d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official Telefon Help Topik
Prev1102103104105106660Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 1.00
Dec 1 2011 05:52am
Quote (My_Acc_Is_Bazur @ 1 Dec 2011 12:51)
a legtöbb videó amit láttam, arról szólt, hogy kb. lehetetlen, hogy felismerje pl. a magyar neveket, ha hívnál valakit, de még néha az angol nevek is kifognak rajta

nekem nokiám van és simán felismer magyar dolgokat is. Ékezetes neveket is. Szerintem itt az ms-nokia együttműködés keretében ez a rész is komolyan fejlődni fog.
Member
Gold: 10.66
Dec 1 2011 05:53am
Quote (CyberPunk666 @ 1 Dec 2011 12:24)
na most azt csinálod amit az anti applesok szoktak.

ne röhögtess már, hogy egy cetli kell, hogy be tudd mondani a telefonnak, hogy message, vagy call, vagy find, esetleg play. Megérti utána ha diktálod a szöveget, vagy ha nevet mondasz a telefonkönyvből esetleg számot a zenék közül. Csak először közölni kell vele, melyik funkcióban használja az utasítást.

akárhogy is, szerintem gáz, hogy csak bizonyos szavakat hajlandó megérteni. ha azt mondom anyámnak, hogy: szeretnék egy kávét, csinálj egy kávét, légy szíves csinálj egy kávét, tegyél fel egy kávét, anya innék egy kávét, készíts egy kávét stb...
akkor a végeredmény egy és ugyan az = le lesz főzve egy adag kávé.

nem úgy szólok anyámnak, hogy: csinálj.kávé.egy.adag. :lol:
Member
Dec 1 2011 05:56am
Quote (Aston @ 1 Dec 2011 12:53)
akárhogy is, szerintem gáz, hogy csak bizonyos szavakat hajlandó megérteni. ha azt mondom anyámnak, hogy: szeretnék egy kávét, csinálj egy kávét, légy szíves csinálj egy kávét, tegyél fel egy kávét, anya innék egy kávét, készíts egy kávét stb...

ez egy új rendszer a siri meg már régóta a fejlesztett. De szerintem ez kukacoskodás.

Meg azért kíváncsi lennék mit csinál a siri, ha mondjuk egy névjegyzékben szereplő ember nevét akarom üzenetben elküldeni, akkor mit csinál parancsszavak nélkül. Valamint még az is a hátrány, hogy ez tényleg lekorlátoz angol nyelvre, míg a parancsszavas nem.Meg gondolom így kevésbé érzékeny a háttérbeszédre, mivel először parancsot vár.

Amúgy megint butaságot beszélsz és azt csinálod, amit az applevel az antik, mert nem csinálj.kávé.egy.adag.

Hanem csinálj. egy adag kávét. vagy keress. olcsó éttermet budapesten Csak paranccsal kell kezdeni, de amúgy rendesen érzékel utána.

This post was edited by CyberPunk666 on Dec 1 2011 05:58am
Member
Gold: 3,000.69
Dec 1 2011 05:58am
[QUOTE=CyberPunk666,1 Dec 2011 12:51][QUOTE=My_Acc_Is_Bazur,1 Dec 2011 12:36]szerintem meg hülyén néz ki, hogy egy gépnek beszélek, és nem hiszem, hogy gyorsabb lenne, sőt, így, hogy alig ismer fel valamit normálisan, valószínűleg lassabb is.[/QUOTE

de ez egy faszság, hogy alig ismer fel valamit normálisan. Egy idióta lejáratási kísérlet. Kurvajól használható és nem beszélgetsz a géppel, csak pár parancsszót adsz neki, amivel viszont sokkal gyorsabb.

talán ez meggyőz

http://www.youtube.com/watch?v=lsUix1DO97w[/QUOTE]

ezek pl. eléggé standard szavak, és angol a csávó. egy nem angol anyanyelvű, nem angol szavakra kereső / nem angol neveket hívó embernél szerintem ez használhatatlan lenne. amúgy meg ha valaki hozzászokik egy telefonhoz, akkor olyan gyorsan tudja kezelni, hogy a hang általi irányítás nem jelentene komoly gyorsasági különbséget szerintem. és nekem akkor se tetszik, hogy így parancsokat adok egy telefonnak, viccesnek vicces, de sok értelme szerintem nincs (ez csak személyes vélemény ofc, megértem ha másnak tetszik, de nem tudom elképzelni, hogy pl. buszon ezt csináljam, meg ugye nem is lenne valami működőképes a háttérzajok miatt talán). egy szó mint száz, lehet, hogy ha jobb hangfelismerő softwarejeik lesznek, amiket nem angol anyanelvűekre is optimalizálnak, akkor hasznosabb lesz, de ilyen fejlettségi szintű cuccért semmiképp nem adnék ki sok +pénzt, baromi sokadik szempont lenne nálam telefonvásárlásnál ez a funckió.
Member
Dec 1 2011 06:00am
[QUOTE=My_Acc_Is_Bazur,1 Dec 2011 12:58][QUOTE=CyberPunk666,1 Dec 2011 12:51][QUOTE=My_Acc_Is_Bazur,1 Dec 2011 12:36]szerintem meg hülyén néz ki, hogy egy gépnek beszélek, és nem hiszem, hogy gyorsabb lenne, sőt, így, hogy alig ismer fel valamit normálisan, valószínűleg lassabb is.[/QUOTE

de ez egy faszság, hogy alig ismer fel valamit normálisan. Egy idióta lejáratási kísérlet. Kurvajól használható és nem beszélgetsz a géppel, csak pár parancsszót adsz neki, amivel viszont sokkal gyorsabb.

talán ez meggyőz

http://www.youtube.com/watch?v=lsUix1DO97w[/QUOTE]

ezek pl. eléggé standard szavak, és angol a csávó. egy nem angol anyanyelvű, nem angol szavakra kereső / nem angol neveket hívó embernél szerintem ez használhatatlan lenne. amúgy meg ha valaki hozzászokik egy telefonhoz, akkor olyan gyorsan tudja kezelni, hogy a hang általi irányítás nem jelentene komoly gyorsasági különbséget szerintem. és nekem akkor se tetszik, hogy így parancsokat adok egy telefonnak, viccesnek vicces, de sok értelme szerintem nincs (ez csak személyes vélemény ofc, megértem ha másnak tetszik, de nem tudom elképzelni, hogy pl. buszon ezt csináljam, meg ugye nem is lenne valami működőképes a háttérzajok miatt talán). egy szó mint száz, lehet, hogy ha jobb hangfelismerő softwarejeik lesznek, amiket nem angol anyanelvűekre is optimalizálnak, akkor hasznosabb lesz, de ilyen fejlettségi szintű cuccért semmiképp nem adnék ki sok +pénzt, baromi sokadik szempont lenne nálam telefonvásárlásnál ez a funckió.[/QUOTE]

De már rendesen érzékel, a buszon is :). Menni fog magyar nevekkel is, a nokiás symbian hangfelismerő simán viszi őket, idővel ez is fogja.
Member
Dec 1 2011 06:04am
Quote (Aston @ 1 Dec 2011 12:53)

amúgy azt elismerem, hogy a siri fejlettebb, de kicsit úgy érzem, hogy most adod ki magadból azt a sok cseszegetést amit azért szoktál kapni a hétköznapokban, amiért apple-s vagy. ennyire közel sem vészes, mint ahogy beállítod, ráadásul nem is feltétlen rosszabb, inkább csak más megközelítés.

/e jah és ha megnézted a videót, akkor abban láthattad, hogy amikor felhívta a fake-t, akkor még megkérdezte, hogy mobil vagy otthonit, és mikor kiválasztotta, hogy a mobilt még mondta is neki a telefon, hogy legközelebb mondhatja egyben is... Szóval hamar meg lehet tanulni használni, bár szerintem brutálisan adja magát az egész.

Valamint többféle kifejezést is megért, például a start program neve, vagy open program neve, run program neve.. vagy find akármit, search akármi stb...

This post was edited by CyberPunk666 on Dec 1 2011 06:07am
Member
Dec 1 2011 06:09am
Amúgy nem azt mondom, hogy nem lehet nélküle élni, de szerintem ezek az ellenérzések a kezdeti nagyon béna hangfelismerők miatt vannak, anno amikor még fel keleltt mondani, hozzá a szöveget meg ilyenek. Akkor kialakult ez az ellenérzés az emberekben, de ma már nagyon jól áll ez a dolog.

This post was edited by CyberPunk666 on Dec 1 2011 06:11am
Member
Gold: 6,440.13
Dec 1 2011 06:24am
Quote (My_Acc_Is_Bazur @ Dec 1 2011 12:26pm)
szerintem meg a legtöbb hangvezérléses cucc egyelőre csak faszverésre jó, és nincs valami sok értelmük

én most próbálgatom sirit

• van a telefonban valami voice controllos cucc, azzal próbáltam hivogatni embereket: kurvára nem sikerült, mert mindig más valakinek értelmezte
  • most belőttem sirit, kb ilyen beszélgetést nyomtam vele,

- milyen ma az idő
- nem tudom hol vagy, kapcsold be a gps-t vagy mondd meg
- budapest, magyarország
- ilyen az időjárás (kidobta az előrejelzést)

kíváncsi voltam, hogy fel is olvassa el, úgyhogy lejátszottam megint a beszélgetést és most szóban is mondta, hogy "there is some bad weather coming up for Budapest, today through this thuesday".

- utána jegyzetbe felvettem valamit, aztán módosítottam, amit szépen meg is tett
- mondtam neki, hogy hívja fel anyámat (gondoltam egyszerűbb, mint megbírkóznia a magyar nevekkel) és a voice kontrollal ellentétben értette és meg is kérdezte, hogy mobil vagy otthoni számot akarom e

egyébként full mondatokban beszélek "i would like to enquire" meg hasonló töltelékekkel és megérti

Szóval leginkább faszverésre jó valóban, de szerintem kocsiban vagy futás közben hasznos tud lenni. Nem azt mondom, hogy nélkülözhetetlen, de mindenképpen vicces.

Member
Dec 1 2011 06:26am
Quote (beni @ 1 Dec 2011 13:24)
én most próbálgatom sirit

• van a telefonban valami voice controllos cucc, azzal próbáltam hivogatni embereket: kurvára nem sikerült, mert mindig más valakinek értelmezte
  • most belőttem sirit, kb ilyen beszélgetést nyomtam vele,

- milyen ma az idő
- nem tudom hol vagy, kapcsold be a gps-t vagy mondd meg
- budapest, magyarország
- ilyen az időjárás (kidobta az előrejelzést)

kíváncsi voltam, hogy fel is olvassa el, úgyhogy lejátszottam megint a beszélgetést és most szóban is mondta, hogy "there is some bad weather coming up for Budapest, today through this thuesday".

- utána jegyzetbe felvettem valamit, aztán módosítottam, amit szépen meg is tett
- mondtam neki, hogy hívja fel anyámat (gondoltam egyszerűbb, mint megbírkóznia a magyar nevekkel) és a voice kontrollal ellentétben értette és meg is kérdezte, hogy mobil vagy otthoni számot akarom e

egyébként full mondatokban beszélek "i would like to enquire" meg hasonló töltelékekkel és megérti

Szóval leginkább faszverésre jó valóban, de szerintem kocsiban vagy futás közben hasznos tud lenni. Nem azt mondom, hogy nélkülözhetetlen, de mindenképpen vicces.

Én a telefonban mélyen lévő beállításokra mindig ezt használom az enyémben. Mert egy szóval odaugrik, nem kell végigmenüzni.
Member
Gold: 6,440.13
Dec 1 2011 06:28am
Quote (CyberPunk666 @ Dec 1 2011 01:26pm)
Én a telefonban mélyen lévő beállításokra mindig ezt használom az enyémben. Mert egy szóval odaugrik, nem kell végigmenüzni.

egyébként baromi vicces, hogy a startreckes idők, mikor beszélek a számítógéphez, aki felkapcsolja a villanyt, meg rendel nekem pizzát már szinte itt van
Go Back To Magyar Topic List
Prev1102103104105106660Next
Add Reply New Topic New Poll