Quote (championmath @ 10 Feb 2016 22:34)
Napi 1 kg hús, 100 g tejsavófehérje, 250 g túró ez közel 450 g fehérje, pláne naturálként ez embertelen mennyiség minek eszel ennyi fehérjét? Szerintem egy vérképet mindenképp csinálj máj/vesefunkció terén, ha mást nem.
Emésztésed milyen? Alvás stb?
Indokolta is?
e: Fahrii a gyümölcscukor alatt szerintem a fruktózt érted, legtöbb gyümölcsben van glükóz, fruktóz és szukróz, a szukróz az egy diszaharid egy glükóz és egy fruktóz molekula alkotja.
Míg a fruktóz tényleg nincs hatással az inzulin szintre, nincs olyan gyümölcs amiben csak fruktóz lenne, és a májban található glikogén raktár visszatöltésére alkalmas. Edzés után közvetlen persze jobb valamilyen keményítő, de azon kívül nem tudom mi a bajotok a gyümölcsel, kevés kalóriát, sok rostot tartalmaz, mikrotápanyagokban gazdag.
A vegyszerektől az ételek tápanyagtartalma nem csökken, maximum a vegyszer maga lehet káros, de ezek általában zsírban oldódó anyagok és vízzel könnyen lemoshatóak. Az állati zsírokban például sokkal nagyobb koncentrációban találhatóak növényvédő szerek és egyéb káros anyagok (PCB, BPA stb) mint a gyümölcsökben/zöldségekben.
Meg is jött a téma tudója:D nincs az olyan sok fehérje amúgy, meg a túrót annyira mégse erőltetem a zsír miatt
Quote (Namechange @ 10 Feb 2016 23:28)
Novenyi es allati feherje kozott a szervezetunk nem tesz kulonbseget baratom. Nem ertem miert is ennek rossz cht, mi lenne a megfelelo.
Kár hogy a növényi nem teljes értékű fehérje.