Quote (ToldiSenior @ Jan 28 2014 05:28pm)
Őszintén örülök neki, Josh, hogy okos dolgokat írsz, és a saját nézőpontodból Neked van igazad, kétségtelenül. De figyelmen kívül hagysz egy olyan tényezőt, amit még nem említettem, de ami igazából döntő jelentőségű abban, hogy vallásos vagyok. Számomra az Isten létével-nemlétével kapcsolatos elméleti fejtegetések másodlagosak. Az elsődleges az a vallásos élmény, az a vallásos tapasztalat, az az extázis, amit a templomban átélek, amikor igazán jól imádkozom. Ezért hiszem és vallom, hogy létezik a teremtő-mindenható-gondviselő-üdvözítő Isten, mert imádkozhatom hozzá, és válaszol nekem a lelkiismeretem szaván keresztül is, de azokban a találkozásokban-beszélgetésekben is, amit embertársaimmal folytatok. Nem azért, mert végiggondoltam és elfogadtam egy fejtegetést, egy elméletet, aminek a végére kijött, hogy van isten. Ebben az esetben elég szánalmas lenne a vallásosságom. De a vallásos élményt csak az értheti meg, aki átéli. Teljesen természetes, hogy aki nem vallásos, az ezt baromságnak tartja, ezért én nem ítélem el a nem vallásos embereket.
én így mérnökhallgatóként azt hiszem el, amit le tudok vezetni
és a tanárok is mindig azt mondják, hogy ne higgyünk el nekik semmit, bizonyítsuk be és akkor látni/érteni fogjuk hogy igazuk van
bár néhány analízis órán én is éreztem úgy, mintha templomban ülnék és amit mondanak nekem csak el kell hinnem
először ilyen volt az n dimenziós vektor skalárszorzata
de még azt is le lehet vezetni, hiába (LEHET, HOGY) nem létezik mondjuk 10. dimenzió
leírom századjára is, hogy katolikus általános iskolába jártam, most katolikus egyetemre járok és még mindig nem fogott meg ez a dolog
nekem az kell, hogy elém álljon isten, lepacsizzunk és aznaptól biztos vagyok benne, hogy minden vasárnap ott leszek a templomban és együtt zengem a miatyánkot az öreglányokkal
ettől függetlenül tetszik, hogy van aki hisz benne, én nem tartom "a lélek szegénységének" vagy hogy mondta baaalaalalalagegegegeee, csak tudni kell határt szabni azért ennek is
na de mindegy, ezt le se akartam írni, csak inkább 1000 mást csinálok, mint hogy a holnapi vizsgára készüljek