Quote (ToldiSenior @ Jan 27 2014 07:39pm)
Az történik, amit előre megmondtam: mivel a kiindulási pontban nem értünk egyet (van vagy nincs Isten), az érveink csak egymás után következő postok, érdemi kommunikáció nélkül. Elbeszélünk egymás mellett. Mintha én lennék a vak ember, akinek Te, a látó, megpróbálnád elmagyarázni, milyen a szivárvány. Közben én, a halló, neked, a süketnek magyaráznám, hogy milyen szép a zene.
itt egyáltalán nem erról van szó, hanem inkább olyan, mintha én lennék a vak ember, te a látó, aztán azt mondanád nekem, hogy kár, hogy nem látom a szivárványt, mert ha megkeresném a tövét, akkor találkozhatnék a zöld kobolddal, én meg azt mondanám neked, hogy én úgy tudom, hogy a szivárványnak nincs is töve, te meg elszavalnál nekem egy Kölcsey-t
Quote (ToldiSenior @ Jan 27 2014 07:52pm)
Nem vagyok tökéletes. A Mátrix-mitológia tényleg vicces. De a Bibliában levő hatnapos teremtéstörténet sem kispista. Háromezer évvel ezelőtt még elment, de ma, a modern természettudományok eredményei egyszerűen kézzelfoghatóan megcáfolják. De az Egyház ettől még nem omlott össze. A teológiai lényeget kell kihámozni a költői leírásból. Azt, hogy a világot a kinyilatkoztatás szerint Isten teremtette. Ennek elfogadásához kell a hit. Ha valaki az öröktől fogva létező anyagban/energiában hisz, szíve joga. Kár vitatkozni. Meddő posthalmaz, mindenki mondja a magáét, bla-bla-bla... Nem meggyőzni kell a másikat, hanem meghallgatni a tőlünk különböző világképek/világnézetek képviselőit.
a Bibliát anno még úgy reklámozták, hogy maga Isten rittyentette le a szent szavakat, mindenki készpénznek vette, aztán évezredekkel később kiderül, hogy filléres faszság az egész, most meg már ki kell hámozni a sok hülyeség közül a lényeget
értem