: 33,265.80
Jan 28 2014 09:33am
Quote (AngryBug @ 28 Jan 2014 15:58)
á dehogyis

itt?

hogy képzeled?

de hogy 44 oldal utan ontopic legyek: vagy jobbik, v fidesz... mindkettőnek a hátrányait nézem, igazából szerintem csak ebből lehet következtetést levonni
melyik a kevésbé szar. lehet nem oldana meg sok mindent a jobbik, mert a jelenlegi problémákat sem lehet csak úgy megoldani, de a mostani rendszerre se mondja senki h jó

Akkor mar szavazz a Jobbikra, ok legalabb tamogatnak a LoL-t.

De srsly miert szavaznal barmelyikukre?
Member
Gold: 280.00
Jan 28 2014 09:54am
Quote (bbaallaaggee @ Jan 28 2014 04:22pm)
Brb, magamba nézek.

Én értem hogy ha valaki midnenkit idegesít azt rendre kell téríteni, de ezen nem értettem mia kivetni valód amit ő írt... Szimplán destruktív volt
Member
Gold: 2,280.00
Jan 28 2014 11:28am
Quote (josheide @ Jan 28 2014 09:23am)
Az a baj, Toldi, hogy amit irsz az egy zart rendszerben torteno erveles - amiben nincs semmi fajta logika.

Nem hiheted csak ugy el, hogy Isten letezik - mert erre nincs bizonyitek (nem, a biblia nem bizonyitek). Abbol kene kiindulnod, hogy lehet, hogy letezik Isten, es keressunk erre bizonyitekot.
En el tudom kepzelni valami magasabb szintu letezes lehetoseget, de csak azert mert nem tudom megcafolni.

A masik problema az, hogy te, 4 diplomas igencsak vallasos ember sem vagy kepes megmagyarazni egy csomo dolgot a sajat vallasoddal kapcsolatban. Mit tegyen akkor egy egyszerubb/ ketkedo ember?

Illetve furcsa az hogy elfogadod hogy a vallasodnakaz alaptezisei az evszazadok soran teljesen megvaltoznak, hiszen az EMBEREK krealjak azokat, nem egy Isten - es meg igy is hivo maradsz.

Őszintén örülök neki, Josh, hogy okos dolgokat írsz, és a saját nézőpontodból Neked van igazad, kétségtelenül. De figyelmen kívül hagysz egy olyan tényezőt, amit még nem említettem, de ami igazából döntő jelentőségű abban, hogy vallásos vagyok. Számomra az Isten létével-nemlétével kapcsolatos elméleti fejtegetések másodlagosak. Az elsődleges az a vallásos élmény, az a vallásos tapasztalat, az az extázis, amit a templomban átélek, amikor igazán jól imádkozom. Ezért hiszem és vallom, hogy létezik a teremtő-mindenható-gondviselő-üdvözítő Isten, mert imádkozhatom hozzá, és válaszol nekem a lelkiismeretem szaván keresztül is, de azokban a találkozásokban-beszélgetésekben is, amit embertársaimmal folytatok. Nem azért, mert végiggondoltam és elfogadtam egy fejtegetést, egy elméletet, aminek a végére kijött, hogy van isten. Ebben az esetben elég szánalmas lenne a vallásosságom. De a vallásos élményt csak az értheti meg, aki átéli. Teljesen természetes, hogy aki nem vallásos, az ezt baromságnak tartja, ezért én nem ítélem el a nem vallásos embereket.
Member
Gold: 0.00
Jan 28 2014 11:38am
Quote (ToldiSenior @ Jan 28 2014 05:28pm)
Őszintén örülök neki, Josh, hogy okos dolgokat írsz, és a saját nézőpontodból Neked van igazad, kétségtelenül. De figyelmen kívül hagysz egy olyan tényezőt, amit még nem említettem, de ami igazából döntő jelentőségű abban, hogy vallásos vagyok. Számomra az Isten létével-nemlétével kapcsolatos elméleti fejtegetések másodlagosak. Az elsődleges az a vallásos élmény, az a vallásos tapasztalat, az az extázis, amit a templomban átélek, amikor igazán jól imádkozom. Ezért hiszem és vallom, hogy létezik a teremtő-mindenható-gondviselő-üdvözítő Isten, mert imádkozhatom hozzá, és válaszol nekem a lelkiismeretem szaván keresztül is, de azokban a találkozásokban-beszélgetésekben is, amit embertársaimmal folytatok. Nem azért, mert végiggondoltam és elfogadtam egy fejtegetést, egy elméletet, aminek a végére kijött, hogy van isten. Ebben az esetben elég szánalmas lenne a vallásosságom. De a vallásos élményt csak az értheti meg, aki átéli. Teljesen természetes, hogy aki nem vallásos, az ezt baromságnak tartja, ezért én nem ítélem el a nem vallásos embereket.

én így mérnökhallgatóként azt hiszem el, amit le tudok vezetni
és a tanárok is mindig azt mondják, hogy ne higgyünk el nekik semmit, bizonyítsuk be és akkor látni/érteni fogjuk hogy igazuk van
bár néhány analízis órán én is éreztem úgy, mintha templomban ülnék és amit mondanak nekem csak el kell hinnem
először ilyen volt az n dimenziós vektor skalárszorzata
de még azt is le lehet vezetni, hiába (LEHET, HOGY) nem létezik mondjuk 10. dimenzió
leírom századjára is, hogy katolikus általános iskolába jártam, most katolikus egyetemre járok és még mindig nem fogott meg ez a dolog
nekem az kell, hogy elém álljon isten, lepacsizzunk és aznaptól biztos vagyok benne, hogy minden vasárnap ott leszek a templomban és együtt zengem a miatyánkot az öreglányokkal
ettől függetlenül tetszik, hogy van aki hisz benne, én nem tartom "a lélek szegénységének" vagy hogy mondta baaalaalalalagegegegeee, csak tudni kell határt szabni azért ennek is
na de mindegy, ezt le se akartam írni, csak inkább 1000 mást csinálok, mint hogy a holnapi vizsgára készüljek
Member
Gold: 0.75
Jan 28 2014 11:49am
Sajnos az a hekyzet, hogy szavazni lehet de választani nem.. megfelelő alternatíva híján viszont sokan nem fognak elmenni .
Ott lenne még a kétfarkú kutyapárt. Komolyan az aktuális helyzetben még ők a legesélyesebbek nálam. De hát őket meg be sem regisztrálták... pedig 2x is megpróbálták xd
Member
Jan 28 2014 11:57am
Quote (xGurke @ Jan 28 2014 06:38pm)
én így mérnökhallgatóként azt hiszem el, amit le tudok vezetni
és a tanárok is mindig azt mondják, hogy ne higgyünk el nekik semmit, bizonyítsuk be és akkor látni/érteni fogjuk hogy igazuk van
bár néhány analízis órán én is éreztem úgy, mintha templomban ülnék és amit mondanak nekem csak el kell hinnem
először ilyen volt az n dimenziós vektor skalárszorzata
de még azt is le lehet vezetni, hiába (LEHET, HOGY) nem létezik mondjuk 10. dimenzió
leírom századjára is, hogy katolikus általános iskolába jártam, most katolikus egyetemre járok és még mindig nem fogott meg ez a dolog
nekem az kell, hogy elém álljon isten, lepacsizzunk és aznaptól biztos vagyok benne, hogy minden vasárnap ott leszek a templomban és együtt zengem a miatyánkot az öreglányokkal
ettől függetlenül tetszik, hogy van aki hisz benne, én nem tartom "a lélek szegénységének" vagy hogy mondta baaalaalalalagegegegeee, csak tudni kell határt szabni azért ennek is
na de mindegy, ezt le se akartam írni, csak inkább 1000 mást csinálok, mint hogy a holnapi vizsgára készüljek

Nekem is volt egy olyan korszakom (kb 25-30éves kor), amikor komolyan érdekelt, hogy logikusan lehet-e isten, hogyan lehet bebizonyítani vagy megcáfolni a létezését. Bár nem vagyok teológus hittudós, ezzel kapcsolatban jópár könyvet és cikket elolvastam, asszem ez kiderül. De a végső tanulság számomra az, hogy természettudományos és filozófiai szempontból ez egy eldönthetetlen dolog. Nem lehet kizárni isten létét, mint ahogy bizonyítani sem. Viszont ami valóságos, hogy vannak utak Istenhez, amiket be lehet járni, vagy lehet rá legyinteni (vallásos baromság, hülyeség). Azóta inkább a vallásos tapasztalatot, az élményt kerestem, vállalva, hogy ezért hülyének nézzenek, megvessenek.
Member
Gold: 3,000.00
Jan 28 2014 12:03pm
Quote (ToldiSenior @ Jan 28 2014 06:57pm)
Nekem is volt egy olyan korszakom (kb 25-30éves kor), amikor komolyan érdekelt, hogy logikusan lehet-e isten, hogyan lehet bebizonyítani vagy megcáfolni a létezését. Bár nem vagyok teológus hittudós, ezzel kapcsolatban jópár könyvet és cikket elolvastam, asszem ez kiderül. De a végső tanulság számomra az, hogy természettudományos és filozófiai szempontból ez egy eldönthetetlen dolog. Nem lehet kizárni isten létét, mint ahogy bizonyítani sem. Viszont ami valóságos, hogy vannak utak Istenhez, amiket be lehet járni, vagy lehet rá legyinteni (vallásos baromság, hülyeség). Azóta inkább a vallásos tapasztalatot, az élményt kerestem, vállalva, hogy ezért hülyének nézzenek, megvessenek.

varjuk ki a veget, 500 eve a fold lapos volt, meg mi voltunk a kozepe a vilagnak
Member
Gold: 710.00
Jan 28 2014 12:04pm
Quote (ToldiSenior @ 28 Jan 2014 19:57)

de ha nem tudod eldönteni, hogy van-e isten, akkor mégis milyen utak vannak istenhez
Member
Jan 28 2014 12:11pm
Quote (sylke @ Jan 28 2014 07:04pm)
de ha nem tudod eldönteni, hogy van-e isten, akkor mégis milyen utak vannak istenhez

Ha olyan lelkülettel, hogy "lehet, hogy van isten", elolvasod pl. Lukács evangéliumát, és elfogadod azt, hogy az abszolútum kommunikációba léphet az individummal, azaz ez az isten is keresi a kapcsolatot Veled, Emberrel. Akkor elindulhat a párbeszéd isten (Isten?) és az ember között. Beismerem, hogy az istenhez vezető utakat a vallás taposta ki a kereső ember számára.
Go Back To Magyar Topic List
Prev1107108109110111237Next
Add Reply New Topic New Poll