d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar >
Poll > Kikre Fogsz Szavazni 2014 Aprilisaban? > Szavazz Vagy Meghalsz
Prev1102103104105106237Next
Add Reply New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Member
Gold: 2,280.00
Jan 27 2014 01:09pm
Quote (Saenchai @ Jan 27 2014 08:00pm)
és miért vagy annyira biztos benne, hogy hogyha létezik Isten, akkor a keresztény tanítások útján lehet eljutni hozzá?

Mivel én azt az Istent ismerem, akihez a keresztény tanításokon keresztül lehet eljutni. "Hiszem uram és vallom, hogy te vagy valóban Krisztus, az élő Isten fia, ki e világra jött üdvözíteni a bűnösöket, akik között a legbűnösebb én vagyok" - ezt imádkozom minden vasárnap a templomban. Ezt mondom és komolyan is gondolom. Aki velem Istenről akar beszélgetni, el kell fogadnia, hogy nekem ez a hitem.
Member
Gold: 1.21
Jan 27 2014 01:11pm
Quote (ToldiSenior @ 27 Jan 2014 20:09)
Mivel én azt az Istent ismerem, akihez a keresztény tanításokon keresztül lehet eljutni. "Hiszem uram és vallom, hogy te vagy valóban Krisztus, az élő Isten fia, ki e világra jött üdvözíteni a bűnösöket, akik között a legbűnösebb én vagyok" - ezt imádkozom minden vasárnap a templomban. Ezt mondom és komolyan is gondolom. Aki velem Istenről akar beszélgetni, el kell fogadnia, hogy nekem ez a hitem.

De mi olyan nagyon nem akarunk veled istenről beszélni, igazából Kegyed feszegette fel ezt a témát ezelőtt 80 oldallal.
Member
Gold: 2,280.00
Jan 27 2014 01:12pm
Quote (bbaallaaggee @ Jan 27 2014 08:11pm)
De mi olyan nagyon nem akarunk veled istenről beszélni, igazából Kegyed feszegette fel ezt a témát ezelőtt 80 oldallal.

Akkor fejezzük be rögtön, és térjünk vissza arra, mi a bajom a Fidesszel.
Member
Gold: 4.20
kezdem ugy erezni hogy valami /b/ topicot olvasok
Member
Gold: 3,000.00
Quote (ToldiSenior @ Jan 27 2014 08:09pm)

Allah szerint (aki egy isten, szal veled szemben valszeg igaza lesz) aki nem ot fogadja el istenkent, az a pokolra jut
Isten szerint (aki szinten egy isten) aki nem ot fogadja el, az a pokolra jut

pokolra jutsz, akarmit csinalsz
Member
Gold: 0.00
Jan 27 2014 01:14pm
Quote (Taszilo.^ @ Jan 27 2014 08:12pm)
Allah szerint (aki egy isten, szal veled szemben valszeg igaza lesz) aki nem ot fogadja el istenkent, az a pokolra jut
Isten szerint (aki szinten egy isten) aki nem ot fogadja el, az a pokolra jut

pokolra jutsz, akarmit csinalsz

http://www.youtube.com/watch?v=wo28oIXLXLE
Member
Gold: 5,390.00
Jan 27 2014 01:18pm
Quote (ToldiSenior @ Jan 27 2014 07:56pm)
Dehogynem fogadom el, hogy lehetséges, hogy nincs Isten! Mivel nem tudom bebizonyítani, hogy van Isten, az egyetlen logikailag helyes nézet Istenről az, hogy "lehetséges, hogy van, lehetséges, hogy nincs". Mindenki más hazudik. Az is hazudik, aki azt mondja "Tudom, hogy van Isten" - na ne mondd, meghaltál már és tudod, mi van a másvilágon, na mesélj LoL... és az is hazudik, aki azt mondja "Tudom, hogy nincs Isten" - na ne mondd, akkor ez a világ csak magától olyan amilyen, mi? nincs semmiféle "intelligens tervezője", LoL, és a halál után meg semmi sincs mi?, na ezt honnan tudod? LoL... Ahhoz, hogy pontos ismereteink legyenek pl. az örök életről, ahhoz meg kéne halnunk, utána már tényleg "tudni" fogjuk, mi a helyzet pontosan, azelőtt viszont az a becsületes, ha bevalljuk, Istenről nincsen természettudományosan bizonyítható-falszifikálható ismeretünk. Isten léte-nemléte a hit tárgya, prelogikus kategória, mindenkinek személyesen magának kell állást foglalnia.

Ahhoz viszont, hogy állást tudjon foglalni, nem árt megismerni azokat az utakat, amelyek valóban elvezethetnek Istenhez, ez pedig a Biblia evangéliuma, vallásos emberekkel való párbeszéd is segíthet és én erről beszélek.

Na ez az a szoveg, amitol hanyok.
Member
Gold: 343.00
Jan 27 2014 01:21pm
Quote (jarabekg @ Jan 27 2014 07:18pm)
Na ez az a szoveg, amitol hanyok.

azért legfőként mert a "segíthet" dolgot a végén ő úgy érti, hogy MEGTÉRSZ
ha nem térsz meg; nem segített
tehát ő nem is arra törekszik, hogy kölcsönösen segítsünk egymásnak megérteni a világot, hanem, hogy te, eltévelyedett elfogadd azt amit ő mond :XD

én beszélgettem már vallásos emberekkel de azt utálom bennük, hogy én nem tudhatok szart se és csak egy helyes út van mindenben és az meg az övék
inkább mentem wowozni, ott azt az utat járom ameiket akarom
Member
Gold: 710.00
Jan 27 2014 01:23pm
Quote (ToldiSenior @ 27 Jan 2014 20:56)
Dehogynem fogadom el, hogy lehetséges, hogy nincs Isten! Mivel nem tudom bebizonyítani, hogy van Isten, az egyetlen logikailag helyes nézet Istenről az, hogy "lehetséges, hogy van, lehetséges, hogy nincs". Mindenki más hazudik. Az is hazudik, aki azt mondja "Tudom, hogy van Isten" - na ne mondd, meghaltál már és tudod, mi van a másvilágon, na mesélj LoL... és az is hazudik, aki azt mondja "Tudom, hogy nincs Isten" - na ne mondd, akkor ez a világ csak magától olyan amilyen, mi? nincs semmiféle "intelligens tervezője", LoL, és a halál után meg semmi sincs mi?, na ezt honnan tudod? LoL... Ahhoz, hogy pontos ismereteink legyenek pl. az örök életről, ahhoz meg kéne halnunk, utána már tényleg "tudni" fogjuk, mi a helyzet pontosan, azelőtt viszont az a becsületes, ha bevalljuk, Istenről nincsen természettudományosan bizonyítható-falszifikálható ismeretünk. Isten léte-nemléte a hit tárgya, prelogikus kategória, mindenkinek személyesen magának kell állást foglalnia.

Ahhoz viszont, hogy állást tudjon foglalni, nem árt megismerni azokat az utakat, amelyek valóban elvezethetnek Istenhez, ez pedig a Biblia evangéliuma, vallásos emberekkel való párbeszéd is segíthet és én erről beszélek.

aztán te ezt mire fel mondod, hogy ez az a valodi ut, ami elvezet istenhez?
Member
Gold: 343.00
Jan 27 2014 01:26pm
térics meg :XD
jó pénzért én hiszek bármiben
mennék németh sanyinak is allelujázni 20k-ér/alkalom ha fizeti az utazási kölcségem is
Go Back To Magyar Topic List
Prev1102103104105106237Next
Add Reply New Topic New Poll