d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar >
Poll > Melegházasság > Melegek Jogai
Prev191011121315Next
Add Reply New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Member
Gold: 1.00
May 25 2017 02:20pm
Quote (cowding @ 25 May 2017 20:41)
kurva jó a topic :DDD
amugy nem érdekel egyáltalán h házasodnak e sőt ugy overall nem érdekel h xy pár össze van e házasodva vagy csak 20 éve együtt él
és a pride se érdekel/nem láttam belőle még 3 egész másodpercnyi mozgóképet/néhány cikkboritós képen kivül képeket, bár hogy miért jó azt se tudom meg akik fullba tolják azokat se igazán értem
árvaházas gyerekeket meg vigyék haza bebuzitani

bebuzzantás a helyes kifejezés.
Member
Gold: 33,265.80
May 25 2017 06:19pm
Én kicsit már belefáradtam az évek során, hogy újra és újra leírjam a gondolataim a témában, de lehet holnap nekifutok még egyszer, mert sok értelmes vita nem volt még ebben a topicban :(
Member
Gold: 2,751.03
May 25 2017 06:30pm
Quote (lehetrawen @ May 25 2017 07:48pm)
Sajnos a mérnökök azt hiszik minden humán tárgyhoz/témához értenek, bezzeg ha a büdös bölcsész dobálná be a hülyeségeket a fizikával kapcsolatban akkor el lenne küldve messzire.

nyilvan azert, mert nem kell erteni semmihez az egvilagon ahhoz, hogy legyen velemenyed egy ilyen temaban, csak tapasztalad, latasmod kerdese, teged ert ingerek alapjan tudsz velemenyt formalni

fizikaval kapcsolatos temak nagy reszehez meg kell targyi tudas ahhoz, hogy hozza tudj szolni egyaltalan, kulonben ilyenek lesznek belole:
Quote (anyd @ May 7 2016 11:10am)
Pontosságban a 0.5 valószínűség a legrosszabb, ugyanis akkor teljesen random a mozgás és nem lehet vele számolni.

Quote (josheide @ May 26 2017 02:19am)
Én kicsit már belefáradtam az évek során, hogy újra és újra leírjam a gondolataim a témában, de lehet holnap nekifutok még egyszer, mert sok értelmes vita nem volt még ebben a topicban :(

hat milyen hozzaallas ez
nincs semmi ertelmes a topikban, ezert nem szolok hozza, meg ha a tema erdekes is lenne

ha ilyen kis lusta vagy, legalabb copyzd ki a regi postjaidbol
Member
Gold: 0.00
May 25 2017 11:11pm
Quote (josheide @ 26 May 2017 01:19)

Mert mindkét oldal fejből tudja a másik érveit és csak akkor van értelme belemenni ilyesmibe ha vannak emberek akik nem döntöttek még a témában vagy legalábbis nem biztosak egyik álláspontban sem, itt ilyen nincs.
Member
Gold: 33,265.80
May 26 2017 03:28am
Quote (TresholdOfUniverse @ 25 May 2017 17:32)
Tobben is irtatok hogy a hazassag csak egy jogi forma, es ha csupan jogi formakent nezunk ra akkor nem is tul nagyok a vele jaro elonyok - csak jogi es penzugyi aprosagok. Eddig is egyutt tudtak elni, moziba jarni, hepajkodni etc. tul nagy valtozas nem all be.

Viszont kozos gyerekuk a gyari beallitasok miatt nem lehet. Nem tudom hogy rosszabb/jobb szulok-e, melegebbek lesznek-e az altaluk nevelt gyerekek meg tarsai - de abban biztos vagyok hogy amint ezt is lehetove teszi szamukra a tarsadalom gyakorlatilag egyenranguva valnak a hagyomanyos csaladokkal.

Onnantol kezdve teljesen normalis KELL hogy legyen ha ket ferfi, vagy ket no nevel kozosen gyereket es ezzel:
1. Teljeskoruen elfogadotta teszed, "reklamozod" a felallast. Ez szerintem a tarsadalomnak nem erdeke, mert ezek a "csaladok" nem hagynak utodokat, nem hosszutavra epitkeznek - tovabba a hagyomanyos csalad egy ferfibol es egy nobol all amire a tarsadalomnak egy sor rendszere epul. Nem veletlenul tamogatja a tarsadalom a csaladokat es a gyerekvallalast, szerintem ez a leglenyegesebb ellenerv.

Lehet hogy a szaporasagi statisztikak alapjan kinara meg indiara raferne meg nehany homokos, de europara nemigazan.

Itt ne arra gondoljatok, hogy kis letszamnal milyen jol mukodhet az orokbefogadasos dolog, hanem arra hogy a csaladok 5-10%-a elne ilyen kapcsolatban(á'la gugel). Ami elore is vetiti a masodik problemat:

2. Beranyasag, gyerekkereskedelem, lombik bebik meg ilyenek. Mert az orokbefogadas, foleg ekkore meretekben nem azt jelenti hogy mindenkinek lehet majd kekszemu, feher, legfeljebb 1-2 eves babaja. Egy 8 eves fekete mar nem egeszen lesz ugyanaz, pedig segitsegre(amit tobben emlitettek pozitivumkent) elsosorban nem errefele lenne szukseg.

Persze ez az opcio nem fekszik majd mindenkinek, es annyira sajat gyereket akarnak majd amennyire lehet - ami egy sor feligmeddig legalis vagy szabalyozatlan modszer problemava valasahoz vezethet.

3. Kiskaput nyit a szelsosegek fele. Transzexualitas es egy sor olyan dolog ami nem csak a haloszobaban mutatkozik meg - es egy sor tovabbi problemat vet fel.

A fentiek alapjan ha tiltania talan nem is, de szerintem erosen korlatoznia kene a tarsadalomnak a melegek gyerekvallalasat mert hosszutavon nem fenntarthato.

Van meg nehany erv ami lenyegesen szubjektivebb es ezert nem irtam fontre, pl.: hogy a gyerekeknek joguk van egy apahoz es anyahoz, vagy hogy ez termeszetellenes-e. Meglehetne kozeliteni a dolgot egy hagyomanyosabb szemszogbol is de arra gondolom megkevesbe lennetek vevok.

Az orokbefogadashoz meg annyit: ha a gyerekeknek szar dolguk van a gyerekotthonban, akkor a gyerekotthonokon kell javitani. Ertem en, hogy annal egy meleg csalad is jobb lenne de ez megintcsak nem egy fenntarthato, kozvetlen megoldas.

Sok érdekes pontot vetsz fel, és szeretném ha közelednének az álláspontjaink, ezért hosszabban reagálok azokra amit írtál.

Csak hogy az alapokat lefektessük: egy végtelenül individualista társadalomban élünk.

Te döntöd el, hogz mire költöd a pénzed (nagyrészét), hogy akarsz-e családot, hogy milyen családot akarsz... te döntöd el, hogy melyik országban élsz, mivel foglalkozol...

Egy meleg pár, egy ilyen individualista társadalomban, ahol a társadalomnak nincs beleszólása életed nagyobb döntseibe, tulajdonképpen nincsen _semmi_ hátránya funkcionálisan egy hetero párral szemben.

Az utódnemzés mára már nem esszenciális része a családi életnek. Ha az egyének szempontjából vizsgálod a kérdést, akkor a gyerekvállalásnak megvannak a hatalmas (főleg érzelmi) prói és (főleg anyagi) kontrái.

Társadalmi szempontból a gyerekvállalás nem esszenciális. Itt, a fejlett, nyugati társadalmakban jóval kisebb populációval is elboldogulnánk, pláne ahogy az automatizálás terjed.

Már nem az utódok mennyisége a lényeges, hanem a minősége, azaz, hogy mennyi figyelmet, erőforrást tudsz beleölni az adott gyerekbe, számít.

Senkit se zavar, ha csak egy gyereked van, de annak megadsz mindent. A társadalom számára az sokkal problémásabb, ha van 3-4 gyereked akik folyamatos támogatásokra szorulnak.

Az, hogy ferfira es nore epul a csalad amire a tarsadalmunk epul... hát már most alaposan megbomlott a család, mint a társadalom építőeleme.

És mondok durvábbat: az egész társadalmi rendünk szétesőben van, az automatizálással. Konkrétan a legnagyobb agyak próbálják kitalálni, hogy milyen rendszer váltja majd fel a kapitalizmust (alapjövedelem és társaik).

Ezen a ponton már nincs sok értelme a fél évszázaddal ezelőtt fennálló rendhez ragaszkodni, mert a görcsös ragaszkodásnak csak káros hatásai lesznek.

[Folyt köv.]
Member
Gold: 25,465.35
May 26 2017 03:48am
multkor kajarendelesnel 4530-ra vegzodott az osszeg es 5kt adtam neki. Rendes voltam ugy erzem
Member
Gold: 122.92
May 26 2017 03:50am
Quote (vtibor @ May 26 2017 11:48am)
multkor kajarendelesnel 4530-ra vegzodott az osszeg es 5kt adtam neki. Rendes voltam ugy erzem

elég jó
Member
Gold: 6,352.66
May 26 2017 03:51am
Quote (vtibor @ 26 May 2017 11:48)

es ez hogy a picsaba is jon ide? bejott a futar es igy probaltad faszra huzni?
Member
Gold: 25,465.35
May 26 2017 04:09am
Quote (bazdmegmarnemtudom @ 26 May 2017 11:51)
es ez hogy a picsaba is jon ide? bejott a futar es igy probaltad faszra huzni?

ezek szerint melle ment a post
Member
Gold: 5,302.77
May 26 2017 04:14am
Quote (josheide @ May 26 2017 10:28am)
Társadalmi szempontból a gyerekvállalás nem esszenciális. Itt, a fejlett, nyugati társadalmakban jóval kisebb populációval is elboldogulnánk, pláne ahogy az automatizálás terjed.

Kár, hogy mi ettől még nagyon messze vagyunk. Sőt igazából pont ellentétes irányba indultunk el. http://www.fidesz.hu/hirek/2017-05-25/2018a-csaladok-eve-lesz/

This post was edited by -joey- on May 26 2017 04:15am
Go Back To Magyar Topic List
Prev191011121315Next
Add Reply New Topic New Poll