d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official Starcraft Topic
Prev1105610571058105910602724Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 3,000.00
Mar 21 2012 03:04pm
Quote (tevetava @ Mar 21 2012 09:41pm)
de még jó, hogy ha az nem is (amúgy egyébként de), akkor legalább az egész játék megváltozott
még szerencse, hogy egy zerg nyerte a gsl-t
még szerencse, hogy a zerg egyik tournamenten se teljesít rosszul
még szerencse, hogy...

ezert kellett volna meghallgatnod, es akkor rajonnel, hogy mivel erthetek egyet
zergrol:
"lack of scouting, number of aggressive builds, weakness of defence, and the lack of aggressive potential from the defence you have to build, those are not like specific details or something that's likely to change with the development of the game, it's fundamential problems with the race"
zvt:
"how do you get an overlord in pass a marine, what is the all purpose zvt defense"
"you either know what they're doing or you have a build that can deal with everything"
"there is no way to get the information and there's no build that counters everything, that is a fundamental problem"
"there is no way to scout what they are doing within reason so one of them has to be true or zerg will always end up with a disadvantage or a coinflip at best - you either have to be able to scout or have to be able to defend without scouting, otherwise it's just a guessing game"
Member
Gold: 1.00
Mar 21 2012 03:07pm
Quote (egomanus @ 21 Mar 2012 22:04)
de basszameg, hogyha fingom se volt hozzá.. annyira kellett a botok elleni game, hogy ne felejtsek el dolgokat megépíteni, elnyomni pl. a Chrono Boost-ot, mindig elfelejtettem, egy csomószor elfelejtettem gyártani azokat a kis szarokat amik gyüjtik a nyersit, vagy a 2. gázt lerakni etc.

én csak szóltam, hogy könnyen megszoksz ellene olyan dolgokat amikről utána nehéz lesz leszokni, az mmr meg biztosítja, hogy hozzád hasonló ellenfeleket kapsz.
Member
Gold: 0.00
Mar 21 2012 03:11pm
Quote (Taszilo.^ @ 21 Mar 2012 22:04)
ezert kellett volna meghallgatnod, es akkor rajonnel, hogy mivel erthetek egyet
zergrol:
"lack of scouting, number of aggressive builds, weakness of defence, and the lack of aggressive potential from the defence you have to build, those are not like specific details or something that's likely to change with the development of the game, it's fundamential problems with the race"
zvt:
"how do you get an overlord in pass a marine, what is the all purpose zvt defense"
"you either know what they're doing or you have a build that can deal with everything"
"there is no way to get the information and there's no build that counters everything, that is a fundamental problem"
"there is no way to scout what they are doing within reason so one of them has to be true or zerg will always end up with a disadvantage or a coinflip at best - you either have to be able to scout or have to be able to defend without scouting,  otherwise it's just a guessing game"

actually végighallgattam, és még mindig azon az állásponton vagyok, hogy vannak zergek, akik mindezen problémákra találtak megoldást, ha te még nem, az nem a játék hibája.
Member
Mar 21 2012 03:17pm
Quote (tevetava @ Mar 21 2012 10:11pm)
actually végighallgattam, és még mindig azon az állásponton vagyok, hogy vannak zergek, akik mindezen problémákra találtak megoldást, ha te még nem, az nem a játék hibája.

ha 1 vagy 2 zerg talal ra megoldast nem gondolod, hogy eleg gyorsan terjedne az a build order/scout ? legalabb gsl szinten? ha lenne 1 mod, amivel tudsz scoutolni, akkor mindenki ugy scoutolna? vagy ha lenne egy build order, ami minden ellen ad vedelmet, nem az lenne az egyetlen build order amit hasznalnanak?
nincs ilyen megoldas
az en szintemen pedig meg felesleges emiatt aggodni, en nem emiatt bukok el gameket, rosszabb esetben veszitek $$-t, tehat velem most epp felesleges peldalozni
Member
Mar 21 2012 03:20pm
Quote (Taszilo.^ @ 21 Mar 2012 22:17)
ha 1 vagy 2 zerg talal ra megoldast nem gondolod, hogy eleg gyorsan terjedne az a build order/scout ? legalabb gsl szinten? ha lenne 1 mod, amivel tudsz scoutolni, akkor mindenki ugy scoutolna? vagy ha lenne egy build order, ami minden ellen ad vedelmet, nem az lenne az egyetlen build order amit hasznalnanak?
nincs ilyen megoldas
az en szintemen pedig meg felesleges emiatt aggodni, en nem emiatt bukok el gameket, rosszabb esetben veszitek $$-t, tehat velem most epp felesleges peldalozni

mondjuk, ha lenne mindent verő dolog, akkor azt hamar patchelnék...
Member
Gold: 0.00
Mar 21 2012 03:22pm
Quote (Taszilo.^ @ 21 Mar 2012 22:17)
nincs ilyen megoldas

de itt ki beszél 1 vagy 2 zergről. úgy beszélsz, mintha a zerget csak elvétve lehetne látni győzni, most összeszedhetném a tournamenteket race eloszlás szerint, de gondolom te is belátod, hogy nem "1 vagy 2 zerg talalt ra megoldast".
Member
Mar 21 2012 03:24pm
Quote (CyberPunk666 @ Mar 21 2012 10:20pm)
mondjuk, ha lenne mindent verő dolog, akkor azt hamar patchelnék...

ha van egy build order, amivel mindent meg lehet fogni, egy early exp-pel mar elonyod van, mert te nem invesztaltal defense-be
lehet "all purpose defense", de mi van, ha a masik csak fast expandel? hiaba lenne minden ellen jo, es csinalna mindenki, ha mondjuk 18cc-vel economically elonyben lenne a terran
Member
Mar 21 2012 03:26pm
Quote (tevetava @ Mar 21 2012 10:22pm)
de itt ki beszél 1 vagy 2 zergről. úgy beszélsz, mintha a zerget csak elvétve lehetne látni győzni, most összeszedhetném a tournamenteket race eloszlás szerint, de gondolom te is belátod, hogy nem "1 vagy 2 zerg talalt ra megoldast".

jo akkor elmondom neked meg egyszer
nincs ilyen megoldas
Member
Mar 21 2012 03:26pm
Quote (Taszilo.^ @ 21 Mar 2012 22:24)
ha van egy build order, amivel mindent meg lehet fogni, egy early exp-pel mar elonyod van, mert te nem invesztaltal defense-be
lehet "all purpose defense", de mi van, ha a masik csak fast expandel? hiaba lenne minden ellen jo, es csinalna mindenki, ha mondjuk 18cc-vel economically elonyben lenne a terran

a mindent verőt nem arra értettem, hogy minden rusht visszaverne mondjuk, hanem olyan ami a játék végkimenetelét egyértelműen egyik irányba billenti.
Member
Mar 21 2012 03:28pm
Quote (CyberPunk666 @ Mar 21 2012 10:26pm)
a mindent verőt nem arra értettem, hogy minden rusht visszaverne mondjuk, hanem olyan ami a játék végkimenetelét egyértelműen egyik irányba billenti.

de most nem arrol van szo, az nyilvan nem lenne balanced, ez egyertelmu
Go Back To Magyar Topic List
Prev1105610571058105910602724Next
Add Reply New Topic New Poll