Quote (championmath @ 26 Oct 2015 12:27)
Szénhidrát alapvetően cukor vagy keményítő. A cukor alatt a szukrózt szokták érteni ami egy glükóz és egy fruktóz molekula, a keményítő meg egy hosszú glükóz lánc. A gyümölcsökben/mézben van nagy mennyiségű cukor a természetes ételek közül, illetve a feldolgozott ételekben hozzáadott cukor/kukoricaszirup formájában.
Keményítő gabonákban/hüvelyesekben, gyökeres zöldségekben van főleg. A gabonákban van a legtöbb, a hüvelyesekben kevesebb, és a gyökeres zöldségekben (krumpli, édesburgonya, cékla stb.) a legkevesebb. A rostot is szénhidrátnak szokták venni, pedig semmi használható glükózt nem nyerünk ki belőlük. Egy kis részét fermentáció által rövid szénláncú zsírsavakká tudjuk alakítani.
A reggeli amit írtál 45 g zsírt tartalmaz ha 10 g zsírt veszünk annak amiben sütötted a rántottát, ez 400 kcal csak zsírból. Ha kevés erőfeszítéssel fogyni akarsz (főleg zsírból) akkor legegyszerűbb ha csak lecsökkented a zsírbevitelt. (Kávéba mehet az egy teáskanál cukor ami 16 kcal, nem itt van a gond.)
Szénhidrátnak inkább krumplit/gyümölcsöt egyél, mint gabonákat mert ezek sokkal kevesebb kalóriát tartalmaznak, (500 g krumpli ~450 kcal, 500 g banán ~450 kcal, 500 g zabpehely ~2000 kcal)
salátát és egyéb zöldségeket amik nem tartalmaznak keményítőt ehetsz, de ha csak ezeket eszed köretként akkor semmi használható glükózt nem viszel be és semmi energiád nem lesz.
Fehérjéből legalább 1 g kéne kg-onként naponta, de jobb lenne 1,5 g tehát te esetedben olyan 135 g minden nap. 10 dkg hús/hal ~25-30 g fehérje, 1 tojás 6 g, valamennyi van a gabonákban/krumpliban is, nem nehéz ennyit bevinni.
Miért zabpelyhet mikor az egyik legkalóriadúsabb étel, és minek napi 280 g fehérje egy 89 kg-os embernek aki nem edz? Mi értelme egy ilyen étrendnek amit egy szenvedés végigcsinálni, egészségtelen, és teljesen fenntarthatatlan?
jó az 190g fehérjének is, edzeni nyilván kell

21. században nem számolnak kalóriát, a zabpehyel a legjobb minőségű szénhidrátok között van, ha nem a legjobb...
de igazából gecire lefosom, h ki mit hogyan csinál, vagy eszik, nával nincs olyan, hogy egy kiscit így vagy úgy, vagy csinálom, vagy nem....ebből indultam ki
a legtöbb embernek kurva fos a genetikája és nem ért az egészhez, nekim meg muszáj 100%-ban odafigyelni és maximálisan jól csinálni, kül csak álmodozhatnak kockás hasról, vagy esetleg csak kisebb úszógumiról...
ha meg jó lenne a genetikája nem kérdezne itt semmit, mert kb bármit csinálna izmos és száraz lenne egy bizonyos szinten...
Quote (Karan2_Returned @ 26 Oct 2015 11:31)
Ilyen a 99% sorsa. Csak az akcios selejt kajara futja a sarki közertböl.
Volt egy fel ev amig tömegeltem, elhataroztam akkor hogy minden nap eszek 3k+ kaloriat akarmi legyen, akkor ilyenek voltak altalaban hogy 1k kalorias ebed burger kingben, extra majonez tojashoz, mindenfele magvak mogyorok.
Jött a suly, jobban is ereztem magamat annyi kaloria mellett, de amikor befejeztem es attertem csirke salatara akkor a halalomon voltam.
ez azért okos

felszedtél szándékosan x kg zsírt, aztán meg nekiálltál diétázni? :DD
Quote (Cpt_Ghost @ 26 Oct 2015 21:35)
tojással sok a zsír is no?
nem kell midenáron megenni a sárgáját

arra ott a kuka, az megeszi

Quote (SummertimeClothes @ 26 Oct 2015 21:44)
srsly szarj le minden ilyesmit, csak a kaloria szamit sulyvesztesnel
csak hasznalj nemi common senset, vizet igyal minden mas helyett, egyel valami gyumolcsot vagy hasonlot snickers helyett, ne 4 sajtburgert egyel ebedre sultkrumplival, hanem egy csirkes gyrost akkormar, ilyesmi
http://www.organicauthority.com/health/the-twinkie-diet.htmlpersze, csak az, aztán csodálkozik mindenki, hogy nem fogy x uidő után, ha nem eszik semmit akkor is, ez nem igaz a 19139124 kg-s emberekre, de őket könnyű lefogyasztani, nagyból gyorsan lejön... na de aztán elrnek pl 50% fogyást, mindig szarul néznek ki és? onnan?
Quote (Wikings2 @ 26 Oct 2015 17:09)
turmix az kell. en pure whey-t tolok havi 4ezerbe megvan. nekem 5 hónap kondi után +9 kiló jött fel vele úgy hogy előtte zabáltam mint egy idióta és semmi változás. (65->74kg,180cm)
meg fogsz lepődni, de sok profi teljesen kihagyja a tápkieget a versenyfelkészülés közben, sőt valaki egyeltalán nem használ... youtube Rich Piana... Vagy Steve Namat is megmondta párszor,
nyáron vlt szerencsém konzultálni vele, ja és edzettünk is 1 kurvajót, bár 2 napig nem aludtam eőtte
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpt1/v/t1.0-9/11742806_887413641312174_6204044752429403108_n.jpg?oh=d0aa6fd07681df0b29844b031088ecf6&oe=56B81E06This post was edited by Akizk on Oct 26 2015 03:18pm