Quote (miertvagyokilyenjokerdojel @ Mar 3 2017 07:54am)
bocs, de nem politizalhatsz es igen hagynod kell, ha provokalnak (bar senki nem provokal), de meg csak azt sem kene, ha nem jarnal a forumra
mondtam: az elozo volt az elso es az utolso figyelmeztetes, most kapcsolatba lepek az ezredeseddel, o elmagyarazza a tovabbi teendoid
Hja rákérdeztem a konkrétumokra, és megúsztam egy szóbeli figyelmeztetéssel.
Tehát: természetesen szabad gondolkodni, szabad politizálni is, lehetőleg álnéven (ez megvan), kerülni kell a jólértesültség látszatát és főleg kerülni azt, mintha egyéni véleményem a Honvédelmi Minisztérium vagy a Honvéd Vezérkar álláspontját tükrözné. Esetemben ez világos: itt a volt fideszes aktivista beszél, aki törvény szerint kilépett a pártból.
Írásbeli figyelmeztetés, esetleg fegyelmi jár akkor, ha saját névvel, másokat megtévesztve/fenyegetve stb. politizálok. De arra is volt már példa, hogy valaki egyenruhában egy politikai rendezvényen (pártgyűlés, lakossági fórum) feláll és pitbullkodik/hepciáskodik. Ilyenkor etikai vizsgálat/méltatlansági eljárás/egyenruha viselésétől eltiltás is lehet az eredmény. Úgyhogy csak óvatosan. A törvényi szöveg világos:
"A miniszter közjogi szervezetszabályozó eszközben megtilthatja, hogy az állomány tagja internetes felületen magánszemélyként való megnyilvánulásakor, magánvélemény nyilvánításakor az állományba tartozására vonatkozó adatot hozzon nyilvánosságra."
És munkaidőben szigorúan tilos. Bár ez szerintem minden munkahelyen így van. Hol hagyja a főnök, hogy a munkavállaló munkavégzés helyett vitatkozzon/politizáljon?