Quote (ToldiSenior @ 27 Jan 2014 20:56)
Dehogynem fogadom el, hogy lehetséges, hogy nincs Isten! Mivel nem tudom bebizonyítani, hogy van Isten, az egyetlen logikailag helyes nézet Istenről az, hogy "lehetséges, hogy van, lehetséges, hogy nincs". Mindenki más hazudik. Az is hazudik, aki azt mondja "Tudom, hogy van Isten" - na ne mondd, meghaltál már és tudod, mi van a másvilágon, na mesélj LoL... és az is hazudik, aki azt mondja "Tudom, hogy nincs Isten" - na ne mondd, akkor ez a világ csak magától olyan amilyen, mi? nincs semmiféle "intelligens tervezője", LoL, és a halál után meg semmi sincs mi?, na ezt honnan tudod? LoL... Ahhoz, hogy pontos ismereteink legyenek pl. az örök életről, ahhoz meg kéne halnunk, utána már tényleg "tudni" fogjuk, mi a helyzet pontosan, azelőtt viszont az a becsületes, ha bevalljuk, Istenről nincsen természettudományosan bizonyítható-falszifikálható ismeretünk. Isten léte-nemléte a hit tárgya, prelogikus kategória, mindenkinek személyesen magának kell állást foglalnia.
Ahhoz viszont, hogy állást tudjon foglalni, nem árt megismerni azokat az utakat, amelyek valóban elvezethetnek Istenhez, ez pedig a Biblia evangéliuma, vallásos emberekkel való párbeszéd is segíthet és én erről beszélek.
aztán te ezt mire fel mondod, hogy ez az a valodi ut, ami elvezet istenhez?