d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official Ncov Topic
Prev199100101102103252Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 0.00
Mar 30 2020 06:56am
Quote (Smat @ 30 Mar 2020 14:51)
ok

valoban nem ugyanaz mintha gyerekeknek arulnal herkot, de acél barátunk rátapintott a lényegre

mas az h ezt megteszed, aztan kussolsz rola es elkoltod a penzt, meg mas az, hogy neten azzal "menozol", h ebbol fizetted ki a kov evre a lakastorlesztot,
mondjuk meg mindig jobb mint felvenni a hitelt aztan lelepni az orszagbol :~)
Member
Gold: 1,593.00
Mar 30 2020 07:08am
Quote (Fej @ 30 Mar 2020 20:56)
valoban nem ugyanaz mintha gyerekeknek arulnal herkot, de acél barátunk rátapintott a lényegre

mas az h ezt megteszed, aztan kussolsz rola es elkoltod a penzt, meg mas az, hogy neten azzal "menozol", h ebbol fizetted ki a kov evre a lakastorlesztot,

Mi ebben olyan kurva nagy problema most oszinten..
Eladtam maganembereknek akiknek kellett es ok kerestek meg es ok rendeltek ennyit, nem 1000000x hasznot raktam ra, megvettem 15 fontert, eladtam 30-ert, ez tenyleg akkora nagy dolog hogy keresztre kell fesziteni?

Mondom, menjetek be a tescoba, basszatok ki a balhet ott is hogy ti termeloi aron akarjatok megvenni a dolgokat mert ez igy bizony a moralitassal szembemegy..
Kurva jo amugy hogy mindenki hirtelen hivo lett es csak olyan dolgokat tesz amiket Jezus is elfogadna...

"mondjuk meg mindig jobb mint felvenni a hitelt aztan lelepni az orszagbol :~)"

a szemelyeskedest meg hanyagoljuk szerintem, senki nem lepett le sehonnan, sot, meg update is volt rola hogy a devizasoknak eltoroltek a torvenytelenul magas kamatokat es karteritest fizettek nagyon sok embernek, de nem megyek megint bele, ha nagyon erdekel, es nem csak szemelyeskedni akarsz akkor megkeresed, vagy megkersz, es megkeresem neked a 6+ eves postot.

Member
Gold: 834.97
Mar 30 2020 07:09am
Quote (Fej @ Mar 30 2020 02:56pm)

nem esett messze az alma a fájától
Member
Gold: 0.00
Mar 30 2020 07:09am
Quote (Senee @ Mar 30 2020 11:31am)
Véletlen megdörzsöltem a szemem és most csíp! Ez már tuti a korona lesz! Szerintetek van még értelme rohanni és kimosni csap alatt, vagy addigra már úgyis lekúszik?

Erospaprika
Member
Gold: 17,767.00
Mar 30 2020 07:11am
Quote (Smat @ 30 Mar 2020 14:32)
El lett ugatva mar akkor amikor kitort a jarvany kinaban hogy mindenki keszuljon fel mert hiany lesz bizonyos dolgokbol, ha ezt emberek nem ertik meg akkor az igazan megerdemli hogy 10x aron vegyen barmit is.

Ameddig az emberek egymas kozott bizniszelnek es a korhazaknak van maszk/fertotlenito meg minden szukseges eszkoz, addig nem ertem hogy miert kell ezen pattogni es ugy beallitani mintha heroint adnanak el gyerekeknek..
Ha a korhazak elol veszik el a szukseges dolgokat, akkor nyilvan ertheto a felhaborodas es ezt en sem tudom tamogatni, es ilyen bizniszt nem is csinalnek.. Az hogy maganemberek mit csinalnak egymas kozt.. Legyen mar az O problemajuk..

de ha egy pillanatra fel is tesszuk h ez teljesen rendben van, akkor is latod hogy lesznek akik ezzel nem ertenek egyet. mi celt szolgalt az hogy ezt felnyomtad ide, azonkivul h ezeket az embereket magadra uszitottad?

a hiany nagyreszet az emberek irastudatlansaga szulte, es valoszinuleg senkit sem erdekel ha valakit lehuztal aki maszkban locsolja a viragokat a teraszon. de a kisfogyasztoi piacon is vannak sokan akik idosekkel elnek egyutt, vagy millio masfajta legit okbol van ra szukseguk (a virus elott is hasznaltak maszkokat). nekik felkeszulni is nehezebb ha a nyereszkedok betaraznak

egy helyzettel lehet elni es lehet visszaelni, te visszaeltel vele. amennyit a kinai kulturarol tudok ott lehet hogy az ilyen ugyeskedesre meg fel is neznek egy kicsit, de itthol ne vard ugyanezt
Member
Mar 30 2020 07:25am
Quote (SteelMeetsSteel @ 30 Mar 2020 21:11)
de ha egy pillanatra fel is tesszuk h ez teljesen rendben van, akkor is latod hogy lesznek akik ezzel nem ertenek egyet. mi celt szolgalt az hogy ezt felnyomtad ide, azonkivul h ezeket az embereket magadra uszitottad?

a hiany nagyreszet az emberek irastudatlansaga szulte, es valoszinuleg senkit sem erdekel ha valakit lehuztal aki maszkban locsolja a viragokat a teraszon. de a kisfogyasztoi piacon is vannak sokan akik idosekkel elnek egyutt, vagy millio masfajta legit okbol van ra szukseguk (a virus elott is hasznaltak maszkokat). nekik felkeszulni is nehezebb ha a nyereszkedok betaraznak

egy helyzettel lehet elni es lehet visszaelni, te visszaeltel vele. amennyit a kinai kulturarol tudok ott lehet hogy az ilyen ugyeskedesre meg fel is neznek egy kicsit, de itthol ne vard ugyanezt

Itt mindenki egy szent, karcsit is azert basztatjatok a tunderkekkel mert nektek nem fer bele a moralis zsakotokba hogy o ezt elfogadja olyannak amilyen..

Mondom, mostantol ha barmit vesztek, barhol, akkor verjetek az asztalt hogy rajtatok ne nyereszkedjen senki mert szembemegy a moralitassal.
Ha esetleg pokereztek/lottoztok/szerencsejatekoztok, akkor is ugyan ezt az elvet kell kovetni..

Megertem hogy vannak olyanok akiket ez szarul erint es kellemetlen helyzetbe hozta oket ami most tortenik, de hidd el, hogy itt a hunsubon is az emberek nagyresze ugyan igy tett/vagy tesz is csak nem irja be sehova..
Egyaltalan nem eltem vissza ezzel a helyzettel, az hogy en lattam egy lehetoseget ebben, az nem visszaeles.. Nem az utolso 10 forintjat vettem el annak aki megvette tolem a maszkokat..

Masik pelda, vettem btc-t 4000$ korul mert mindenki bepanikolt es eladta, ezutan en varok ameddig felmegy 10000$+ra es eladom, akkor en most szembemegyek a moralitassal vagy csak meglattam a lehetoseget valamiben es eltem vele?
Ezt a gondolatmenetet miert nem lehet atvinni a maszk/fertotlenito temaba?
De ha nagyon vergodtok akkor veszek itt a subon mindenkinek 1000 darab eldobhato maszkot fejenkent es elkuldom expresszel termeloi aron..
Member
Gold: 5,302.77
Mar 30 2020 07:26am
Az a baj Smat, hogy te az "államtitkár rokonai nagytételben maszkot árulnak témát" kommentáltad azzal, hogy ez teljesen rendben van, kereslet-kínálat.

Alapvetően nincs azzal bajom, ha valaki meglovagolja a piaci szükségleteket, de itt nálunk konrétan az a szitu most, hogy magánemberek varrják otthon a maszkokat, és ajánlják fel ingyen vagy jelképes összegért, hogy a szerencsétlen ápolónak, gondozónak, körzeti orvosnak legyen mit felvennie munkában.
Mert mondhatnak Viktorék amit akarnak, a legtöbb szociális otthonban, orvosi rendelőben nincs maszk.
És erre az a buzi felrak egy képet twitterre, hogy "tessék, nekem van egy raklapnyi maszkom, tőlem vegyetek".

És erre mondod azt, hogy teljesen rendben van.

This post was edited by -joey- on Mar 30 2020 07:27am
Member
Gold: 17,767.00
Mar 30 2020 07:32am
Quote (Smat @ 30 Mar 2020 15:25)
Itt mindenki egy szent, karcsit is azert basztatjatok a tunderkekkel mert nektek nem fer bele a moralis zsakotokba hogy o ezt elfogadja olyannak amilyen..

Mondom, mostantol ha barmit vesztek, barhol, akkor verjetek az asztalt hogy rajtatok ne nyereszkedjen senki mert szembemegy a moralitassal.
Ha esetleg pokereztek/lottoztok/szerencsejatekoztok, akkor is ugyan ezt az elvet kell kovetni..

Megertem hogy vannak olyanok akiket ez szarul erint es kellemetlen helyzetbe hozta oket ami most tortenik, de hidd el, hogy itt a hunsubon is az emberek nagyresze ugyan igy tett/vagy tesz is csak nem irja be sehova..
Egyaltalan nem eltem vissza ezzel a helyzettel, az hogy en lattam egy lehetoseget ebben, az nem visszaeles.. Nem az utolso 10 forintjat vettem el annak aki megvette tolem a maszkokat..

Masik pelda, vettem btc-t 4000$ korul mert mindenki bepanikolt es eladta, ezutan en varok ameddig felmegy 10000$+ra es eladom, akkor en most szembemegyek a moralitassal vagy csak meglattam a lehetoseget valamiben es eltem vele?
Ezt a gondolatmenetet miert nem lehet atvinni a maszk/fertotlenito temaba?
De ha nagyon vergodtok akkor veszek itt a subon mindenkinek 1000 darab eldobhato maszkot fejenkent es elkuldom expresszel termeloi aron..

sajnalom hogy ezt tolem kell megtudnod, de eleg alszent vilagban elunk, ezen kar megakadni

de azzal keveset segitesz az ugyednek ha normalis kereskedesnek allitod be az egeszet. BTC-k hijjan meg senki sem kapta el ezt a szart.

e: a cimet az 1000 maszknak hova kuldjem?

This post was edited by SteelMeetsSteel on Mar 30 2020 07:35am
Member
Mar 30 2020 07:33am
Quote (-joey- @ 30 Mar 2020 21:26)
Az a baj Smat, hogy te az "államtitkár rokonai nagytételben maszkot árulnak témát" kommentáltad azzal, hogy ez teljesen rendben van, kereslet-kínálat.

Alapvetően nincs azzal bajom, ha valaki meglovagolja a piaci szükségleteket, de itt nálunk konrétan az a szitu most, hogy magánemberek varrják otthon a maszkokat, és ajánlják fel ingyen vagy jelképes összegért, hogy a szerencsétlen ápolónak, gondozónak, körzeti orvosnak legyen mit felvennie munkában.
Mert mondhatnak Viktorék amit akarnak, a legtöbb szociális otthonban, orvosi rendelőben nincs maszk.
És erre az a buzi felrak egy képet twitterre, hogy "tessék, nekem van egy raklapnyi maszkom, tőlem vegyetek".

És erre mondod azt, hogy teljesen rendben van.

Ha ez a helyzet, es nincs a korhazakban/ellatokban maszk, az egyaltalan nincs rendben, es ezt leirtam a masik posztban is, ameddig a korhazak es mas intezmenyek nem szenvednek emiatt, addig nem ertem a felhaborodast..
Ha viszont tenyleg ugy van ahogy leirtad, es ez a teljes sztori, es a korhazakban/rendelokben kezrol kezre jar a maszk/szappan/fertotlenito mert nincs, akkor termeszetesen az elso oszlopra felkene huzni az osszes ilyet..
Member
Gold: 0.16
Mar 30 2020 07:40am
Maszknak én is örülnék, 2 hónapja nem kapni semmit, maradt nekem 3-4 darab ami még a daganatos betegség után megmaradt. Én 1 hónapja nem mozdultam ki, ettől függetlenül családtag hazahozhatja a betegséget.
Mérhetetlenül boldog vagyok, hogy vannak a világban jólelkű emberek akiktől hál'isten betudom szerezni a maszkokat 2000 forint / db áron :)))
Go Back To Magyar Topic List
Prev199100101102103252Next
Add Reply New Topic New Poll